Θέλετε καλύτερη ροή; Αλλάξτε το κανάλι σας Wi-Fi!

Μια αποτελεσματική αναβάθμιση που είναι τόσο εύκολη όσο και δωρεάν

Η ροή βίντεο είναι εδώ για να μείνει, αλλά, δυστυχώς, γύρω στο 2012 είναι ακόμα πολύ καλύτερα στη θεωρία απ ​​'ό, τι στην πράξη. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από εμάς, που επιλέγουν να παρακολουθήσουν ταινίες που προβάλλονται σε μια τηλεόραση και όχι στο PC, καταλήγουν να ζουν με κάποιες πολύ απρόβλεπτες εμπειρίες, να το θέσουν με φιλανθρωπία. Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που προτιμούν να παρακολουθούν ταινίες στον υπολογιστή σας και έχουν καλή σύνδεση με την καλή ευρυζωνικότητα, η εμπειρία streaming είναι συνήθως αρκετά ικανοποιητική. Για τους υπόλοιπους από εμάς, που θα ήθελαν να απολαμβάνουν ταινίες συνεχούς ροής σε μια τηλεόραση συνδεδεμένη μέσω Wi-Fi στο οικιακό μας δίκτυο, υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να εξοντώσουν πραγματικά τη διάθεση.

Στα περισσότερα σαλόνια πραγματικού κόσμου, αυτά σημαίνουν ότι ο χαμένος συγχρονισμός μεταξύ εικόνας και ήχου είναι συνηθισμένος, καθώς και μεγάλες παύσεις, ενώ η ροή βίντεο επαναπροσφέρεται και ποιότητα εικόνας που ποικίλλει δραματικά κατά την παρακολούθηση. Νύχτες κινηματογραφικών ταινιών που πρέπει να σταματήσετε κατά το ήμισυ, επειδή δεν μπορείτε να κάνετε άλλες διακοπές, δεν είναι ασυνήθιστες. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ένοχος πίσω από όλα αυτά τα προβλήματα δεν είναι τόσο το Internet όσο και η σύνδεση Wi-Fi .

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, είναι δυνατό και ακόμη και εύκολο να βελτιώσετε την απόδοση του οικιακού σας Wi-Fi, συχνά δραματικά. Καλύτερα, μπορείτε να το κάνετε δωρεάν.

Το πρόβλημα και το σπίτι των γειτόνων σας

Το Wi-Fi λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο σπίτι σας. Όπως κάνετε όταν ακούτε το ραδιόφωνο, θέλετε να λάβετε τη σαφέστερη δυνατή εκπομπή του επιθυμητού σταθμού σας, ενώ αντιμετωπίζετε τις ελάχιστες παρεμβολές από άλλους σταθμούς. Σε αντίθεση με το ραδιόφωνο, ωστόσο, το Wi-Fi λειτουργεί σε πολύ μικρό εύρος συχνοτήτων και ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι γύρω σας χρησιμοποιούν επίσης Wi-Fi, οι παρεμβολές είναι αναπόφευκτες. Το κακό Wi-Fi στο σπίτι σας μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Ενώ οι περισσότεροι δρομολογητές Wi-Fi μπορούν να καλύψουν ένα μέσο όρο ή μεγαλύτερο σπίτι με ασύρματα σήματα, υπόκεινται επίσης σε παρεμβολές από άλλες συσκευές που λειτουργούν σε στενό (και τυπικό) εύρος συχνότητας 2,4 GHz . Αυτό περιλαμβάνει ασύρματα τηλέφωνα, οθόνες μωρών, ανοιγόμενες πόρτες γκαράζ και φούρνους μικροκυμάτων. Περιλαμβάνει επίσης, φυσικά, όλες τις διαφορετικές συσκευές Wi-Fi που έχετε στο σπίτι σας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η χειρότερη παρέμβαση θα μπορούσε εύκολα να προέρχεται από τους γείτονές σας και τα δίκτυα Wi-Fi. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις κατοικίες πολλαπλών μονάδων, όπως τα condos, τα αρχοντικά και τα διαμερίσματα, όπου δεκάδες άλλα δίκτυα Wi-Fi λειτουργούν συνεχώς κοντά. Εσείς και τα δίκτυα Wi-Fi του γείτονά σας διαχωρίζονται με έναν κωδικό πρόσβασης (και τις μικρές διαφορές στις συχνότητες), αλλά τα ραδιοκύματα Wi-Fi τους είναι στις ίδιες συχνότητες με τις δικές σας. Αυτή είναι μια εμπλοκή κυκλοφορίας Wi-Fi. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται σκουπίδια Wi-Fi στο σπίτι είναι κάτι που απλά πρέπει να ζήσουν με, όπως η κακή λήψη κινητού τηλεφώνου. Μερικοί από αυτούς βγαίνουν και αγοράζουν ένα "καλύτερο" δρομολογητή Wi-Fi, που δεν είναι ποτέ κακό, αλλά για πολλά σπίτια, είναι περιττή δαπάνη.

Το φτηνό και εύκολο fix Wi-Fi

Και πάλι, το Wi-Fi λειτουργεί σαν ένα μικρό ραδιοφωνικό σταθμό. Μεταδίδει σήματα σε 11 χρησιμοποιήσιμα "κανάλια", ονομαζόμενα κατάλληλα ένα έως έντεκα. Το πιο παγκοσμίως συμβατό κανάλι Wi-Fi είναι το κανάλι 6 και η συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογητών Wi-Fi που παίρνετε από το κατάστημα (ή έχετε εγκαταστήσει για εσάς) προέρχεται από προεπιλογή από το εργοστάσιο. Αυτό είναι ήδη ένα πρόβλημα. Εάν ο δρομολογητής Wi-Fi του καθενός στέλνει / παραλαμβάνει στο κανάλι 6, το κανάλι αυτό θα γεμίσει πολύ γρήγορα. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προκαθορίσει τους δρομολογητές τους αλλού στο εργοστάσιο, στους σταθμούς 1 ή 11 αντί για 6, και οι δύο είναι συνήθως λιγότερο γεμάτοι. Άλλοι δρομολογητές προσπαθούν να πραγματοποιήσουν αυτόματη αναζήτηση και σύνδεση στο λιγότερο συσσωρευμένο κανάλι. Αυτό είναι εντάξει θεωρητικά, αλλά ο δρομολογητής Wi-Fi του γείτονά σας πιθανόν να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Είναι εύκολο να δείτε ποια κανάλια Wi-Fi είναι τα πιο πολυσύχναστα κοντά στο σπίτι σας και ότι στους περισσότερους δρομολογητές Wi-Fi είναι εύκολο να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο το κανάλι για καλύτερη λήψη Wi-Fi και ροή βίντεο . Τα αποτελέσματα σε βίντεο με καλύτερη ροή μπορεί να είναι πολύ πιο πέρα ​​από αυτά που βιώσατε πριν. Και σούπα στα καρύδια, αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε λίγα λεπτά.

Πρώτα, δείτε τι ασχολείστε με

Το πρώτο βήμα της αναβάθμισης του δωρεάν Wi-Fi είναι να μάθετε ποια δίκτυα που βρίσκονται κοντά σας ενδέχεται να προκαλούν παρεμβολές. Για να το κάνετε αυτό, κάνετε λήψη ενός δωρεάν λογισμικού που ονομάζεται Wi-Fi "sniffer" που χρησιμοποιεί το δικό σας δρομολογητή Wi-Fi για να ανιχνεύσει το πού συμβαίνει η κοντινή κυκλοφοριακή συμφόρηση. Υπάρχουν πολλά τέτοια εργαλεία διαθέσιμα για δωρεάν λήψεις. Είμαι σε ένα Mac και είχα πολύ καλά αποτελέσματα με το KisMAC - η Microsoft έχει ένα για τα Windows 7 που μπορείτε επίσης να κατεβάσετε δωρεάν. Τα περισσότερα sniffers θα φαίνονται λίγο διαφορετικά στην οθόνη σας, αλλά όλα θα σας πουν τα ίδια πράγματα:

• Πόσα κοντινά δίκτυα Wi-Fi το δικό σας σύστημα Wi-Fi "αγγίζει"
• πόσο δυνατά είναι τα σήματα τους, σε σύγκριση με τα δικά σας
• Τι κανάλια χρησιμοποιούν - αυτό είναι το σημαντικό

Μόλις ο διαχειριστής Wi-Fi σας δείξει ποια κανάλια είναι γεμάτα - μετράνε τα # 6, 1 και 11 είναι τα πιο μπλοκαρισμένα - μπορείτε να αναζητήσετε ένα σχετικά αχρησιμοποίητο κανάλι και να αλλάξετε τον δρομολογητή σας για να το μεταδώσετε.

Κάνοντας την Αλλαγή

Εάν αγοράσατε το δρομολογητή Wi-Fi από ένα κατάστημα και το έχετε συνδέσει μόνοι σας, αναμφισβήτητα λάβατε επίσης λογισμικό εγκατάστασης για αυτό το δρομολογητή. Είναι αυτό που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi . Προφανώς, τα προϊόντα κάθε εταιρίας δρομολογητών διαφέρουν και χρησιμοποιούν το δικό τους λογισμικό, αλλά δεν έχει σημασία το εμπορικό σήμα που κατέχετε, η έννοια παραμένει η ίδια.

Μεταβείτε στη σελίδα εγκατάστασης για το δρομολογητή Wi-Fi. Στα πιο ενημερωμένα μοντέλα, θα δείτε μια καρτέλα ή στοιχείο μενού για τις "Σύνθετες ρυθμίσεις" ή κάποια τέτοια ετικέτα. Μην εκφοβίζεστε πηγαίνοντας σε αυτή την ενότητα, ακόμα και αν το λογισμικό μπορεί να σας δώσει τρομερές προειδοποιήσεις όχι (δεν τους αρέσουν οι κλήσεις για υπηρεσίες αν βλάψετε). Ενώ θα δείτε πολλά τρομακτικά νούμερα και ακρωνύμια σε αυτές τις σελίδες, αυτό που θα ψάχνετε είναι πραγματικά απλό - το κανάλι.

Εάν υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπως φαίνεται στην εικόνα, επιλέξτε το νέο κανάλι στο οποίο θέλετε να αλλάξετε. Αν ο τρέχων αριθμός καναλιού είναι κάτι που πρέπει να εισάγετε σε ένα πεδίο, απλά πληκτρολογήστε το για να το αλλάξετε στο νέο σας κανάλι. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε το λογισμικό εγκατάστασης.

Τώρα έχετε ρυθμίσει τον "ραδιοτηλεοπτικό φορέα" Wi-Fi (το δρομολογητή) να μεταδίδει σε έναν νέο σταθμό που δεν έχει κανείς άλλος. Τώρα λοιπόν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές Wi-Fi σας λαμβάνουν τώρα σε αυτό το νέο κανάλι . Πηγαίνετε γύρω από το σπίτι με το τηλέφωνό σας, φορητό υπολογιστή - οτιδήποτε εξαρτάται από το Wi-Fi - και βεβαιωθείτε ότι έχετε υποδοχή.

Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα έχετε μόνο υποδοχή, θα έχετε πολύ καλύτερη υποδοχή. Οι περισσότερες συσκευές Wi-Fi (τηλέφωνα, διακομιστές πολυμέσων, τηλεοράσεις κ.λπ.) ανιχνεύουν αυτόματα το νέο σας κανάλι Wi-Fi, αν και ορισμένες συσκευές ενδέχεται να σας ζητήσουν ξανά τον κωδικό σας, μόνο για λόγους ασφαλείας. Και τώρα που είστε σε ένα λιγότερο γεμάτο κανάλι κανάλι, η απόδοσή σας θα βελτιωθεί αισθητά.

Με το καλύτερο Wi-Fi, το streaming video σας όχι μόνο γίνεται watchable, αλλά γίνεται απολαυστικό. Και δεν είναι το σημείο όλων αυτών;