Πώς να εισαγάγετε μια παλέτα χρωμάτων στο Paint.NET

01 του 06

Πώς να εισαγάγετε μια παλέτα χρωμάτων στο Paint.NET

Το Color Scheme Designer είναι μια εύχρηστη δωρεάν εφαρμογή web για την παραγωγή χρωμάτων. Είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ελκυστικές και αρμονικές παλέτες χρωμάτων και είναι σε θέση να εξάγει τα σχέδια χρωμάτων σε μορφές που τους επιτρέπουν να εισάγονται σε GIMP και Inkscape .

Δυστυχώς, οι χρήστες Paint.NET δεν έχουν την ευκολία αυτής της επιλογής, αλλά υπάρχει μια απλή δουλειά που θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο τέχνασμα εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα σχεδιαστή χρωμάτων σε έναν δημοφιλή επεξεργαστή εικονοστοιχείων.

02 του 06

Πραγματοποιήστε μια λήψη οθόνης ενός σχεδίου χρωμάτων

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια παλέτα χρωμάτων χρησιμοποιώντας το Color Scheme Designer.

Αφού ολοκληρώσετε την παραγωγή ενός σχεδίου με το οποίο είστε ευχαριστημένοι, μεταβείτε στο μενού Εξαγωγή και επιλέξτε HTML + CSS . Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα με μια σελίδα που περιέχει δύο παραστάσεις του συνδυασμού χρωμάτων που δημιουργήσατε. Πραγματοποιήστε κύλιση στο παράθυρο προς τα κάτω, ώστε να είναι ορατή η κάτω και μικρότερη παλέτα και, στη συνέχεια, κάντε λήψη στιγμιότυπου οθόνης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας το πλήκτρο Print Screen στο πληκτρολόγιό σας . Βεβαιωθείτε ότι μετακινείτε το δρομέα του ποντικιού έτσι ώστε να μην βρίσκεται στην κορυφή της παλέτας.

03 του 06

Ανοίξτε το Paint.NET

Τώρα ανοίξτε το Paint.NET και, αν το παράθυρο διαλόγου " Επίπεδα" δεν είναι ανοιχτό, μεταβείτε στο παράθυρο > Στρώματα για να το ανοίξετε.

Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέας στρώσης στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου Επίπεδα για να εισαγάγετε ένα νέο διαφανές στρώμα πάνω από το φόντο. Αυτό το φροντιστήριο στο διάλογο Επίπεδα στο Paint.NET θα σας βοηθήσει να εξηγήσετε αυτό το βήμα, εάν είναι απαραίτητο.

Ελέγξτε ότι το νέο στρώμα είναι ενεργό (θα είναι επισημασμένο με μπλε χρώματα) και στη συνέχεια μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Επικόλληση . Αν λάβετε προειδοποίηση σχετικά με την εικόνα που επικολλάται και είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος του καμβά, κάντε κλικ στην επιλογή Διατήρηση μεγέθους καμβά . Αυτό θα επικολλήσει το στιγμιότυπο οθόνης στο νέο κενό στρώμα.

04 του 06

Τοποθετήστε την παλέτα χρωμάτων

Αν δεν μπορείτε να δείτε όλη τη μικρή παλέτα, κάντε κλικ στο έγγραφο και σύρετε την επικόλληση της λήψης στην προτιμώμενη θέση, ώστε να μπορείτε να δείτε όλα τα χρώματα στη μικρή παλέτα.

Για να απενεργοποιήσετε αυτό το βήμα εκτός λειτουργίας και για να κάνετε ευκολότερη την εργασία αυτής της παλέτας, μπορείτε να διαγράψετε το υπόλοιπο στιγμιότυπο οθόνης που περιβάλλει την παλέτα. Το επόμενο βήμα θα δείξει πώς να το κάνετε αυτό.

05 του 06

Διαγράψτε την περιοχή που περιβάλλει την παλέτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επιλογής ορθογωνίου για να διαγράψετε τα περιττά μέρη της λήψης της οθόνης.

Κάντε κλικ στο εργαλείο επιλογής ορθογωνίου στο πάνω αριστερό μέρος του παραθύρου διαλόγου Εργαλεία και σχεδιάστε μια ορθογώνια επιλογή γύρω από τη μικρή παλέτα χρωμάτων. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Αναστροφή επιλογής , ακολουθούμενη από Επεξεργασία > Διαγραφή επιλογής . Αυτό θα σας αφήσει μόνο με μια μικρή παλέτα χρωμάτων κάθισε στο δικό του στρώμα.

06 του 06

Πώς να χρησιμοποιήσετε την παλέτα χρωμάτων

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε χρώματα από την παλέτα χρωμάτων χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής χρωμάτων και να τα χρησιμοποιήσετε για να χρωματίσετε αντικείμενα σε άλλα επίπεδα. Όταν δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα χρώμα από την παλέτα, μπορείτε να αποκρύψετε το επίπεδο κάνοντας κλικ στο πλαίσιο Ορατότητα στρώματος . Προσπαθήστε να θυμάστε να διατηρείτε την παλέτα χρωμάτων ως το ανώτερο στρώμα, ώστε να είναι πάντα ορατή όταν ενεργοποιείτε ξανά την ορατότητα του στρώματος.

Ενώ αυτό δεν είναι τόσο βολικό όσο η εισαγωγή αρχείων παλέτας GPL σε GIMP ή Inkscape, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα χρώματα ενός συνδυασμού χρωμάτων σε μια παλέτα στο πλαίσιο διαλόγου Χρώματα και στη συνέχεια να διαγράψετε το στρώμα με την παλέτα χρωμάτων, αφού αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο της παλέτας.