Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των Brushes του Photoshop σε άλλα προγράμματα

Οι προσαρμοσμένες βουρτσές του Adobe Photoshop διανέμονται σε σύνολα με την επέκταση αρχείου ABR. Αυτά τα αρχεία είναι μια ιδιόκτητη μορφή και γενικά δεν μπορούν να ανοιχτούν εγγενώς με άλλα λογισμικά γραφικών * Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού υποστηρίζει τη μορφή PNG, οπότε εάν μπορείτε να μετατρέψετε τις βούρτσες στο αρχείο ABR σε ένα αρχείο PNG, μπορείτε να ανοίξετε κάθε αρχείο στο πρόγραμμα επεξεργασίας που επιλέξατε και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε ή εξαγάγετε τα ως μια προσαρμοσμένη συμβουλή βουρτσίσματος χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προσαρμοσμένης βούρτσας του λογισμικού σας.

Μετατροπή της βούρτσας ABR σε αρχεία PNG

Μερικοί δημιουργοί βούρτσας θα διανέμουν τις βούρτσες τόσο σε μορφές ABR όσο και PNG. Σε αυτή την περίπτωση, η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει για εσάς. Αν μπορείτε να αποκτήσετε μόνο τις βούρτσες σε μορφή ABR, ευτυχώς διαθέτουμε το δωρεάν πρόγραμμα ABRviewer ανοιχτού κώδικα από τον Luigi Bellanca. Μόλις τα αρχεία βουρτσών μετατραπούν σε μορφή PNG και τα εξαγάγετε ξανά σαν βούρτσα, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εντολή από τον επεξεργαστή σας. Ακολουθούν οδηγίες για μερικούς δημοφιλείς συντάκτες φωτογραφιών.

Paint Shop Pro

  1. Ανοίξτε ένα αρχείο PNG.
  2. Ελέγξτε τις διαστάσεις του αρχείου. Εάν είναι μεγαλύτερα από 999 εικονοστοιχεία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, το μέγεθος του αρχείου πρέπει να αλλάξει σε μέγιστη τιμή 999 pixel (Image> Resize).
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Αρχείο> Εξαγωγή> Custom Brush.
  4. Ονομάστε την άκρη της βούρτσας και κάντε κλικ στο OK.
  5. Η νέα βούρτσα θα είναι άμεσα διαθέσιμη για χρήση με το εργαλείο βούρτσας.

* Το GIMP

Το GIMP δεν απαιτεί μετατροπή των αρχείων του Photoshop ABR. Τα περισσότερα αρχεία ABR μπορούν να αντιγραφούν στον κατάλογο πινέλων GIMP και θα πρέπει να λειτουργούν. Εάν το αρχείο ABR δεν λειτουργεί ή θέλετε να μετατρέψετε από μεμονωμένα αρχεία PNG, κάντε τα εξής:

  1. Ανοίξτε ένα αρχείο PNG.
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Επιλογή> Όλα, στη συνέχεια αντιγράψτε (Ctrl-C).
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Επικόλληση ως> Νέα βούρτσα.
  4. Εισαγάγετε ένα όνομα και όνομα αρχείου και, στη συνέχεια, πατήστε OK.
  5. Η νέα βούρτσα θα είναι άμεσα διαθέσιμη για χρήση με το εργαλείο βούρτσας.