Τι είναι ένα αρχείο AVE;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AVE

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AVE είναι πιθανότατα ένα αρχείο Script Script ArcView που χρησιμοποιείται για την προσθήκη νέων λειτουργιών στο πρόγραμμα ArcGIS του Esri, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες μορφές που θα μπορούσε να περιέχει το αρχείο AVE.

Ορισμένα αρχεία AVE είναι αρχεία χρήστη Avid. Αποθηκεύουν προτιμήσεις χρηστών για διάφορα προγράμματα λογισμικού Avid και μερικές φορές αποθηκεύονται με αρχείο AVS (Avid Project Preferences).

Ένα διαφορετικό αρχείο AVE μπορεί να είναι αρχείο Avigilon Native Video Export, το οποίο είναι ένα φορμά που χρησιμοποιείται με κάποιο υλικό παρακολούθησης βίντεο.

Σημείωση: Το AVE είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους άλλους όρους της τεχνολογίας, όπως αναλογικό εξοπλισμό βίντεο, επέκταση οπτικοποίησης του AutoCAD, εικονικό περιβάλλον εφαρμογής και αυξημένο εικονικό περιβάλλον. Κανένα από αυτά, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τις μορφές αρχείων AVE που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AVE

Τα αρχεία AVE που είναι αρχεία Script της ArcView Avenue θα πρέπει να μπορούν να ανοίξουν με το ArcGIS Pro, που κάποτε ονομάστηκε ArcGIS for Desktop (αρχικά γνωστό ως ArcView). Δεδομένου ότι αυτοί οι τύποι αρχείων AVE είναι απλά αρχεία απλού κειμένου , μπορείτε να τα επεξεργαστείτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το ενσωματωμένο στο Notepad πρόγραμμα στα Windows ή μία από τις λίστες μας Best Free Text Editors .

Τα αρχεία χρήστη Avid μπορούν να ανοίξουν με το Media Composer της Avid καθώς και με το διακοπτόμενο πρόγραμμα Xpress.

Αν το αρχείο που διαθέτετε είναι ένα αρχείο βίντεο AVE, μπορείτε να το ανοίξετε με το πρόγραμμα αναπαραγωγής του Avigilon Control Center. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία βίντεο Avigilon Backup (AVK).

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο AVE, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία AVE, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AVE

Είναι απίθανο το αρχείο ArcView Avenue Script να υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, αν και είναι μια μορφή που βασίζεται σε κείμενο, ώστε να μπορείτε να την αποθηκεύσετε τεχνικά ως αρχείο HTML ή TXT. Ωστόσο, αυτό θα καθιστούσε άχρηστο τον φάκελο για αυτό που προορίζεται για την εφαρμογή ArcGIS.

Η ίδια ιδέα ισχύει για τα αρχεία χρήστη Avid. Αυτά τα αρχεία AVE χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στο λογισμικό της Avid, οπότε η αλλαγή της μορφής σε κάτι άλλο θα το καθιστούσε ακατάλληλο για Media Composer και Xpress.

Η χρήση του προγράμματος αναπαραγωγής Avigilon Control Center που έχει συνδεθεί παραπάνω σας επιτρέπει να εξάγετε ένα αρχείο εξαγωγής εγγενούς βίντεο Avigilon σε άλλες μορφές. Αν θέλετε να εξαγάγετε ένα στιγμιότυπο οθόνης του βίντεο, μπορείτε να το κάνετε με τις μορφές PNG , JPG , TIFF και PDF . Τα βίντεο AVE μπορούν να αποθηκευτούν στην κοινή μορφή βίντεο AVI . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για την εξαγωγή μόνο του ήχου από το αρχείο AVE, ώστε να δημιουργήσετε ένα αρχείο WAV .

Σημείωση: Εάν θέλετε το αρχείο βίντεο Avigilon να είναι σε διαφορετική μορφή από αυτές που μόλις αναφέρθηκαν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων μετά την εξαγωγή του αρχείου, το οποίο θα σας επιτρέψει να κρατήσετε το αρχείο σε πολύ πιο κοινή μορφή όπως ένα MP4 ή MP3 .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας είναι να ελέγξετε ξανά ότι η επέκταση αρχείου διαβάζει ".AVE" και όχι κάτι παρόμοιο. Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιράζεται μερικά από τα ίδια γράμματα με το AVE, αλλά δεν σημαίνει ότι η μορφή σχετίζεται ή ότι τα αρχεία μπορούν να ανοίξουν στα ίδια προγράμματα.

Για παράδειγμα, το AVI είναι μια δημοφιλής μορφή αρχείου βίντεο και μοιάζει πολύ με το AVE, αλλά πιθανώς δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο AVE σε παίκτες AVI και οι περισσότεροι παίκτες AVE πιθανότατα δεν υποστηρίζουν τη μορφή AVI. Αν έχετε ελέγξει την επέκταση και ασχολείστε πραγματικά με ένα αρχείο AVI, θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως τέτοιο. διαβάστε εδώ για τα αρχεία AVI .

Τα αρχεία AV και AVC είναι παρόμοια. Ωστόσο, γίνεται πολύπλοκο όταν ασχολείται με αρχεία AVC, καθώς αυτά θα μπορούσαν να σχετίζονται τόσο με βίντεο όσο και με το πρόγραμμα Avid Media Composer, αλλά χρησιμοποιούνται και με τα προγράμματα προστασίας από ιούς της Kaspersky.

Το σημείο είναι σαφές: ελέγξτε την επέκταση αρχείου. Αν είναι AVE, δοκιμάστε ξανά τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Εάν δεν είναι, ερευνήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να δείτε πώς θα πρέπει να ανοίξει και να μετατραπεί.