Πώς να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων στη συσκευή σας Android

Με τα απεριόριστα σχέδια δεδομένων που πηγαίνουν από την άκρη του δρόμου, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στη χρήση των δεδομένων σας, για να αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις. Ευτυχώς, τα smartphones Android διευκολύνουν την παρακολούθηση και διαχείριση της κατανάλωσης δεδομένων σας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε εύκολα να περιορίσετε τη χρήση των δεδομένων σας χωρίς να προκαλέσετε υπερβολική ταλαιπωρία.

Για να δείτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και βρείτε την επιλογή χρήσης δεδομένων. Ανάλογα με το μοντέλο του smartphone σας και την έκδοση του Android που εκτελείται, θα το βρείτε είτε απευθείας στις ρυθμίσεις είτε κάτω από μια επιλογή που ονομάζεται ασύρματα και δίκτυα. Εκεί, μπορείτε να δείτε τη χρήση σας τον τελευταίο μήνα και μια λίστα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα σε φθίνουσα σειρά. Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε την ημέρα του μήνα που ο κύκλος επαναφέρει για να συμπέσει με τον κύκλο χρέωσής σας, για παράδειγμα. Εδώ, μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα όριο δεδομένων, οπουδήποτε από το μηδέν έως το μέγεθος των gigabytes που θέλετε. Όταν φτάσετε αυτό το όριο, το smartphone σας θα κλείσει αυτόματα τα κυψελοειδή δεδομένα. Ορισμένα smartphones σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε μια ειδοποίηση όταν πλησιάζετε το όριο σας.

Εφαρμογές τρίτου μέρους

Μπορείτε να αποκτήσετε ακόμη περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν εφαρμογές που συγχρονίζονται με το λογαριασμό σας: myAT & T, T-Mobile My Account, Sprint Zone και My Verizon Mobile.

Άλλες δημοφιλείς εφαρμογές διαχείρισης δεδομένων περιλαμβάνουν το Onavo Count, το My Data Manager και τη χρήση δεδομένων. Καθένας σας επιτρέπει να ορίσετε όρια και ειδοποιήσεις μαζί με τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Ο Διαχειριστής μου δεδομένων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων ακόμα και σε κοινόχρηστα ή οικογενειακά σχέδια και σε πολλές συσκευές. Η χρήση δεδομένων παρακολουθεί επίσης τη χρήση Wi-Fi, αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί θα θέλατε ή πρέπει να το παρακολουθήσετε. Προσπαθεί επίσης να προβλέψει πότε μπορεί να μεταβείτε στην κατανομή των δεδομένων σας με βάση την καθημερινή χρήση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία όρια δεδομένων. Τέλος, το Onavo συγκρίνει τη χρήση των δεδομένων σας με άλλους χρήστες, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο στοιβάζετε.

Μειώνοντας τη χρήση των δεδομένων σας

Εάν βρίσκεστε να αγωνίζεστε να παραμείνετε στο σχέδιο δεδομένων σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Παρόλο που ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να αναβαθμίσετε απλώς το μηνιαίο σας σχέδιο, αυτό δεν είναι η μόνη απάντηση. Με τους περισσότερους μεταφορείς που προσφέρουν κάποιο είδος κοινών σχεδίων, μπορείτε να συνεργαστείτε με τον συνεργάτη σας ή έναν αξιόπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας που θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα. Ή, μπορείτε να προσπαθήσετε να καταναλώσετε λιγότερα δεδομένα.

Πρώτον, από την ενότητα χρήσης δεδομένων των ρυθμίσεων του smartphone σας, μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα παρασκηνίου στις εφαρμογές σας, είτε μεμονωμένα είτε ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, οι εφαρμογές σας δεν καταναλώνουν δεδομένα όταν δεν χρησιμοποιείτε το βράδυ το τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Μια άλλη εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi όποτε μπορείτε, όπως όταν είστε στο σπίτι ή στη δουλειά. Απλώς προσέξτε τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, όπως τα καταστήματα καφέ και άλλες δημόσιες τοποθεσίες, όπου θα μπορούσε να διακυβευτεί το ιδιωτικό σας απόρρητο. Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια συσκευή hotspot, όπως το Verizon MiFi. (Έχω ένα προπληρωμένο ένα που χρησιμοποιώ, κυρίως όταν είμαι toting laptop μου γύρω, αλλά θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε συσκευή Wi-Fi ικανό.)