Πώς να εισάγετε αριθμούς σελίδων στις κύριες σελίδες του

Το Adobe δημοσίευσε το 2001 το PageMaker 7, την τελική έκδοση του λογισμικού του για εκδόσεις desktop, το 2001 και ενθάρρυνε τους χρήστες να μεταναστεύσουν στο νέο του λογισμικό δημοσίευσης - InDesign - λίγο αργότερα. Εάν χρησιμοποιείτε το PageMaker 7, μπορείτε να αριθμήσετε αυτόματα τις σελίδες ενός εγγράφου στο στυλ που ορίζετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία των σελίδων του εγγράφου.

Χρησιμοποιώντας κύριες σελίδες για την αρίθμηση

  1. Ανοίξτε ένα έγγραφο στο PageMaker 7.
  2. Κάντε κλικ στο εργαλείο " Κείμενο " στην εργαλειοθήκη. Μοιάζει με ένα κεφάλαιο Τ.
  3. Κάντε κλικ στη λειτουργία L / R που βρίσκεται κάτω από τον χάρακα στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης για να ανοίξετε τις κύριες σελίδες.
  4. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο κειμένου , σχεδιάστε ένα μπλοκ κειμένου σε μια από τις κύριες σελίδες κοντά στην περιοχή όπου θέλετε να εμφανίζονται οι αριθμοί σελίδων.
  5. Πληκτρολογήστε Ctrl + Alt + P (Windows) ή Command + Option + P (Mac).
  6. Κάντε κλικ στην αντίθετη κύρια σελίδα όπου θέλετε να εμφανίζεται ο αριθμός της σελίδας.
  7. Σχεδιάστε ένα πλαίσιο κειμένου και πληκτρολογήστε Ctrl + Alt + P (Windows) ή Command + Option + P (Mac).
  8. Ένας δείκτης αριθμού σελίδας εμφανίζεται σε κάθε κύρια σελίδα - LM στην αριστερή κύρια μονάδα, στη δεξιά πλευρά του RM .
  9. Διαμορφώστε τον δείκτη παραγράφων και αριθμών σελίδων όπως θέλετε ο αριθμός σελίδας να εμφανίζεται σε όλο το έγγραφο, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης πρόσθετου κειμένου πριν ή μετά τον δείκτη του αριθμού σελίδας.
  10. Κάντε κλικ στον αριθμό της σελίδας δίπλα στη λειτουργία L / R για να εμφανίσετε τους αριθμούς σελίδων. Όταν προσθέτετε πρόσθετες σελίδες στο έγγραφο, οι σελίδες αριθμούνται αυτόματα.

Συμβουλές για την εργασία με τους αριθμούς

  1. Τα στοιχεία της κύριας σελίδας είναι ορατά αλλά δεν μπορούν να επεξεργαστούν σε όλες τις σελίδες των νέων στοιχείων. Θα δείτε τους πραγματικούς αριθμούς σελίδων στις σελίδες των νέων στοιχείων.
  2. Για να παραλείψετε έναν αριθμό σελίδας σε ορισμένες σελίδες, απενεργοποιήστε την εμφάνιση στοιχείων κύριας σελίδας για τη συγκεκριμένη σελίδα ή καλύψτε τον αριθμό με ένα λευκό πλαίσιο ή δημιουργήστε μια άλλη σειρά βασικής σελίδας για σελίδες χωρίς αριθμούς σελίδων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων του Pagemaker

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το λογισμικό PageMaker 7, ελέγξτε τη συμβατότητά του με τον υπολογιστή σας. Ο Pagemaker δεν εκτελείται καθόλου σε Mac με βάση την Intel. Εκτελείται μόνο σε λειτουργικό σύστημα OS 9 ή παλαιότερο. Η έκδοση του Pagemaker των Windows υποστηρίζει τα Windows XP, αλλά δεν εκτελείται στα Windows Vista ή νεότερη έκδοση.