Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iTunes σε εξωτερικό HD

Η κατοχύρωση πρόσφατων αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε χρήστη υπολογιστή. ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χτυπήσει μια βλάβη υλικού ή υλικού. Ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εξετάζετε την επένδυση του χρόνου και των χρημάτων που έχετε κάνει στη βιβλιοθήκη του iTunes .

Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ανάγκη να ξανακτίσει μια βιβλιοθήκη του iTunes από το μηδέν, αλλά αν κάνετε backup, θα είστε έτοιμοι όταν χτυπάτε.

01 από 04

Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iTunes σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον κύριο υπολογιστή σας δεν είναι μια μεγάλη ιδέα. Εάν ο σκληρός σας δίσκος σπάσει, δεν θέλετε το μόνο αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας να είναι σε σκληρό δίσκο που μόλις σταμάτησε να λειτουργεί. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε μια εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου ή σε υπηρεσία backup cloud .

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, θα χρειαστείτε μια εξωτερική μονάδα δίσκου με αρκετό ελεύθερο χώρο για τη βιβλιοθήκη σας. Συνδέστε τη μονάδα σκληρού δίσκου στον υπολογιστή που περιέχει τη βιβλιοθήκη iTunes.

Η βιβλιοθήκη του iTunes είναι μια βάση δεδομένων που περιέχει όλη τη μουσική και άλλα μέσα που έχετε αγοράσει ή έχετε προσθέσει με άλλο τρόπο στο iTunes. Η βιβλιοθήκη iTunes αποτελείται από τουλάχιστον τρία αρχεία: δύο αρχεία βιβλιοθήκης iTunes και ένα φάκελο iTunes Media. Πρέπει να ενοποιήσετε όλα τα αρχεία iTunes στο φάκελο Media iTunes πριν δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου iTunes στον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

02 από 04

Εντοπίστε το φάκελο Media του iTunes

Μετά τη σύνδεση του σκληρού σας δίσκου, ενοποιήστε τη βιβλιοθήκη iTunes στο φάκελο Media iTunes. Αυτή η διαδικασία αναγκάζει όλα τα αρχεία που προσθέτετε στη βιβλιοθήκη του iTunes στο μέλλον να τοποθετηθούν στον ίδιο φάκελο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου περιλαμβάνει τη μετακίνηση ενός μόνο φακέλου - του φακέλου iTunes - και δεν θέλετε να αφήσετε τυχαία πίσω τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα κάπου αλλού στο σκληρό σας δίσκο.

Προεπιλεγμένη τοποθεσία για τον φάκελο iTunes

Από προεπιλογή, ο φάκελος iTunes περιέχει το φάκελο iTunes Media. Η προεπιλεγμένη θέση για το φάκελο iTunes διαφέρει ανάλογα με τον υπολογιστή και το λειτουργικό σύστημα:

Εύρεση φακέλου iTunes που δεν βρίσκεται στην προεπιλεγμένη θέση

Αν δεν βρείτε το φάκελο iTunes στην προεπιλεγμένη θέση, μπορείτε να το εντοπίσετε.

  1. Ανοίξτε το iTunes .
  2. Στο iTunes, ανοίξτε το παράθυρο " Προτιμήσεις" : Σε Mac , μεταβείτε στο iTunes > Προτιμήσεις . σε Windows , μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Προτιμήσεις .
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  4. Κοιτάξτε το πλαίσιο στο πλαίσιο του iTunes Media folder και σημειώστε τη θέση που αναγράφεται εκεί. Εμφανίζει τη θέση του φακέλου iTunes στον υπολογιστή σας.
  5. Στο ίδιο παράθυρο, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αντιγραφή αρχείων στο φάκελο iTunes Media κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο.

Τώρα έχετε τη θέση του φακέλου iTunes που θα σύρετε στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αλλά τι γίνεται με αρχεία που βρίσκονται ήδη στη βιβλιοθήκη του iTunes που είναι αποθηκευμένα έξω από το φάκελο iTunes Media; Πρέπει να τα πάρετε σε αυτόν το φάκελο για να βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας.

Προχωρήστε στο επόμενο βήμα για οδηγίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό.

03 του 04

Ενοποιήστε τη βιβλιοθήκη του iTunes

Η μουσική, η ταινία, η εφαρμογή και άλλα αρχεία στη βιβλιοθήκη του iTunes δεν είναι όλα αποθηκευμένα όλα στον ίδιο φάκελο. Στην πραγματικότητα, ανάλογα με το πού τα πήρατε και πώς διαχειρίζεστε τα αρχεία σας, θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στον υπολογιστή σας. Κάθε αρχείο iTunes πρέπει να ενσωματωθεί στο φάκελο Media iTunes πριν από την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία iTunes Organize Library:

  1. Στο iTunes, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο > Βιβλιοθήκη > Οργάνωση Βιβλιοθήκης .
  2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Εδραίωση αρχείων . Η ενοποίηση αρχείων μετακινεί όλα τα αρχεία που χρησιμοποιούνται στη βιβλιοθήκη του iTunes σε μια ενιαία τοποθεσία - κρίσιμη για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  3. Αν δεν είναι γκρι, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αναδιάταξη αρχείων στο φάκελο iTunes Media . Εάν τα αρχεία σας είναι ήδη οργανωμένα στους υποφακέλους για μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, podcast, audiobooks και άλλα μέσα, δεν θα μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό το πλαίσιο.
  4. Αφού ελέγξετε το σωστό πλαίσιο ή πλαίσια, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Στη συνέχεια, η βιβλιοθήκη iTunes ενοποιείται και οργανώνεται. Αυτό πρέπει να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.

Η ενοποίηση των αρχείων κάνει διπλότυπα αρχείων αντί να τα μετακινεί, ώστε να καταλήξετε σε διπλότυπα αρχείων που αποθηκεύτηκαν εκτός του φακέλου iTunes Media. Ενδέχεται να θέλετε να διαγράψετε αυτά τα αρχεία για να εξοικονομήσετε χώρο όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και είστε βέβαιοι ότι όλα λειτουργούσαν όπως αναμενόταν.

04 του 04

Σύρετε το iTunes στον εξωτερικό σκληρό δίσκο

Τώρα που όλα τα αρχεία της βιβλιοθήκης του iTunes έχουν όλα μετακινηθεί σε ένα μέρος και οργανώνονται με έναν εύκολο τρόπο, είναι έτοιμα να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο. Να κάνω αυτό:

  1. Κλείστε το iTunes.
  2. Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας για να εντοπίσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μπορεί να βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας ή να το βρείτε με την πλοήγηση στο Computer / My Computer στα Windows ή στο Finder on Mac.
  3. Βρείτε το φάκελο iTunes. Θα βρίσκεται στην προεπιλεγμένη θέση ή στη θέση που ανακαλύψατε νωρίτερα σε αυτή τη διαδικασία. Ψάχνετε για ένα φάκελο που ονομάζεται iTunes , το οποίο περιέχει το φάκελο iTunes Media και άλλα αρχεία που σχετίζονται με το iTunes.
  4. Όταν βρείτε το φάκελο iTunes, μεταφέρετε το στον εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αντιγράψετε τη βιβλιοθήκη iTunes στον σκληρό δίσκο. Το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας καθορίζει πόσο χρόνο διαρκεί το αντίγραφο ασφαλείας.
  5. Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά, το αντίγραφο ασφαλείας είναι πλήρες και ο εξωτερικός σκληρός δίσκος μπορεί να αποσυνδεθεί.

Η δημιουργία νέων αντιγράφων ασφαλείας τακτικά - εβδομαδιαία ή μηνιαία είναι μια καλή ιδέα αν προσθέτετε συχνά περιεχόμενο στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Μια μέρα, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τη βιβλιοθήκη iTunes από το σκληρό δίσκο . Θα είστε ευτυχείς ότι έχετε κάνει τόσο καλή δουλειά με τα αντίγραφα ασφαλείας όταν φτάσετε εκείνη την ημέρα.

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.