Πώς να επαναφέρετε το iTunes από την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

Αποτρέψτε την απώλεια δεδομένων επαναφέροντας το iTunes από μια εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου

Εάν είχατε την πρόβλεψη για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο , η ζωή είναι καλή για σας όταν έχετε αποτυχία σκληρού δίσκου ή χρειάζεται να μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη iTunes σε νέο υπολογιστή. Η επαναφορά της βιβλιοθήκης iTunes από εξωτερική μονάδα δίσκου αποτρέπει την απώλεια δεδομένων ή μετατρέπει τη βιβλιοθήκη σε νέο υπολογιστή μια απλή διαδικασία. Δείτε πώς να το κάνετε.

  1. Κλείστε το iTunes στον υπολογιστή όπου σχεδιάζετε να επαναφέρετε τη βιβλιοθήκη του iTunes.
  2. Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που περιέχει το αντίγραφο ασφαλείας του iTunes. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του εξωτερικού σκληρού δίσκου για να το ανοίξετε. Θα το βρείτε στην επιφάνεια εργασίας σας ή στο Finder σε Mac ή στον υπολογιστή μου στα Windows.
  3. Πλοηγηθείτε μέσω του σκληρού δίσκου για να βρείτε το φάκελο iTunes που υποστηρίξατε σε αυτό.
  4. Σύρετε το φάκελο iTunes από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στη θέση του στον υπολογιστή σας. Η προεπιλεγμένη θέση είναι το καλύτερο μέρος για να το θέσετε.
    1. Στα Windows, η προεπιλογή είναι στο φάκελο "Η μουσική μου", την οποία μπορείτε να προσεγγίσετε μέσω του φακέλου "Τα έγγραφά μου" ή στα Windows Vista και Windows 7 - κάνοντας διπλό κλικ στον σκληρό σας δίσκο.
    2. Σε ένα Mac, η προεπιλογή είναι στο φάκελο "Μουσική", που είναι προσβάσιμη μέσω της πλαϊνής γραμμής του παραθύρου Finder ή κάνοντας κλικ στον σκληρό σας δίσκο, επιλέγοντας Users και κάνοντας κλικ στο όνομα χρήστη.
  5. Αν υπάρχει ήδη μια βιβλιοθήκη iTunes σε αυτήν την τοποθεσία, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να αντικαταστήσει τη νέα. Αυτό θα διαγράψει το παλιό, επομένως βεβαιωθείτε ότι αυτό που επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας έχει όλο το τελευταίο περιεχόμενο σε αυτό. Αν δεν συμβαίνει, σύρετε το φάκελο σε διαφορετική θέση.
  1. Ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Option σε Mac ή το πλήκτρο Shift στα Windows, ξεκινήστε το iTunes .
  2. Όταν το κάνετε αυτό, εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ζητάει να Quit, Create Library ή Choose Library. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή βιβλιοθήκης .
  3. Εντοπίστε το φάκελο iTunes σε ένα Mac ή ένα αρχείο .itl στα Windows που μόλις αποκαταστήσατε από το αντίγραφο ασφαλείας. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε σε Mac ή Ανοίξτε στα Windows και επιλέξτε το αρχείο iTunes Library.itl μέσα.
  4. Το iTunes ξεκινά, χρησιμοποιώντας τη νέα βιβλιοθήκη που μόλις αποκαταστήσατε από την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Εάν έχετε μια παλαιότερη βιβλιοθήκη iTunes που δεν διαγράψατε στο βήμα 5, ίσως θέλετε να τη διαγράψετε, ώστε να μην καταλαμβάνει επιπλέον χώρο στο δίσκο. Πριν κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι η νέα βιβλιοθήκη έχει όλο το περιεχόμενο της παλιάς, έτσι ώστε να μην διαγράψετε τυχαία κάτι που θέλετε.