Πέντε τρόποι να βρεθεί κάποιος που να χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα χρήστη

Ένα όνομα χρήστη - σε απευθείας σύνδεση χειρίζεται σε διάφορους ιστότοπους που χαρακτηρίζουν τα στοιχεία του προφίλ σας - μπορεί να αποφέρει ένα εκπληκτικό ποσό πληροφοριών όταν χρησιμοποιείται δημιουργικά. Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάποιον και γνωρίζετε ποιο είναι το όνομα χρήστη σε οποιονδήποτε ιστότοπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μικροσκοπικές πληροφορίες για να αποκαλύψετε ενδεχομένως πολύ περισσότερα δεδομένα.

Γιατί; Επειδή παρόλο που πρόκειται για ορισμένο κίνδυνο απορρήτου, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα ίδια ή παρόμοια ονόματα χρήστη σε όλους τους ιστότοπους που μπορούν να εγγραφούν στο διαδίκτυο. Είναι πάρα πολύ έντονο να παρακολουθείτε ένα διαφορετικό όνομα χρήστη για κάθε ιστότοπο, παρόλο που οι τρέχουσες οδηγίες απορρήτου στο διαδίκτυο υποδεικνύουν έντονα ότι το κάνετε (διαβάστε 10 τρόπους για να προστατέψετε τον εαυτό σας στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες). Είναι απλώς ευκολότερο να έχουμε ένα βασικό όνομα χρήστη σε όλους τους διαφορετικούς ιστότοπους και τις υπηρεσίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον Ιστό, πράγμα που καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους άλλους να παρακολουθούν δραστηριότητα μόλις έχουν αυτό το όνομα χρήστη.

Τι είδους πληροφορίες μπορούν να αποκαλυφθούν; Για αρχάριους: σχόλια, βίντεο που παρακολουθήσατε, λίστες ευχών, αγορές, φίλους, οικογένεια, εικόνες και πολλά άλλα. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να ρίξουμε μια ματιά σε πέντε διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα χρήστη για να παρακολουθείτε κάποιον σε απευθείας σύνδεση.

Σημείωση: οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με ακατάλληλο τρόπο.

01 από 05

Ξεκινήστε με μια μηχανή αναζήτησης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε μια αναζήτηση ανθρώπων με όνομα χρήστη είναι απλά να το συνδέσετε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης , ανεξάρτητα από τη μηχανή αναζήτησης που μπορεί να είναι. Η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο για έναν λόγο: μπορεί να εμφανίσει εκπληκτικά ποσά πληροφοριών και μπορεί να σας στείλει σε αρκετά ενδιαφέροντα μονοπάτια κουνελιών.

Ωστόσο, η Google δεν είναι η απόλυτη εξουσία όταν πρόκειται να βρούμε κάτι στο διαδίκτυο. Οι αξιόπιστοι ερευνητές στο διαδίκτυο γνωρίζουν ότι διαφορετικές μηχανές αναζήτησης αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα - μερικές φορές με αρκετά δραστικές διαφορές. Επιλέξτε μερικές διαφορετικές μηχανές αναζήτησης για να συνδέσετε το όνομα χρήστη σας και να δείτε τι εμφανίζεται. μερικές καλές θέσεις για να ξεκινήσετε θα ήταν το Google (φυσικά), το Bing , το DuckDuckGo και το USA.gov .

02 του 05

Αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα

Ενώ πολλοί άνθρωποι αυτές τις μέρες έχουν μεγαλύτερη συνείδηση ​​της ιδιωτικότητας, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις που αποκάλυψε ο Edward Snowden , η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση χρησιμοποιούν τα ίδια ονόματα χρήστη από τον ιστότοπο στον ιστότοπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κοινωνικά δίκτυα , όπου μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί ένα προφίλ.

Εάν γνωρίζετε το όνομα χρήστη κάποιου, συνδέστε το σε μερικά κοινωνικά δίκτυα - αυτό θα περιλαμβάνει το Twitter, το Instagram , το Facebook και το Pinterest . Μπορείτε να βρείτε λίστες φίλων, εικόνων, συμφερόντων, ακόμα και προσωπικών πληροφοριών.

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες; Όπως και κάθε άλλος που ψάχνει, είναι πολύ σπάνιο να βγάζετε όλα όσα ψάχνετε σε μία μόνο αναζήτηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα bits των πληροφοριών για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, αν βρείτε μια εικόνα προφίλ σε ένα κοινωνικό δίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αναζήτησης αντίστροφης εικόνας, όπως το Tineye , για να εντοπίσετε άλλες εμφανίσεις της ίδιας εικόνας. Πολλές φορές οι χρήστες χρησιμοποιούν την ίδια εικόνα προφίλ σε όλες τις διαφορετικές υπηρεσίες κοινωνικών δικτύων και σε άλλες ηλεκτρονικές τοποθεσίες στις οποίες έχουν εγγραφεί και μπορείτε να απομονώσετε αρκετά δεδομένα με αυτόν τον τρόπο.

03 του 05

Blogs και ονόματα χρηστών

Getty Images

Blogging είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο διαδίκτυο και υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι που περνούν το χρόνο κάθε μέρα προσθέτοντας τα δικά τους online περιοδικά. Ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν πάει το επιπλέον μίλι για να εξασφαλίσουν ένα όνομα τομέα και τη φιλοξενία για τα blogs τους, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί bloggers που χρησιμοποιούν δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να μοιραστούν τις σκέψεις τους? μεταξύ αυτών, το Blogger, το Tumblr και το LiveJournal. Αν έχετε το όνομα χρήστη κάποιου χρήστη, μεταβείτε στις λειτουργίες αναζήτησης αυτών των ιστότοπων, εισάγετε το και δείτε τι έχετε βγάλει. Αντίθετα, εάν διαπιστώσετε ότι η λειτουργία αναζήτησης δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί (ειρωνικά) ή δεν δίνει καμιά καλή πληροφορία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να κάνετε αναζήτηση στο σύνολο του ιστότοπου χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή: site: blogger.com "username" .

04 του 05

Αναζήτηση ονόματος χρήστη σε συγκεκριμένους ιστότοπους

Οι περισσότεροι ιστότοποι απαιτούν όνομα χρήστη για να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ιστότοπου. αυτό θα μπορούσε να σημαίνει συζητήσεις, σχόλια για τα δημοσιευμένα άρθρα ή ζωντανή συνομιλία. Εάν γνωρίζετε το όνομα χρήστη κάποιου, μπορείτε να το συνδέσετε στη λειτουργία αναζήτησης σε αυτούς τους ιστότοπους και να εξετάσετε ολόκληρο το ιστορικό των χρηστών.

Για παράδειγμα, στο Spotify , μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον ακόλουθο κώδικα στη γραμμή αναζήτησης Spotify - spotify: χρήστη: [username] (αντικαθιστώντας το όνομα χρήστη με το όνομα χρήστη Spotify) και θα πρέπει να είστε σε θέση να εντοπίσετε το λογαριασμό τους και τι είναι ακούγοντας αυτήν την περίοδο.

Στο Reddit , σας δίνεται ένας πλήθος διαφορετικών τρόπων για να παρακολουθείτε κάποιον στη σελίδα σύνθετης αναζήτησης. Θέλετε να δείτε τα σχόλια κάποιου; Δοκιμάστε την αναζήτηση Reddit Comment.

Τι γίνεται με το eBay ή το Amazon ; Μπορείτε να βρείτε κάποιον στο eBay χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, το οποίο αποκαλύπτει το ιστορικό προσφορών, τις βαθμολογίες και οτιδήποτε μπορεί να έχει αφήσει για κάποιον άλλο πωλητή. Στο Amazon, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα χρήστη κάποιου για να βρείτε τη λίστα επιθυμιών και να μεταβείτε από εκείνο για να βρείτε αυτό που έχετε αγοράσει πρόσφατα (σημειώστε: θα μπορείτε να δείτε μόνο τα στοιχεία για τα οποία έχουν αφήσει κριτικές).

05 του 05

Ονόματα χρηστών: ένα αναξιοποίητο Goldmine of Information

Getty Images

Από τις μηχανές αναζήτησης έως τα blogs στα κοινωνικά δίκτυα, αν έχετε όνομα χρήστη, κρατάτε το κλειδί σε πολλά πιθανά δεδομένα.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο είναι απολύτως 100% δωρεάν και διαθέσιμες στο κοινό. Εάν το όνομα χρήστη κάποιου είναι στον ιστό, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενδεχόμενη εύρεση όλων των ειδών ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ωστόσο, αυτή η γνώση πρέπει να χρησιμοποιείται καταλλήλως και ποτέ με κανέναν τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει κάποιον άλλο - να διαβάσετε τι είναι Doxing και πώς μπορώ να το αποτρέψω; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ευαίσθητο θέμα. Θυμηθείτε, με μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη - ειδικά online.