Εδώ είναι πώς να γνωρίζετε αν κάποιος πέθανε

Ένας αναγνώστης έγραψε πρόσφατα με την ερώτηση αυτή: «Προσπαθώ να εντοπίσω κάποιον που γνώριζα, πιστεύω ότι έχασαν τη ζωή τους πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν είχα μεγάλη τύχη να τον εντοπίσω. πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση; "

Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε την απάντηση on-line, αλλά όχι πάντα

Υπάρχουν διάφοροι πόροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν κάποιος έχει πεθάνει. Η πιο άμεση μέθοδος είναι απλά να πληκτρολογήσετε το όνομα του ατόμου σε μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google ή το Bing . Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά γύρω από το όνομα για να καθορίσετε ότι θέλετε η μηχανή αναζήτησης να αναζητήσει ολόκληρο το όνομα, με το πρώτο και το επώνυμο δίπλα στο άλλο: "John Smith". Αν το άτομο είχε οποιαδήποτε παρουσία στο διαδίκτυο, το όνομά του θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε να φιλτράρετε αυτά τα αποτελέσματα (και πάλι, χρησιμοποιώντας το Google ως παράδειγμα μηχανής αναζήτησης) κάνοντας κλικ στις επιλογές στην αριστερή πλευρά του προγράμματος περιήγησης : Ειδήσεις, Εικόνες, Βίντεο κ.λπ.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εντοπίσετε πληροφορίες σχετικά με κάποιον σε απευθείας σύνδεση.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν είναι πάντα δυνατό να μάθετε για το πέρασμα κάποιας σε απευθείας σύνδεση αμέσως. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πηγαίνουν στην απόσπαση αυτών των πληροφοριών στο διαδίκτυο, και διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αν το άτομο αυτό είχε σημαντική θέση σε τοπικές εκδηλώσεις, συμμετείχε σε ένα μεγάλο οργανισμό και οδήγησε κατά κάποιον τρόπο ή ήταν γνωστό στην κοινότητα, οι νεκρολογίες δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότερες εφημερίδες - ακόμα και σε μικρές πόλεις - δημοσιεύουν δωρεάν online πληροφορίες για να διαβάσουν όλοι, αυτό το είδος πληροφοριών δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί όσο ήταν.

Ξεκινήστε αναζητώντας μόνο το όνομα σε εισαγωγικά, όπως αναφέρεται παραπάνω. Μερικές φορές θα μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε ακριβώς αυτό το απλό. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, προσπαθήστε να προσθέσετε την πόλη και να δηλώσετε το όνομα του ατόμου. Αν είναι πολύ στενό, μερικές φορές μπορείτε να διευρύνετε τον κύκλο σας χρησιμοποιώντας το όνομα του ατόμου τη λέξη "θάνατος" ή "νεκρολογία". Θυμηθείτε, η αναζήτηση ιστού δεν είναι μια ακριβής επιστήμη! Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψετε ακριβώς τι θα φέρουν οι αναζητήσεις σας, αλλά εάν είστε επίμονος, θα έχετε συνήθως τις πληροφορίες που ψάχνετε.