Κινητό έργο: Τι είναι το Hotspot Wi-Fi;

Συνδεθείτε στο διαδίκτυο ασύρματα όταν είστε μακριά από το σπίτι ή το γραφείο

Τα ασύρματα σημεία πρόσβασης είναι ασύρματα σημεία πρόσβασης , συνήθως σε δημόσιες τοποθεσίες , που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κινητές συσκευές όπως το φορητό υπολογιστή ή το smartphone όταν βρίσκεστε μακριά από το γραφείο ή το σπίτι σας. Τυπικοί χώροι hotspot Wi-Fi περιλαμβάνουν καφετέριες, βιβλιοθήκες, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Τα Hotspots καθιστούν δυνατή την πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκεστε, αλλά έρχονται με κάποιες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Πώς να βρείτε ένα Hotspot

Ο ασύρματα εξοπλισμένος φορητός υπολογιστής ή άλλη συσκευή, όπως tablet ή smartphone, μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν βρίσκεται στην περιοχή των ασύρματων δικτύων. Εάν δεν εμφανίζεται μια ερώτηση πληροφοριών ότι υπάρχουν διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις δικτύου για να βρείτε σημεία ενδιαφέροντος περιοχής. Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά μέρη. Για παράδειγμα:

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για hotspots στην [πόλη σας] (ή σε μια πόλη που πρόκειται να επισκεφθείτε) θα εμφανίσει μια μακρά λίστα με τις θέσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν και πολλοί είναι ελεύθεροι, ορισμένα hotspots απαιτούν χρέωση ή συνδρομή.

Συνδεθείτε σε ένα Hotspot

Η σύνδεση σε ένα hotspot για τη χρήση της σύνδεσης στο διαδίκτυο αρχίζει συνήθως με μια ιστοσελίδα που προσδιορίζει το hotspot και απαριθμεί τους όρους χρήσης. Εάν το δίκτυο hotspot Wi-Fi είναι κρυπτογραφημένο ή κρυμμένο, πρέπει να λάβετε το κλειδί ασφαλείας και τις πληροφορίες του ονόματος δικτύου ( SSID ) από τον παροχέα υπηρεσιών hotspot για να εντοπίσετε και να δημιουργήσετε σωστά τη σύνδεση δικτύου. Όταν απαιτείται κωδικός πρόσβασης, εισάγετε και συμφωνείτε με τους όρους χρήσης, οι οποίοι συνήθως απαιτούν να είστε ένας αξιοπρεπής, νόμιμος πολίτης Διαδικτύου. Στη συνέχεια, δέχεστε ή ενεργοποιείτε τη σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο του hotspot , το οποίο συνήθως εντοπίζεται στο όνομα του δικτύου.

Λάβετε προφυλάξεις ασφαλείας όταν χρησιμοποιείτε ένα Hotspot

Το πρόβλημα με τη χρήση δημοσίων σημείων είναι ακριβώς αυτό: είναι ανοιχτά στο κοινό. Θα μπορούσατε να μοιράζεστε μια σύνδεση με σχεδόν οποιονδήποτε οποιαδήποτε στιγμή. Ένα hotspot δεν είναι ο δρομολογητής Wi-Fi που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Οι φανταστικοί χάκερ μπορούν να χάσουν ένα δημόσιο hotspot πολύ πιο εύκολα από ένα ιδιωτικό σημείο πρόσβασης. Μπορείτε, ωστόσο, να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις προτού συνδεθείτε ποτέ στο πρώτο σας hotspot:

Απενεργοποίηση αυτόματων συνδέσεων δικτύου

Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές και κινητές συσκευές συνδέονται αυτόματα σε ένα hotspot όταν βρίσκεται σε σειρά, αλλά αυτό είναι μια κακή ιδέα για λόγους ασφαλείας, ιδιαίτερα όταν το hotspot δεν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ρύθμιση μενού για να αποφύγετε αυτό. Η τοποθεσία ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Σχετικά με τα κινητά Hotspots

Ας υποθέσουμε ότι οδηγείτε κάτω από μια μεγάλη έκταση κενής εθνικής οδού χωρίς καφετέρια, βιβλιοπωλείο ή αεροδρόμιο στην οπτική γωνία, και πρέπει απεγνωσμένα να μπείτε στο διαδίκτυο. Αν έχετε προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή, γνωρίζετε ότι ορισμένοι φορητοί υπολογιστές και smartphones μπορούν να δημιουργηθούν για να λειτουργήσουν ως κινητά Wi-Fi hotspots. Τραβήξτε πάνω από το αυτοκίνητο, συνδεθείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το κινητό σήμα στο smartphone σας και, στη συνέχεια, μοιραστείτε τη σύνδεση με το φορητό σας υπολογιστή.

Με τους περισσότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να ρυθμίσετε την δυνατότητα hotspot κινητής τηλεφωνίας μπροστά από το χρόνο και να πληρώσετε μια μηνιαία αμοιβή για την υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας ένα κινητό hotspot αποστραγγίζει την μπαταρία του τηλεφώνου σας πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο και το όριο δεδομένων σας θα μπορούσε να πάρει και ένα μεγάλο χτύπημα. Ανάλογα με το κυψελοειδές δίκτυο - 3G, 4G ή LTE - η ταχύτητα της σύνδεσης ενδέχεται να μην είναι τόσο γρήγορη όσο συνηθίζετε (με οποιαδήποτε εκτός LTE), αλλά όταν είναι η μόνη διαθέσιμη σύνδεση στο internet, μπορεί να αξίζει τον κόπο εσείς.

Εάν δεν θέλετε να αποστραγγίσετε το smartphone σας, μπορείτε να αγοράσετε μια αυτόνομη συσκευή αφιερωμένη σε μια ζωή που παρέχει κινητά hotspots. Αυτές οι συσκευές απαιτούν επίσης κυψελοειδείς συνδέσεις και συμβάσεις.

Φυσικά, η συσκευή σας πρέπει να έχει πρόσβαση σε ένα σήμα κυψέλης. Εάν δεν υπάρχει κυτταρική κάλυψη, δεν έχετε τύχη. Συνεχίστε να οδηγείτε. Θα πατήσετε ένα Starbucks σύντομα.