Τι είναι ένα αρχείο RW2;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία RW2

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .RW2 είναι ένα αρχείο εικόνας Panasonic RAW που δημιουργήθηκε από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Panasonic, όπως το LUMIX AG-GH4 ή το LUMIX DMC-GX85.

Όταν μιλάμε για ένα αρχείο εικόνας RAW, μιλάμε για ένα που υπάρχει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε όταν καταγράφηκε για πρώτη φορά. Με άλλα λόγια, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επεξεργασία στο αρχείο από τη λήψη της φωτογραφικής μηχανής Panasonic, με σκοπό να μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για να ρυθμίσει το χρώμα, την έκθεση κλπ.

Τα αρχεία RW2 είναι παρόμοια με άλλες μορφές αρχείων εικόνας RAW που δημιουργούνται από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δεδομένου ότι όλοι υπάρχουν σε αυτές τις μορφές σε προ-επεξεργασμένη μορφή. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τα ARW και SRF της Sony, το CR2 και CRW της Canon, το NEF της Nikon, το ORF της Olympus και το PEF της Pentax.

Πώς να ανοίξετε αρχεία RW2

Τα αρχεία RW2 μπορούν να ανοίξουν δωρεάν με το XnView, το IrfanView, το FastStone Image Viewer και το RawTherapee. Άλλα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν αρχεία RW2 αλλά δεν είναι ελεύθερα να χρησιμοποιήσουν περιλαμβάνουν το Adobe Photoshop Elements, το ACD Systems Canvas, το Corel PaintShop και το FastRawViewer.

Οι χρήστες των Windows ενδέχεται επίσης να βρουν όφελος στον LUMIX RAW Codec έτσι ώστε τα αρχεία RW2 να μπορούν να ανοίξουν με τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών ενσωματωμένο στα Windows. Ωστόσο, λέγεται ότι συνεργάζεται μόνο με τα Windows 7 και τα Windows Vista .

Σημείωση: Εάν πρέπει να ανοίξετε το αρχείο RW2 σε κάποιο άλλο πρόγραμμα που δεν αναφέρεται παραπάνω, ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε αυτό χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων RW2, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω εργαλεία μετατροπής αρχείων. Σας αφήνουν να αποθηκεύσετε το αρχείο RW2 σε διαφορετική μορφή αρχείου που πιθανότατα υποστηρίζει το πρόγραμμα ή η συσκευή σας.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο RW2

Μετατρέψτε το αρχείο RW2 στο DNG με το Adobe DNG Converter. Το DNG είναι μια ευρύτερα χρησιμοποιούμενη μορφή εικόνας από την RW2, επομένως οι πιθανότητες είναι ότι θα ανοίξει σε περισσότερα προγράμματα από ό, τι αν τη διατηρήσετε στη μορφή RW2.

Συμβουλή: Ο μετατροπέας Adobe DNG λειτουργεί με πολλές άλλες μορφές αρχείων εικόνας RAW. Μπορείτε να βρείτε μια ολόκληρη λίστα αυτών των φωτογραφικών μηχανών εδώ. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε μέσω αυτού του συνδέσμου τα αρχεία RW2 της Panasonic που υποστηρίζονται.

Το ILoveImg.com είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός μετατροπέας αρχείων RW2 που λειτουργεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα , το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να μετατρέψετε το RW2 σε JPG σε Windows ή MacOS μόλις μεταφορτώσετε την εικόνα στον ιστότοπο και στη συνέχεια μεταφορτώσετε το JPG στον υπολογιστή σας.

Μόλις το αρχείο RW2 σας είναι στη μορφή JPG, μπορείτε να το εκτελέσετε μέσω άλλου προγράμματος μετατροπής εικόνων για να το κάνετε ένα αρχείο PNG ή κάποια άλλη μορφή αρχείου εικόνας.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ένας συνηθισμένος λόγος να μην μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο οποιασδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχείου εικόνας Panasonic RAW, είναι ότι η επέκταση αρχείου γίνεται λάθος και το αρχείο προσπαθεί να ανοίξει σε λάθος πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και όταν δύο επεκτάσεις αρχείων είναι παρόμοιες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο ή να μετατραπούν με τα ίδια εργαλεία.

Για παράδειγμα, η επέκταση αρχείου RWZ μοιράζεται τα ίδια πρώτα δύο γράμματα με το RW2, αλλά είναι στην πραγματικότητα αρχεία του Wizard των κανόνων του Outlook που χρησιμοποιεί το Microsoft Outlook για την αποθήκευση κανόνων email.

Το RW3 είναι ένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ορθογραφίας για το επίθημα μιας μορφής αρχείου που ανήκει σε ένα αρχείο ιστότοπου RapidWeaver 3. δεν έχει τίποτα να κάνει με τις εικόνες της Panasonic. Χρησιμοποιείται αντ 'αυτού με το λογισμικό macOS RapidWeaver 3 (οι νεώτερες εκδόσεις χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .RWSW).

Τα αρχεία χρονοδιαγράμματος ReadWriteThink δείχνουν ένα παρόμοιο παράδειγμα, όπου η επέκταση του αρχείου RWT μπορεί να συγχέεται με ένα αρχείο Panasonic RW2.

Εάν το σημείο δεν έχει γίνει ακόμα σαφές, θυμηθείτε ότι αν το αρχείο σας δεν λειτουργεί με τους θεατές ή μετατροπείς RW2 από πάνω, πιθανότατα δεν πρόκειται πραγματικά για ένα αρχείο εικόνας Panasonic RAW. Ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου. αν αυτό που έχετε είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, ερευνήστε την επέκταση του αρχείου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε.