Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την προσθήκη ενός υδατογραφήματος κειμένου στο Paint.NET

01 από 05

Προσθέστε ένα υδατογράφημα κειμένου στο Paint.NET

Η προσθήκη υδατογραφήματος στις εικόνες σας είναι πολύ εύκολη με τη χρήση του Paint.NET και μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα πνευματικά σας δικαιώματα. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Paint.NET για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας, προσθέτοντας ένα υδατογράφημα σε αυτή την εφαρμογή είναι ένα λογικό βήμα.

Τα υδατογραφήματα δεν είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να προστατεύσετε τις εικόνες σας από κακή χρήση, αλλά καθιστούν δυσκολότερο για έναν περιστασιακό χρήστη να παραβιάζει την πνευματική σας ιδιοκτησία. Οι παρακάτω σελίδες θα σας δείξουν πώς να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας στο Paint.NET.

02 του 05

Προσθέστε κείμενο στην εικόνα σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κειμένου για να προσθέσετε μια δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων σε μια εικόνα.

Το εργαλείο κειμένου στο Paint.NET δεν εφαρμόζει κείμενο σε ένα νέο επίπεδο, οπότε προτού συνεχίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέας στρώσης στην παλέτα "Επίπεδα". Εάν η παλέτα " Επίπεδα " δεν είναι ορατή, μεταβείτε στο παράθυρο > Στρώματα .

Τώρα επιλέξτε το εργαλείο κειμένου , κάντε κλικ στην εικόνα και πληκτρολογήστε το κείμενό σας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σημείωση: Για να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο © στα Windows, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιέσετε Ctrl + Alt + C. Αν αυτό δεν λειτουργεί και έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε να κρατήσετε το πλήκτρο Alt και να πληκτρολογήσετε 0169 . Στο OS X σε Mac, πληκτρολογήστε Option + C - το πλήκτρο Option είναι γενικά επισημασμένο Alt .

03 του 05

Επεξεργασία εμφάνισης κειμένου

Με το εργαλείο κειμένου που έχετε ακόμα επιλέξει, μπορείτε να επεξεργαστείτε την εμφάνιση του κειμένου. Σημειώστε ότι όταν επιλέγετε ένα διαφορετικό εργαλείο, το κείμενο δεν θα είναι πλέον επεξεργάσιμο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες προσαρμογές στην εμφάνιση του κειμένου πριν προχωρήσετε.

Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος του κειμένου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου στη γραμμή Επιλογών . Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου χρησιμοποιώντας την παλέτα Χρώματα - μεταβείτε στην επιλογή Παράθυρο > Χρώματα εάν δεν είναι ορατή. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση του κειμένου, μπορείτε να το τοποθετήσετε όπως επιθυμείτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Μετακίνηση επιλεγμένων εικονοστοιχείων .

04 του 05

Μειώστε την αδιαφάνεια του κειμένου

Η αδιαφάνεια της στρώσης μπορεί να μειωθεί έτσι ώστε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο, αλλά η εικόνα μπορεί ακόμα να θεωρηθεί πλήρως.

Κάντε διπλό κλικ στο επίπεδο στο οποίο είναι ενεργοποιημένο το κείμενο στην παλέτα " Επίπεδα " για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Ιδιότητες επιπέδου" . Τώρα μπορείτε να σύρετε το ρυθμιστικό Opacity προς τα αριστερά και όπως κάνετε θα δείτε το κείμενο να γίνει ημιδιαφανές. Εάν θέλετε να κάνετε το κείμενο σας πιο ανοιχτό ή πιο σκοτεινό, το επόμενο βήμα θα σας δείξει πώς να αλλάξετε γρήγορα τον τόνο του κειμένου.

05 του 05

Αλλάξτε τον τόνο του κειμένου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Απόχρωση / Κορεσμός για να προσαρμόσετε τον τόνο του κειμένου σας εάν είναι πολύ ανοιχτό ή πολύ σκοτεινό για να εμφανιστεί σαφώς στην πίσω φωτογραφία. Εάν προσθέσατε έγχρωμο κείμενο, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα.

Μεταβείτε στις Προσαρμογές > Απόχρωση / Κορεσμός και στο παράθυρο διαλόγου Απόχρωση / Κορεσμός που ανοίγει, σύρετε το ρυθμιστικό Φωτεινότητα για να σκουρύνετε το κείμενο ή προς τα δεξιά για να το φωτίσετε. Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι αντιγράψαμε το λευκό κείμενο και έπειτα σκούραμε το κείμενο έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστο στα λευκά σύννεφα.

Αν χρωματιστήκατε αρχικά το κείμενό σας, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου προσαρμόζοντας το ρυθμιστικό Απόχρωση στην κορυφή του παραθύρου διαλόγου.