Πώς να επισκευάσετε τα κατεστραμμένα αρχεία MP3 γρήγορα

Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν εργαλείο, όπως το MP3 Repair Tool, για τη διάσωση κατεστραμμένης μουσικής.

Ακριβώς όπως κάθε αρχείο στον σκληρό σας δίσκο, τα αρχεία MP3 μπορούν να υποστούν βλάβη και να μην μπορούν να αναπαραχθούν. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό αν το τραγούδι είναι ένα από τα αγαπημένα, αποτελεί μέρος ενός άλμπουμ ή είναι μια πρόσφατη αγορά. Προτού σκουπίσετε το τραγούδι, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επιδιόρθωσης MP3 για να διορθώσετε το κατεστραμμένο αρχείο. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι τα μη λειτουργικά MP3 σας μπορούν να αναβιώσουν.

Χρήση λογισμικού για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων MP3

Για να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία MP3, θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση ενός προγράμματος επισκευής MP3. Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επισκευής MP3 είναι το MP3 Repair Tool. Έχει ένα απλό interface και είναι εύκολο να τρέξει. Η εφαρμογή καταργεί ένα καθορισμένο από το χρήστη αριθμό πλαισίων από την αρχή ή από το τέλος ενός κατεστραμμένου αρχείου MP3 σε μια προσπάθεια να διορθώσει τυχόν ζημιές. Παρόλο που το MP3 Repair Tool δημιουργεί ένα αντίγραφο κάθε αρχείου που λειτουργεί, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων MP3 πριν τα επεξεργαστείτε.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα του εργαλείου επιδιόρθωσης MP3.
  2. Χρησιμοποιήστε την οθόνη του προγράμματος περιήγησης αρχείων για να εντοπίσετε το φάκελο που περιέχει τα κατεστραμμένα αρχεία MP3.
  3. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να διορθώσετε κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε κάθε αρχείο. Εάν όλα τα αρχεία στον επιλεγμένο φάκελο πρέπει να επιδιορθωθούν, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή όλων .
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Κατάργηση . Για τον αριθμό των πλαισίων προς επεξεργασία, ξεκινήστε με το 0 .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επισκευή για να επεξεργαστείτε την επιλογή σας.

Ελέγξτε τα επισκευασμένα κομμάτια MP3. Αν χρειάζεται να κόψετε τα αρχεία MP3 για να τα επισκευάσετε, αυξήστε τον αριθμό των καρέ που θέλετε να αφαιρέσετε κατά 1 και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Επισκευή . Επαναλάβετε αυτό το βήμα μέχρι να έχετε ένα αρχείο εργασίας. Μπορεί επίσης να βρείτε την επιλογή να αφαιρέσετε τα πάντα μετά από το τελευταίο καρέ του κάθε αρχείου που θεραπεύει ένα κατεστραμμένο αρχείο MP3 - τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου σε αυτό το πλαίσιο για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή εάν απαιτείται.