Πώς να ξεκινήσετε ένα podcast: Οι 5 ερωτήσεις Νέα Podcasters Ρωτήστε

Τι νέοι podcasters χρειάζονται και θέλουν να ξέρουν

Οι νέοι podcasters έχουν πολλές ερωτήσεις, αλλά υπάρχουν κοινά θέματα που εμφανίζονται πάντα. Οι περισσότεροι νέοι podcasters είναι περίεργοι για το τι εξοπλισμό θα χρειαστούν, πώς να βάλουν ένα podcast στον ιστότοπό τους, τις καλύτερες επιλογές φιλοξενίας, πώς να καταγράψουν το podcast και πώς να δημοσιεύσουν το podcast. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις και βγάζουμε μερικές γρήγορες απαντήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους νέους podcasters να ξεκινήσουν την εμφάνισή τους.

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι;

Ο εξοπλισμός μπορεί να είναι τόσο απλός όσο και πολύπλοκος όσο θέλετε, αλλά με ένα καλό μικρόφωνο και ένα ήσυχο δωμάτιο μπορεί να κάνει την επεξεργασία ήχου σας πολύ πιο εύκολη. Το ελάχιστο, θα χρειαστείτε ένα ποιοτικό μικρόφωνο και λογισμικό εγγραφής. Στο χαμηλό τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακουστικό USB ή ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο. Το μικροσκοπικό μικροσκοπικό είναι ένα μικρό μικρόφωνο που σφίγγει στο πτερύγιο σας. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει αυτά στους επισκέπτες σε talk show.

Αυτά είναι τέλεια για γρήγορες φορητές προσωπικές συνεντεύξεις. Αυτά τα μικρόφωνα μπορούν να συνδεθούν στην ψηφιακή συσκευή εγγραφής, στον αναμίκτη ή στον υπολογιστή σας. Κατασκευάζουν ακόμη και αυτά που μπορούν να συνδεθούν σε smartphones για αληθινή εν κινήσει συνέντευξη. Μια γρήγορη σημείωση σχετικά με την εγγραφή σε smartphones: αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να πάτε, αλλά τα τηλέφωνα μπορούν να χτυπήσουν, να σβήσουν και να διακόψουν με ειδοποιήσεις και ενημερώσεις. Μια προσωπική συσκευή εγγραφής είναι μια καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για ελαφριά αξιοπιστία.

Άλλες επιλογές μικροφώνου είναι μία από τις πολλές από τις μπλε όπως Blue Yeti ή Blue Snowball. Το μικρόφωνο Audio-Technica AT2020 USB είναι μια άλλη πολύ δημοφιλής επιλογή. Το δυναμικό μικρόφωνο Rode Podcaster είναι μια άλλη καλή επιλογή. Εάν έχετε ένα μόνιμο στούντιο εγγραφής, μπορείτε να πάτε με κάτι high-end, όπως το Heil PR40. Πέτα σε ένα φίλτρο ποπ, shockmount, βραχίονα βραχίονα και το setup σας θα ανταγωνιστεί τους επαγγελματίες.

Όσο για την εγγραφή λογισμικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το δωρεάν λογισμικό Audacity ή Garageband για Mac. Αν διεξάγετε συνεντεύξεις , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype με το Recorder κλήσης του eCamm ή την Pamela. Υπάρχουν επίσης περισσότερες επιλογές εγγραφής υψηλής ποιότητας, όπως το Adobe Audition ή το Pro Tools. Είναι πραγματικά θέμα βάρους καμπύλη μάθησης, ευκολία χρήσης και λειτουργικότητα.

Ανάλογα με τον τύπο μικροφώνου που χρησιμοποιείτε, μπορεί να χρειαστείτε και ένα μίκτη. Ο μίκτης είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που βοηθάει να αλλάξετε το επίπεδο και τη δυναμική των ηχητικών σημάτων. Εάν έχετε ένα μικρόφωνο υψηλής τεχνολογίας, όπως το heil PR40, τότε η σύνδεση XLR θα απαιτεί μίξερ. Ένα από τα δροσερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα μίξερ είναι η εγγραφή σε δύο ξεχωριστά κομμάτια. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την επεξεργασία μιας συνέντευξης επισκεπτών, επειδή μπορείτε να απομονώσετε τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να κόψετε τα μέρη όπου ο φιλοξενούμενος και ο φιλοξενούμενος μιλούν ο ένας πάνω στον άλλο.

Πώς μπορώ να καταγράψω το Podcast μου;

Μόλις έχετε ρυθμίσει τον εξοπλισμό σας και έχετε επιλέξει το λογισμικό σας, το επόμενο βήμα είναι η καταγραφή του podcast. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επιλεγμένο λογισμικό για να εγγράψετε το podcast απευθείας στον υπολογιστή σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φορητή συσκευή εγγραφής. Πολλοί podcasters καταγράφουν απευθείας στον υπολογιστή τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας ξεχωριστής φορητής συσκευής εγγραφής είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το θόρυβο του περιβάλλοντος από τον υπολογιστή ή το σκληρό σας δίσκο. Επίσης, εάν αποτύχει ο υπολογιστής σας, εξακολουθείτε να έχετε την εγγραφή σας. Αυτές οι συσκευές είναι επίσης εξαιρετικές για γρήγορες συνεντεύξεις εν κινήσει.

Αφού επιλέξετε το λογισμικό και τη μέθοδο εγγραφής, απλά πρέπει να κάνετε μια εγγραφή. Όταν πρόκειται για ποιότητα ήχου, θέλετε να δημιουργήσετε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου. Αυτό συνήθως σημαίνει μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος με εγγραφή σε ένα ήσυχο μέρος και κλείσιμο θυρών και παραθύρων. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το κλιματιστικό ή άλλο δυνατό εξοπλισμό και χρησιμοποιείτε υγιή υγραντικό υλικό, όπου χρειάζεται.

Για να διευκολύνετε την αφαίρεση του θορύβου του περιβάλλοντος κατά την επεξεργασία ήχου, καταγράψτε ένα μικρό τμήμα ήχου προτού αρχίσετε να μιλάτε. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραμμή βάσης για την ακύρωση θορύβου υποβάθρου. Είναι επίσης καλή ιδέα να ρυθμίσετε τα επίπεδα ήχου στο μείκτη ή το λογισμικό σας όταν ξεκινάτε την εγγραφή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των υπερβολικά υψηλών ή πολύ χαμηλών ήχων.

Ένα podcast είναι τόσο καλό όσο το περιεχόμενο και η παράδοση αυτού του περιεχομένου. Μίλα αργά και καθαρά. Εκφωνήστε, ώστε ο ακροατής σας να καταλάβει τι λέτε. Εάν χαμογελάτε όταν είστε podcasting, οι άνθρωποι μπορούν να το ακούσουν στη φωνή σας. Μια ήρεμη χαλαρή και καλά σχεδιασμένη out show είναι η βάση για μια μεγάλη ηχογράφηση. Εάν κάνετε συνέντευξη σε έναν επισκέπτη, ίσως θελήσετε να έχετε κάποια προ-συνέντευξη για να ελαφρύνετε τη διάθεση και να γνωρίσετε λίγο λίγο ενώ καθορίζετε το πλαίσιο για την εγγραφή.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή Podcast Hosting;

Ο κύριος λόγος που δεν θέλετε να φιλοξενήσετε το podcast σας στη δική σας ιστοσελίδα είναι η έλλειψη εύρους ζώνης. Τα αρχεία ήχου απαιτούν εύρος ζώνης. Οι χρήστες θα μεταδίδουν και θα μεταφορτώνουν αυτά τα αρχεία και θα πρέπει να είναι γρήγορα προσβάσιμα κατόπιν αιτήματος. Μια υπηρεσία που ειδικεύεται στη φιλοξενία podcast είναι η καλύτερη επιλογή. Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες φιλοξενίας podcast είναι οι LibSyn, Blubrry και Soundcloud.

Στο Podcast Motor συνιστούμε την LibSyn . Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς υπηρεσίες φιλοξενίας podcast, και κάνουν τη δημοσίευση ενός podcast και τη λήψη μιας τροφής για το iTunes ένα αεράκι. Ακόμα, δεν βλάπτει να διερευνήσει τις διαθέσιμες επιλογές και να βρει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Πώς μπορώ να βάλω το podcast μου στην ιστοσελίδα μου;

Ακόμα κι αν φιλοξενείτε το podcast σας σε μια υπηρεσία φιλοξενίας podcast, θα θέλετε ακόμα να έχετε μια ιστοσελίδα για το podcast σας. Ένας ιστοχώρος podcast μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί με το WordPress χρησιμοποιώντας ένα plugin όπως το plugin Blubrry PowerPress. Το plugin PowerPress είναι μία από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς επιλογές για τη δημοσίευση ενός ιστοτόπου podcast χρησιμοποιώντας WordPress, αλλά υπάρχουν και κάποιες νέες επιλογές για παίκτες.

Το νέο plugin Simple Podcast Press είναι μια άλλη μεγάλη επιλογή για την προσθήκη λειτουργιών podcast στο blog του WordPress. Μόλις εγκατασταθεί αυτό το πρόσθετο στον ιστότοπό σας, θα δημιουργηθεί μια νέα σελίδα σημειώσεων εμφάνισης για κάθε επεισόδιο σας. Κάθε σελίδα θα περιλαμβάνει επίσης ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση και μια σελίδα συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να έχετε περισσότερους συνδρομητές.

Ένα από τα οφέλη της ύπαρξης ιστοτόπου podcast είναι η ευκαιρία να προσεγγίσετε περισσότερους ακροατές και να τους δώσετε έναν τρόπο να αλληλεπιδρούν μαζί σας μέσω σχολίων και να επικοινωνείτε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του iTunes και θα πάει στη δουλειά σας, γεμίζοντας τον ιστότοπό σας.

Ο φορέας είναι επίσης φιλικός προς το κινητό, οπότε θα φανεί καλό στην ιστοσελίδα σας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Εάν χρησιμοποιείτε μια υπάρχουσα συσκευή αναπαραγωγής, όπως το PowerPress ή το Smart Podcast Player, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Simple Podcast Press με ένα κλικ ή να προσθέσετε λειτουργίες όπως η αυτοματοποίηση δημοσίευσης, τα χρονικά σήματα με δυνατότητα κλικ, τα κουμπιά εγγραφής και τα κουτάκια opt-in.

Εάν διαθέτετε ήδη έναν υπάρχοντα ιστότοπο, μπορείτε να προσθέσετε μια σελίδα ή μια κατηγορία podcast και να την χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε τα επεισόδια podcast και να εμφανίσετε σημειώσεις. Εάν δεν διαθέτετε έναν υπάρχοντα ιστότοπο, δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια νέα ιστοσελίδα του WordPress για το podcast σας. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παραπάνω παίκτες είτε να αγοράσετε ένα θέμα WordPress που σχεδιάστηκε για podcasters. Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν συνήθως τη λειτουργικότητα που απαιτείται για το podcasting όπως ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής και κάντε κλικ στο tweets ή άλλες κοινωνικές λειτουργίες.

Μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα θέμα είναι η ταχύτητα και η ευκολία προσαρμογής. Θα θελήσετε επίσης ένα θέμα που είναι καλά κωδικοποιημένο και θα τρέξει γρήγορα εάν ρυθμιστεί σωστά και φιλοξενείται σε ένα αξιοπρεπή διακομιστή. Και θέλετε το θέμα να ανταποκρίνεται, πράγμα που σημαίνει ότι θα φαίνεται καλό σε οποιαδήποτε οθόνη μεγέθους.

Πώς δημοσιεύω το Podcast μου και δημιουργώ ένα κοινό;

Θα θελήσετε να δημοσιεύσετε το podcast σας στο iTunes. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κατάλογος podcast και έχει πρόσβαση στους περισσότερους ακροατές podcast. Χάρη στην πανταχού παρουσία του iPhone και άλλων συσκευών με δυνατότητα Internet, το iTunes είναι συχνά ο κατάλογος που ψάχνει ο ακροατής των podcast.

Για να υποβάλετε το podcast σας στο iTunes, πρέπει απλώς να καταχωρίσετε τη διεύθυνση URL της ροής σας . Αυτή η ροή θα δημιουργηθεί από τον κεντρικό υπολογιστή σας, εάν χρησιμοποιείτε το LibSyn. Στη συνέχεια, κάθε φορά που ανεβάζετε ένα νέο επεισόδιο podcast στον κεντρικό υπολογιστή σας, η ροή του iTunes θα ενημερωθεί αυτόματα με το νέο σας επεισόδιο. Αν χρησιμοποιείτε Simple Podcast Press, μια νέα σελίδα podcast θα δημιουργηθεί για αυτό το νέο επεισόδιο και όλα θα χρειαστεί να κάνετε είναι να εισέλθετε και να επεξεργαστείτε τις σημειώσεις εμφάνισης.

Υπάρχουν αρκετά κινούμενα μέρη κατά την πρώτη εκκίνηση ενός podcast, αλλά μόλις όλα είναι εγκατεστημένα όλα τα ξεχωριστά μέρη λειτουργούν από κοινού. Χάρη στη δύναμη του RSS και των feeds, ο υπολογιστής σας, το iTunes και ο ιστότοπός σας θα ενημερώνονται ταυτόχρονα.

Η οικοδόμηση ενός ακροατηρίου είναι πιθανώς ένα από τα πιο δύσκολα και πιο επιθυμητά καθήκοντα podcasting. Αφού κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε το podcast σας έξω σε καταλόγους όπως το iTunes και να έχετε έναν λειτουργικό ιστότοπο, εξαρτάται από εσάς να αυξήσετε το κοινό σας. Έχοντας μεγάλο περιεχόμενο μπορεί να κρατήσει τους ακροατές συνδρομητές και να επιστρέψει για περισσότερα, αλλά αρχικά να πάρει τη λέξη έξω για την εκπομπή σας μπορεί να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες.

Η χρήση των κατάλληλων κοινωνικών καναλιών και η αξιοποίηση της δύναμης και του κοινού των επισκεπτών του podcast σας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να φέρετε την εκπομπή σας μπροστά στους νέους ακροατές. Ξεκινήστε τις μικρές με τις συνεντεύξεις σας και εργάζονται για το δρόμο σας. Να είστε έτοιμοι για συνέντευξη σε άλλα podcasts και να έχετε κάτι συναρπαστικό να πείτε και να προετοιμάσετε μια πρόσκληση για δράση ή ένα μπόνους για τους πιθανούς νέους ακροατές. Η εκκίνηση μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η δουλειά σας χτίζει με την πάροδο του χρόνου.