Πώς να μάθε Γρήγορη Γλώσσα

Homeschooling; Θέλετε να μιλήσετε μια νέα γλώσσα για λακτίσματα; Δείτε αυτούς τους ιστότοπους

Η επιβίβαση στην αναζήτηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να είναι εκφοβιστική, τόσο πολύ στην πραγματικότητα ότι πολλοί λαοί μιλάνε από την ιδέα πριν ξεκινήσουν. Το να είσαι ικανός να διαβάζεις, να γράφεις και να μιλάς σε μια διάλεκτο διαφορετική από τη δική σου είναι μια δεξιότητα που μπορείς να πληρώνεις μερίσματα για το υπόλοιπο της ζωής σου, κάνοντας σχεδόν πάντα μια αξιόλογη προσπάθεια. Παρακάτω υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές σε πολλές πλατφόρμες για υπολογιστές και υπολογιστές.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και διαθέσιμες online υπηρεσίες που σας μεταφέρουν σε όλη τη διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας, από τη διδασκαλία βασικού λεξιλογίου μέχρι την ομιλία σας. Είτε ενδιαφέρεστε για την εκμάθηση γλωσσών για να προωθήσετε την καριέρα σας, να βελτιώσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία, να εντυπωσιάσετε ότι κάποιος ειδικός ή θέλετε να την προσθέσετε στο πρόγραμμα σπουδών οικιακής εκπαίδευσης του παιδιού σας, το κλειδί αρχίζει εδώ.

Duolingo - Καλύτερη ιστοσελίδα ελεύθερης εκμάθησης γλωσσών

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Η εκμάθηση γλωσσών κατατάσσεται σε δεξιότητες μεγέθους δαγκώματος από τον Duolingo, με κάθε μάθημα να σχεδιάζεται για να νιώθει σαν ένα βιντεοπαιχνίδι. Κερδίζετε πόντους όταν ολοκληρώνετε επιτυχώς μια ενότητα και χάνετε μια ζωή όταν δυσκολεύεστε, κερδίζοντας πόντους εμπειρίας καθώς προχωράτε όπως και στα περισσότερα παιχνίδια ρόλων.

Δεδομένου ότι τα μαθήματα κατασκευάζονται ως μίνι-παιχνίδια, μερικές φορές ξεχνάτε ότι μαθαίνετε αλλά σίγουρα είστε. Η ευελιξία παρακολουθείται από το ποσοστό, το οποίο αυξάνεται σταδιακά όσο πλησιάζετε στην εξοικείωση με τη γλώσσα. Ο Duolingo καταγράφει τον αριθμό των διαδοχικών ημερών, στους οποίους έχετε ξοδέψει χρόνο και σας ενθαρρύνει να κρατήσετε τη ράβδωση ζωντανή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι μας αρέσει

Οι καθημερινοί στόχοι μπορούν να τεθούν σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα, από Casual έως Insane και προαιρετικά παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας Google ή Facebook . Αν γνωρίζετε ήδη κάποια από τη γλώσσα που προσπαθείτε να μάθετε, η Duolingo προσφέρει μια δοκιμή τοποθέτησης που σας βοηθά να μετρήσετε ακριβώς πού θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Το Duolingo σας επιτρέπει να επιλέξετε από πάνω από δύο δωδεκάδες γλώσσες και έχουν ακόμη εκπαιδευτικές διαδρομές για το High Valyrian και Klingon με στόχο το Game of Thrones και τους φανατικούς της Star Trek. Οι πλήρεις εφαρμογές για κινητά καθιστούν εύκολη την επίτευξη του καθημερινού στόχου εκμάθησης σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων, καθώς μπορείτε πάντα να ταιριάζετε σε ένα γρήγορο μάθημα ή δύο εν κινήσει.

Παρόλο που το Duolingo δεν καταδυθεί τόσο βαθιά όσο κάποιες από τις άλλες επιλογές αυτής της λίστας, όταν πρόκειται για εκμάθηση μέσω συνομιλιών πραγματικού βίου ή για ανασκοπήσεις προσαρμοσμένες προς το προσωπικό σας ενδιαφέρον, αυτό που παίρνετε δωρεάν είναι εντυπωσιακό. Μια πληρωμένη μηνιαία συνδρομή στο Duolingo Plus αφαιρεί τις διαφημίσεις και σας επιτρέπει να κατεβάζετε μαθήματα για χρήση εκτός σύνδεσης, χρήσιμα όταν σχεδιάζετε να συνεχίσετε να μαθαίνετε σε μέρη όπου δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η πλατφόρμα Duolingo για σχολεία είναι επίσης δωρεάν και επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ενσωματώσουν αυτά τα εργαλεία εκμάθησης γλωσσών σε μια τάξη. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ελέγξουν το Duolingo μέσω μιας κεντρικής διασύνδεσης του ταμπλό, επιτρέποντάς τους να προσαρμόσουν τα μαθήματα και τα σχόλιά τους σε κάθε μαθητή μεμονωμένα, εάν το επιθυμεί.

Συμβατό με:

Memrise - Παιχνίδια εκμάθησης γλωσσών για διατήρηση ενδιαφέροντος

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Το Memrise παρέχει περίπου δύο δωδεκάδες γλώσσες για να διαλέξετε και δεκάδες χιλιάδες βίντεο εγγενών ομιλητών, με τη δυνατότητα εγγραφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Google ή Facebook. Τα μαθήματα αρχαρίων και προχωρημένων μαθημάτων είναι επίσης στο επίκεντρο των παιχνιδιών με πολλούς τρόπους, με την εκμάθηση γλωσσών να διαχωρίζεται σε δομημένα επίπεδα. Ένα leaderboard αναρτάται δίπλα σε κάθε επιλογή μαθήματος, παρουσιάζοντας εβδομαδιαίες, μηνιαίες και ψηλές βαθμολογίες όλων των εποχών σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τον σπουδαστή μέσω παλιομοδίτικου ανταγωνισμού και δικαιωμάτων καυχησιολογίας.

Ο Ziggy, ο "προσωπικός φίλος σας μάθησης" που είναι πάντα παρόν σε όλα τα μαθήματα σας, εξελίσσεται στην πραγματικότητα από ένα αυγό σε ένα μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πλάσμα καθώς φτάνετε σε υψηλότερα ορόσημα. Τα Speed ​​Review, Listening Skills, Difficult Words και πολλές άλλες προκλήσεις είναι όλα μέρος της διαδικασίας, δημιουργημένα για να σας κάνουν πιο άνετα στη νέα διάλεκτο κάθε μέρα.

Στην εφαρμογή Memrise περιλαμβάνεται ένα κουμπί chatbot, το οποίο σας επιτρέπει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας μέσω πραγματικών συνομιλιών. Το Grammabot, που ξεκίνησε με μια παρόμοια μέθοδο, παρέχει μια σειρά από ερωτήσεις και σας ζητά να διαμορφώσετε απαντήσεις χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο σύνολο λέξεων. Αυτά τα bots, διαθέσιμα μόνο στην έκδοση Pro, βελτιώνουν τη γραμματική δομή και το λεξιλόγιό σας μέσω μιας διαδραστικής οπισθοπορείας.

Παρόλο που ένα αξιοπρεπές εργαλείο εκμάθησης και περιεχόμενο είναι προσβάσιμο δωρεάν, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια μηνιαία συνδρομή ή πακέτο στο Memrise Pro αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε bots και να παίξετε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια. Η πληρωμένη έκδοση σάς επιτρέπει επίσης να μαθαίνετε σε λειτουργία εκτός σύνδεσης σε συσκευές Android και iOS , εξαλείφοντας τυχόν δικαιολογίες για παράλειψη μιας ημέρας ή δύο και χρησιμοποιείτε δεδομένα αποτελεσμάτων για να καθορίσετε την ώρα της ημέρας που μαθαίνετε καλύτερα.

Δίνεται η επιλογή να δημιουργήσετε τη δική σας σειρά μαθημάτων μέσα από τη διεπαφή που βασίζεται στον browser της Memrise, η οποία στη συνέχεια συγχρονίζεται με την εφαρμογή σας για πρόσβαση σε κινητά. Μπορείτε επίσης να πάρετε και άλλα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί από άλλα μέλη της κοινότητας ή να χρησιμοποιήσετε το ελεύθερο παιχνίδι κάρτας flash της Memrise που προορίζεται για τους εκπαιδευτικούς.

Συμβατό με:

busuu - Οδηγοί φυσικής γλώσσας σας καθοδηγούν

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Το Busuu υιοθετεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την εκμάθηση γλωσσών, χρησιμοποιώντας αυτό που είναι ουσιαστικά ένα κοινωνικό μοντέλο με πλήρες προσανατολισμό, με παγκόσμια εμβέλεια. Πολλές από τις ασκήσεις μιλώντας και γραφής διορθώνονται και βαθμολογούνται από πραγματικούς φυσικούς ομιλητές, σε αντίθεση με ορισμένες αυτοματοποιημένες διαδικασίες, εξασφαλίζοντας ότι λαμβάνετε ανατροφοδότηση προσαρμοσμένη ειδικά στο τρέχον επίπεδο γνώσης.

Σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε αυτούς τους φίλους σε μια λίστα φίλων, και μάλιστα να τις ορίσετε ως τους καλύτερους μαθητές σας για μελλοντικά μαθήματα. Μπορείτε επίσης να το πληρώσετε προς τα εμπρός εάν το επιθυμείτε, βοηθώντας άλλα μέλη του busuu που ίσως προσπαθούν να μάθουν τη μητρική σας γλώσσα.

Ο χαρακτηριστικός προπονητής του λεξιλογίου της υπηρεσίας σάς επιτρέπει επίσης να συνομιλείτε με φυσικούς ομιλητές σε μια ντουζίνα δημοφιλείς διαλέκτους. Αν έχετε ήδη μια βασική μάσκα στη γλώσσα που προσπαθείτε να μάθετε, οι δοκιμές τοποθέτησης σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε το πρόγραμμα busuu στην κατάλληλη στιγμή. Μπορείτε ακόμα να κερδίσετε επίσημα πιστοποιητικά McGraw-Hill καθώς κατακτάτε ορισμένα επίπεδα.

Δωρεάν κάρτες flash είναι διαθέσιμες εάν θέλετε να πάρετε μια αίσθηση busuu, αλλά η πρόσβαση στις περισσότερες από τις λειτουργίες της απαιτεί μια συνδρομή Premium - διαθέσιμη σε μηνιαίες προσαυξήσεις για $ 9.99, με τις τιμές να μειώνονται σταδιακά αν ξεκινήσετε μια μεγαλύτερη δέσμευση. Η εταιρεία πίσω από το busuu ισχυρίζεται ότι 22 ώρες της αμειβόμενης υπηρεσίας της είναι το ισοδύναμο ενός εξάμηνο μακρόχρονου μαθήματος γλώσσας κολλεγίων.

Συμβατό με:

Rosetta Stone - Ακριβό αλλά δοκιμασμένο με μάχη λογισμικό

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Κάπως ένα νοικοκυριό όταν πρόκειται για εκμάθηση γλωσσών, το Rosetta Stone συνιστάται μόνο για όσους είναι σίγουρα σοβαροί για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, αφού δεν είναι καθόλου φτηνές. Προσφέρει μια δωρεάν επίδειξη για να διαπιστώσει εάν το στυλ διδασκαλίας είναι κατάλληλο για εσάς, το οποίο περιλαμβάνει τις συνολικές τεχνικές εμβάπτισης και την κορυφαία προπόνηση με έμφαση.

Τα διαδραστικά μαθήματα της Rosetta Stone είναι πασπαλισμένα με καταστάσεις πραγματικής ζωής σε περισσότερες από 20 διαφορετικές γλώσσες. Η ενσωματωμένη λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας του TruAccent λειτουργεί για να αναπτύξει τη σωστή προφορά, με τον τελικό στόχο να σας μιλήσει σαν να ήταν η πρώτη σας γλώσσα. Σας ζητείται να διαβάσετε τις ιστορίες έξω δυνατά, αφήνοντάς σας να ασκήσετε με μια ενδιαφέρουσα, ευχάριστη μέθοδο όλη την ώρα, αναλύοντας τον ρυθμό και την προφορά σας.

Σας δίνεται η ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τους γηγενείς προπονητές ομιλητών, πολλοί από τους οποίους είναι μακρόπνοοι εκπαιδευτικοί που προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο στο πρόγραμμα πέρα ​​από τα απλά προκαθορισμένα μαθήματα. Το Rosetta Stone προσφέρει επίσης έναν συνοδευτικό ήχου που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνεχίσετε τα μαθήματά σας ενώ είστε εκτός σύνδεσης, καθώς και λεπτομερείς βιβλιογραφικές σημειώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν όταν ταξιδεύετε ή όταν χρειάζεται να πείτε κάτι κοινό σε μια καθημερινή κατάσταση.

Η συνολική συσσώρευση του προγράμματος είναι βαθμιαία και προοδευτική, με τρόπο που σας κάνει να νιώθετε άνετα με τη νέα γλώσσα, ανεβάζοντας τα μαθήματα σε σκληρότερα και πιο απολαυστικά μαθήματα χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Η Rosetta Stone έχει δοκιμάσει το χρόνο παρά την σχετικά υψηλή τιμή της, με την επιλογή των μηνιαίων πακέτων ή μιας εφάπαξ αμοιβής που προσφέρεται, διότι δοκιμάζεται με μάχη και αποδεικνύεται ότι έχει κάνει τη δουλειά, αν ακολουθηθεί σωστά.

Συμβατό με:

Babbel - Παθητικά, βασισμένα σε ενδιαφέροντα μαθήματα

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Ο Babbel δεν παίρνει πραγματικά την εντυπωσιακή προσέγγιση που κάνουν μερικοί από τους άλλους στην λίστα, επιλέγοντας αντίθετα να παρέχετε συμβουλές και άλλες οδηγίες στην μητρική σας γλώσσα καθώς προχωράτε στα μαθήματά του. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό της μητρικής σας γλώσσας και της νέας διάλεκτο, σε αντίθεση με τη συνολική εμβάπτιση, η "μέθοδος Babbel" σχεδιάζεται έτσι ώστε ο εγκέφαλός σας να μαθαίνει παθητικά με βάση το περιεχόμενο του διαλόγου.

Βασιζόμενοι σε γραμματικές έννοιες που χρησιμοποιήσατε ήδη ως παιδί για μάθηση, το Babbel παρέχει μαθήματα που συνήθως διαρκούν από δέκα έως δεκαπέντε λεπτά. Πολλά από αυτά είναι με βάση το ενδιαφέρον, που περιέχουν λεξιλόγιο που είναι προσανατολισμένο προς τις αρετές σας. Η διαδραστική μάθηση με την αναγνώριση ομιλίας διορθώνει την προφορά σας και την προφορά σας μέχρι να είναι σε σημείο με έναν φυσικό ομιλητή.

Ο διαχειριστής προσαρμοσμένων αναθεωρήσεων του Babbel παίρνει όσα μάθατε και τα παρουσιάζετε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους, διασφαλίζοντας ότι δεν απλά απομνημονεύετε αλλά στην πραγματικότητα επεξεργάζεστε και διατηρείτε νέες λέξεις και φράσεις. Το πρώτο σας μάθημα είναι δωρεάν και το μεταγενέστερο κόστος ποικίλλει ανάλογα με τη δέσμευσή σας. Το συντομότερο είναι ένα μήνα για $ 12,95, ενώ πληρώνει για ένα χρόνο εκ των προτέρων το ποσό αυτό μειώνεται σημαντικά.

Συμβατό με:

Tandem - Πάντα κάποιος που θα σας βοηθήσει να μάθετε

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα στην εκμάθηση, η κινητή ανταλλαγή γλωσσών της Tandem σε συνδυασμό με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε και να μάθετε τη μητρική τους γλώσσα. Με πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη της κοινότητας που καλύπτουν 150 χώρες, η μεγάλη και εκτεταμένη βάση των εφαρμογών της εφαρμογής εγγυάται πάντα ότι υπάρχει πάντα κάποιος που μπορεί να συνδεθεί.

Το Tandem σας επιτρέπει να βρείτε συνεργάτη ανταλλαγής σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες γλώσσες δωρεάν: Αγγλικά, Κινέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά. Η οπτική και ηχητική αλληλεπίδραση παρέχει μια πολύ προσωπική εμπειρία και έχετε επίσης την επιλογή να ζητήσετε από έναν επαγγελματία εκπαιδευτή έναντι αμοιβής, κρατώντας προπληρωμένα μαθήματα κατά τη διάρκεια του επιθυμητού χρονικού σας παραθύρου.

Συμβατό με: