Μεγάλες συμβουλές και τεχνάσματα κοινωνικής δικτύωσης

Πώς να είστε στρατηγικοί με τα κοινωνικά μέσα

Αυτές οι συμβουλές και τεχνάσματα κοινωνικής δικτύωσης θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ισχυρότερο δίκτυο και να πάρετε την ηλεκτρονική σας παρουσία στο επόμενο επίπεδο. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να σκεφτείτε στρατηγικά και να επωφεληθείτε από τα εργαλεία εξοικονόμησης χρόνου για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας.

Τρόποι για να ενισχύσετε την κοινωνική σας κατάσταση στο διαδίκτυο

Ακούστε το ακροατήριό σας

Οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες στην κοινωνική δικτύωση είναι το κοινό, το ακροατήριο, το κοινό. Προσδιορίστε τι είδους άτομα προσπαθείτε να προσεγγίσετε και δώστε προσοχή σε αυτά που λένε. Δημιουργήστε τροφοδοσίες RSS και παρακολουθήστε συνομιλίες χρησιμοποιώντας εργαλεία ακρόασης όπως το TweetDeck, η κοινωνική αναφορά και το Seesmic. (Πάρτε αυτό το σεμινάριο σε 10 βήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της κοινωνικής αναφοράς για την παρακολούθηση πολλών κοινωνικών δικτύων ταυτόχρονα.) Μάθετε τα βασικά των κοινωνικών μετρήσεων ή τι μετράτε και γιατί.

Συμμετοχή και συνεργασία

Ορίστε στόχους για να εμπλακείτε στις επαφές σας και να παρακολουθείτε πόση δραστηριότητα παράγουν οι προσπάθειές σας. Πόσα retweets παίρνετε στο Twitter; Πόσες επαναλήψεις δημιουργεί το ιστολόγιό σας; Χρησιμοποιήστε εργαλεία τρίτου μέρους όπως το Retweetist και το App Retweet iPhone για να μετρήσετε την επίδραση των κοινωνικών σας μέσων και τον αντίκτυπό σας στα δίκτυα. Το Klout είναι ένα τέτοιο εργαλείο που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τον αντίκτυπό σας σε πολλαπλά δίκτυα κοινωνικών μέσων.

Εγγραφείτε σε εξειδικευμένα δίκτυα

Όποιο και αν είναι το πάθος σας, υπάρχει ένα εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο για εσάς. Δοκιμάστε το Digg αν είστε κυνηγός κοινωνικών ειδήσεων , Kickstarter για συλλογή χρημάτων, Last.fm για μουσική, deviantart.com για καλλιτέχνες, fanvibe για αθλήματα ή ozmosis για γιατρούς. Για να βρείτε το δικό σας δίκτυο εξειδικευμένων εφαρμογών , εκτελέστε μια αναζήτηση Google σε "yourtopic και social media".

Χρησιμοποιήστε τα Dashboards των κοινωνικών μέσων

Εξοικονομήστε χρόνο χρησιμοποιώντας εργαλεία διαχείρισης κοινωνικών μέσων όπως το HootSuite για τη διαχείριση των λογαριασμών και της δραστηριότητάς σας σε διάφορες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων , όπως το Twitter , το WordPress, το Facebook, το Foursquare και άλλα. Το HootSuite σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε και να διαβάζετε μηνύματα, να παρακολουθείτε αναφορές από εσάς και σας επιτρέπει να προετοιμάζετε αναρτήσεις και ενημερώσεις για αυτόματη δημοσίευση αργότερα σε προγραμματισμένες ώρες. Οι περισσότεροι από τους καλύτερους πελάτες Twitter , για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ρωτήστε πολλές ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλακείτε στις επαφές σας, να προσελκύσετε νέους δεσμούς και να μάθετε νέα πράγματα. Όταν οι χρήστες απαντούν στις ερωτήσεις σας με σχόλια ή αναρτήσεις, αυξάνουν την προβολή του περιεχομένου σας στο συγκεκριμένο δίκτυο. Αλλά φροντίστε να διαβάζετε και να απαντάτε σε απαντήσεις.

Σύνδεσμος, Σύνδεσμος, Σύνδεσμος

Σύνδεσμοι ίση αγάπη στα κοινωνικά μέσα. Έτσι προσθέστε ευέλικτα συνδέσμους στις αναρτήσεις σας, ενημερώσεις κατάστασης, tweets και άλλο περιεχόμενο. Διασυνδέστε τα tweets σας από το ιστολόγιό σας και το αντίστροφο. Στο Facebook, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στους φίλους σας για την υπερσύνδεση των ονομάτων τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε το σύμβολο "@" στην αρχή του ονόματος του φίλου σας όταν γράφετε τις ενημερώσεις κατάστασης. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία και να τους συνδέσετε. Δοκιμάστε την εφαρμογή TwileShare, για παράδειγμα.

Ώρα των Tweets σας

Το Noon Eastern Standard Time είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό. Αμερικανοί Δυτικοί Coasters εμφανίζονται για δουλειά τότε, ενώ οι East Coasters ξεκινούν μεσημεριανά διαλείμματα. Εάν θέλετε πραγματικά να επεκτείνετε το κοινό σας, δείτε αυτό τον οδηγό για να γράψετε καλά tweets. Ο συγχρονισμός των θέσεών σας σε άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι επίσης μια τέχνη, όπως εξηγεί αυτός ο οδηγός για τη συχνότητα των κοινωνικών μέσων .

Χρησιμοποιήστε Βοηθήματα για κινητά

Εάν έχετε ένα smartphone, εγκαταστήστε ειδικές εφαρμογές βοήθειας για την ταχύτερη αποστολή και λήψη πληροφοριών στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα . Το Instagram, για παράδειγμα, βοηθά τους χρήστες iPhone να φτιάξουν τις φωτογραφίες των κινητών τηλεφώνων τους και να τις μοιραστούν γρήγορα σε διάφορα δίκτυα - Twitter, Flickr, Facebook και άλλα. Υπάρχουν πολλοί βοηθοί Twitter για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet. Το Trickle , για παράδειγμα, εμφανίζει tweets στο iPad κάθε φορά.

Δημιουργήστε μια οπτική ταυτότητα

Τραβήξτε το προφίλ Twitter, το προφίλ σας στο Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε μια μοναδική οπτική ταυτότητα. Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο φόντο Twitter για να προσθέσετε περισσότερες βιογραφικές πληροφορίες και να δώσετε την προσωπικότητά σας στο Twitter. Πολλά προσαρμοσμένα υπόβαθρα είναι διαθέσιμα για δωρεάν λήψη σε ιστότοπους όπως το MyTweetSpace.com. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες εικόνες κεφαλίδων στο προφίλ τους LinkedIn , για παράδειγμα.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας στον Εικονικό Εαυτό σας

Μόλις αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο, μην αφήσετε την κοινωνική σας ταυτότητα να ανεβαίνει στον ψηφιακό καπνό. Χρησιμοποιήστε τα διαθέσιμα εργαλεία για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των προφίλ σας, των φωτογραφιών και των ενημερώσεων κατάστασης . Το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Facebook βρίσκεται στο πλαίσιο "λήψη πληροφοριών" στις Ρυθμίσεις λογαριασμού . Για το Twitter, δοκιμάστε ένα εργαλείο τρίτου μέρους όπως το TweetStream ή το TweetScan. Το WordPress σάς επιτρέπει να εξάγετε τις αναρτήσεις σας σε ένα αρχείο XML που μπορείτε να κατεβάσετε, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εισαγάγετε αργότερα σε ένα νέο ιστολόγιο σε περίπτωση που ένα από τα καλύτερα κοινωνικά σας blogs τυχαία καταλήξει σε λήθη.