Κοινωνικό μνημόσυνο για παρακολούθηση και παρακολούθηση

01 από 10

Αποφασίστε τι να κάνετε έρευνα

Το πλαίσιο αναζήτησης. Κοινωνική μνεία

Το Social Mention είναι ένα απλό, χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων. Σας βοηθά να δείτε ποιος κάνει αναφορές σε εσάς ή την εταιρεία σας - ή σε οποιοδήποτε θέμα, για αυτό το θέμα. Συγκεντρώνει το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες από διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα, επιτρέποντάς σας να αναζητήσετε και να αναλύσετε όλα αυτά σε ένα μέρος.

Η υπηρεσία κοινωνικής αναζήτησης εμπίπτει σε μια αναδυόμενη κατηγορία που ονομάζεται εργαλεία ακρόασης. Αυτές περιλαμβάνουν ακριβές υπηρεσίες για μεγάλες επιχειρήσεις και απλούστερο λογισμικό για μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες. Στο άκρο βιομηχανικής αντοχής, για παράδειγμα, είναι οι Cymfony και Biz360. Στο τέλος του καταναλωτή είναι το PostRank και το Spinn3r. Η Κοινωνική Αναφορά καταλαμβάνει το τέλος του καταναλωτή. είναι εύκολο στη χρήση και ως επί το πλείστον δωρεάν.

Όπως και άλλα εργαλεία για την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων, το Social Mention προσφέρει τόσο δωρεάν έκδοση όσο και μια πληρωμένη υπηρεσία που προσθέτει επιπλέον λειτουργικότητα. Αυτό το σεμινάριο εξετάζει την δωρεάν υπηρεσία.

Από πού να αρχίσω?

Ξεκινήστε αποφασίζοντας τι θέλετε να παρακολουθήσετε. Στη συνέχεια, εισάγετε το όνομα της επιχείρησης, του ατόμου, του θέματος ή της φράσης που θέλετε να κάνετε έρευνα στο πλαίσιο αναζήτησης στην αρχική σελίδα Κοινωνικής Αναφοράς.

02 από 10

Αποτελέσματα αίσθησης κοινωνικής αναφοράς

Σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Κοινωνική μνεία

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στα δεξιά

Αφού εκτελέσετε μια αναζήτηση στο Social Mention, μπορεί να διαρκέσει ένα λεπτό, αλλά σύντομα θα δείτε μια λίστα με υπερσυνδεδεμένες αναφορές για το εμπορικό σήμα ή τη φράση που ερευνάτε.

Εάν έχετε επιλέξει τις προεπιλεγμένες πλατφόρμες αναζήτησης "all", θα δείτε υλικό από σελίδες Facebook, tweets, blogs και πολλά άλλα. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να αφήσετε τον ιστότοπο του SocialMention και δείτε την αρχική αναφορά στον ιστότοπο προέλευσης.

Στα αριστερά των αποτελεσμάτων αναζήτησης, σε ένα μεγάλο γκρίζο πλαίσιο, θα υπάρχουν αριθμητικές ταξινομήσεις του όρου αναζήτησης για:

03 από 10

Φιλτράρισμα αναζητήσεων κοινωνικής αναφοράς

Περιορίστε το ερώτημά σας. Κοινωνική μνεία

Ένα βέλος τραβήγματος προς τα κάτω στη δεξιά πλευρά του πλαισίου αναζήτησης του Social Mention σάς επιτρέπει να φιλτράρετε το ερώτημά σας για να το περιορίσετε σε κοινωνικά δίκτυα, για παράδειγμα, ή σε σχόλια που κάνουν οι χρήστες σε ιστολόγια και δίκτυα. Το φίλτρο που επιλέγετε θα καθορίσει το είδος των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται.

04 από 10

Ανάλυση λέξεων-κλειδιών με κοινωνική αναφορά

Η υπηρεσία δημιουργεί μια λίστα με λέξεις-κλειδιά για οποιονδήποτε όρο αναζητάτε. Κοινωνική μνεία

Επίσης στη σελίδα αποτελεσμάτων, δώστε προσοχή στην αριστερή πλαϊνή μπάρα. Προσπαθεί να κρίνει πόσες αναφορές του όρου αναζήτησης είναι θετικές, αρνητικές ή ουδέτερες - και επίσης δημιουργεί μια λίστα λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για τον όρο σας.

Το πιο χρήσιμο, ίσως, είναι ο κατάλογος των κορυφαίων λέξεων-κλειδιών. Αυτά είναι αυτά που χρησιμοποιούνται συχνότερα στα κοινωνικά μέσα που σχετίζονται με τον όρο αναζήτησης. Ένα διάγραμμα ράβδων δείχνει επίσης ποια είναι τα πιο δημοφιλή και ακριβώς πόσες φορές εμφανίζονται.

Ακολουθούν οι πρόσθετοι κατάλογοι των κορυφαίων ονομάτων χρηστών (άτομα που αναφέρουν τα θέματα σας) και των κορυφαίων hashtags (όροι που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να κάνουν αναφορά στο θέμα σας στο Twitter.)

Τέλος, στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής βρίσκεται ένας κατάλογος των πηγών κοινωνικών μέσων όπου η Κοινωνική Αναφορά έχει βρει αναφορές για τον όρο σας, ταξινομημένο κατά όγκο.

05 από 10

Φιλτράρισμα αποτελεσμάτων ανά τύπο ή κατηγορία κοινωνικών μέσων

Επιλέξτε τον τύπο μέσου για την παρακολούθηση. Κοινωνική μνεία

Στην κορυφή κάθε σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Social Mention υπάρχει ένα μενού πηγών πολυμέσων. Αυτό το μενού σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε κατηγορία ή πηγή μέσων για να βελτιώσετε γρήγορα τα αποτελέσματά σας, χωρίς να χρειάζεται να εκτελέσετε ξανά την αναζήτησή σας.

Αυτό που επιτρέπει αυτό το μενού είναι να εκτελέσετε μια γενική αναζήτηση, για παράδειγμα, για να δείτε όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν υπάρχουν πολλά και θέλετε να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στα "ιστολόγια" για να δείτε γρήγορα τις αναφορές σας ή της επιχείρησής σας μόνο σε ιστολόγια ή κάντε κλικ στο "σχόλια" για να δείτε τι είδους συνομιλίες έχουν άτομα σχετικά με το θέμα σας στον τομέα των σχολίων των κοινωνικών δικτύων και υπηρεσιών.

06 από 10

Παρακολούθηση ενός συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κοινωνικό δίκτυο για αναζήτηση. Κοινωνική μνεία

Για να αναζητήσετε συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας την Κοινωνική αναφορά, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "ή επιλέξτε πηγές πολυμέσων" απευθείας κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης στην αρχική σελίδα.

Θα εμφανιστεί μια μακρά λίστα με τις υπηρεσίες πολυμέσων. Επιλέξτε το πλαίσιο στα αριστερά της συγκεκριμένης πηγής που θέλετε να παρακολουθήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση".

07 από 10

Αναζήτηση εικόνων σε κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικά μέσα

Βοηθά στην εύρεση εικόνων στις υπηρεσίες κοινωνικών μέσων. Κοινωνική μνεία

Η Κοινωνική Αναφορά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρεση εικόνων που χρησιμοποιούνται σε κοινωνικά μέσα και δίκτυα.

Απλά κάντε κλικ στην καρτέλα "εικόνα" στην κορυφή οποιασδήποτε σελίδας αποτελεσμάτων στο Social Mention για να δείτε τις φωτογραφίες που μοιράζονται οι χρήστες στο TwitPic, το Flickr και σε άλλα οπτικά δίκτυα.

08 από 10

Δημιουργήστε μια ροή RSS για την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων

Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διεύθυνση ροής RSS (URL) στο πρόγραμμα ανάγνωσης RSS για να παρακολουθήσετε μια αποθηκευμένη αναζήτηση. Κοινωνική μνεία

Αφού εκτελέσετε μια αναζήτηση στο Social Mention, μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε μια ροή RSS που θα παρακολουθεί αυτόματα τον όρο αναζήτησης σας σε πολλά διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο πορτοκαλί εικονίδιο RSS στην επάνω δεξιά δεξιά πλευρά του Social Mention.

Το περιεχόμενο που σχετίζεται με το ερώτημά σας θα εμφανιστεί σε τυπική μορφή λίστας RSS. Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα στη δεξιά πλαϊνή μπάρα για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα RSS, ανακατατάγοντάς τα, ας πούμε, ανά πηγή ή ημερομηνία.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει τη διεύθυνση URL ή τη διεύθυνση Web που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης στο Web. Αυτή η διεύθυνση URL είναι αυτό που θα χρειαστεί να επικολλήσετε σε οποιονδήποτε αναγνώστη RSS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση περιεχομένου στον Ιστό.

09 από 10

Δημιουργήστε μια ειδοποίηση με κοινωνική αναφορά

Δημιουργήστε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για οποιοδήποτε θέμα. Κοινωνική μνεία

Το Social Mention σάς επιτρέπει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν τις πιο πρόσφατες αναφορές για εσάς ή το όνομα της εταιρείας σας.

Για να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση, εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη φράση αναζήτησης στο πλαίσιο "Κοινωνική μνεία ειδοποίησης". Η καθημερινή είναι η προεπιλογή και η μόνη επιλογή για τη συχνότητα αν χρησιμοποιείτε την δωρεάν έκδοση.

Αυτό είναι όλο που χρειάζεται. Εύκολος!

10 από 10

Δημιουργήστε ένα Widget για τα Social Media

Κωδικός για τη δημιουργία ενός γραφικού στοιχείου. Κοινωνική μνεία

Το Social Mention προσφέρει ένα εργαλείο για τη δημιουργία ενός widget (αποσπάσματος κώδικα) που μπορείτε να ενσωματώσετε στο ιστολόγιό σας ή στο Web για να εμφανίσετε αποτελέσματα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο από όλο το σύμπαν των κοινωνικών μέσων. Μπορεί να είναι χρήσιμο εάν είστε πρόθυμοι να μάθετε λίγο κώδικα HTML .

Ξεκινήστε με την επίσκεψη στη σελίδα εργαλείων κοινωνικής αναφοράς. Αντιγράψτε τον κώδικα HTML στο πλαίσιο στα αριστερά και επεξεργαστείτε προσεκτικά την ενσωματωμένη φράση αναζήτησης σε αυτήν για να αντικαταστήσετε το "socialmention" με τον δικό σας όρο ερωτήματος.

Στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε τον αναθεωρημένο κωδικό σας στην περιοχή HTML της σελίδας στο ιστολόγιο ή στον ιστότοπό σας όπου θέλετε να εμφανίσετε τη ροή των αποτελεσμάτων αναζήτησης από διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η σελίδα εγκατάστασης widget εμφανίζεται παραπάνω, με το πλαίσιο κώδικα στα αριστερά και ένα τελικό παράδειγμα widget στα δεξιά.