Δημοφιλείς μύθοι για την αντιγραφή και την κοινή χρήση MP3 και CD

Διατηρώντας τη Δεξιά πλευρά της Νομικής και Δεοντολογικής Γραμμής

Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι είναι ή δεν είναι νόμιμο σχετικά με τη μουσική αυτές τις μέρες. Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να γνωρίζουν πού είναι η γραμμή ανάμεσα στην απόλαυση μουσικής από έναν καλλιτέχνη ή μια μπάντα που τους αρέσει ή στην παραβίαση της προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της ίδιας μουσικής. Παρακάτω είναι μια λίστα με κοινούς μύθους που σχετίζονται με την αγορά, την κοινή χρήση και την ακρόαση ψηφιακής μουσικής και ποιες είναι οι πραγματικότητες.

Η λήψη δωρεάν τραγουδιών από το Internet είναι μια χαρά

Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτό είναι αναληθές. Τα τραγούδια προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων οφείλει αποζημίωση για το τραγούδι. Εάν βρίσκετε μουσική στο Διαδίκτυο δωρεάν, το άτομο ή οι επιχειρήσεις που μοιράζονται τη μουσική πιθανότατα παραβιάζουν το νόμο και αν κατεβάσετε το τραγούδι χωρίς να το πληρώσετε, θα κλέψετε.

Οποιοδήποτε τραγούδι παίρνετε από το Διαδίκτυο είναι παράνομο

Αυτό είναι ψευδές. Ενώ η λήψη δωρεάν τραγουδιών από υπηρεσίες P2P ( peer-to-peer δικτύωση ) ή άλλοι μεμονωμένοι υπολογιστές είναι παράνομη, η πώληση μουσικής από το τραγούδι σε ψηφιακή μορφή είναι ένας απόλυτα βιώσιμος και νόμιμος τρόπος αγοράς μουσικής. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ιστότοποι για να αγοράσετε τραγούδια από, κυρίως, τον ιστότοπο της Apple iTunes . Η μουσική βιομηχανία έχει μια λίστα νομικών online ψηφιακών μουσικών χώρων από τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε.

Μπορώ να μοιραστώ τη μουσική μου με φίλους επειδή κατέχω το CD

Το γεγονός ότι αγοράσατε ένα CD σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε τη μουσική ό, τι θέλετε, αλλά να μην μοιράζεστε αυτό το προνόμιο με άλλους. Μπορείτε να φτιάξετε ένα αντίγραφο του CD για τον εαυτό σας σε περίπτωση που ζημιάσετε ή χάσετε το πρωτότυπο. Μπορείτε να αντιγράψετε τη μουσική από το CD στον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή σας και να μετατρέψετε τη μουσική σε μορφή MP3 ή WMA ή σε άλλες μορφές και να την ακούσετε σε φορητές συσκευές αναπαραγωγής MP3 ή άλλες συσκευές. Η αγορά της μουσικής σας δίνει τη δυνατότητα να την ακούσετε σχεδόν ό, τι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να δώσετε αντίγραφα αυτής σε φίλους ή οικογένεια. Δεν προτείνω ότι δεν μπορείτε να παίξετε τη μουσική όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, αλλά ότι δεν μπορείτε να τους δώσετε ένα αντίγραφο της μουσικής, σε οποιαδήποτε μορφή, να πάρετε μαζί τους όταν φεύγουν.

Εντούτοις, είναι εντάξει, επειδή έδωσα στον φίλο μου το αρχικό CD

Μπορείτε να πουλήσετε ή να διανείμετε το αρχικό CD, αλλά μόνο εφόσον δεν έχετε πλέον αντίγραφα της μουσικής σε οποιαδήποτε μορφή (εκτός εάν βεβαίως έχετε ένα άλλο αντίγραφο που έχει νόμιμα πληρωθεί). Δεν μπορείτε να αντιγράψετε το CD στον υπολογιστή σας και να φορτώσετε τα MP3 από αυτό στη φορητή συσκευή αναπαραγωγής MP3 και στη συνέχεια να δώσετε το αρχικό CD στον καλύτερο φίλο σας, επειδή δεν το χρειάζεστε πια.

Σκεφτείτε το σαν να αγοράσατε έναν καναπέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καναπέ στο σαλόνι σας αν θέλετε. Μπορείτε να το μετακινήσετε σε ένα υπνοδωμάτιο αν λειτουργεί καλύτερα για εσάς εκεί. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα μαξιλάρια ρίψης και να τα χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικό δωμάτιο από τον καναπέ. Αλλά, όταν δίνεις τον καναπέ στον φίλο σου, ο καναπές έχει φύγει. Δεν μπορείτε να * αφαιρέσετε τον καναπέ * και * να κρατήσετε τον καναπέ ταυτόχρονα και η μουσική που αγοράζετε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είναι "κλοπή" γιατί δεν θα πληρώσω γι 'αυτό ούτως ή άλλως

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι επειδή δεν ξοδεύουν πραγματικά τα χρήματα για να αγοράσουν το CD, παράνομα αντιγράφοντας ή να το μεταφορτώσουν από κάπου αλλού δεν κοστίζει πραγματικά τον καλλιτέχνη ή τη βιομηχανία οποιαδήποτε χρήματα.

Σε αυτές τις γραμμές, μερικοί άνθρωποι μπορούν να αντιγράψουν ή να κατεβάσουν μουσική για να δοκιμάσουν και να αποφασίσουν αν τους αρέσουν αρκετά για να το αγοράσουν, και απλά ποτέ να τα βγάλουν στην αγορά. Ωστόσο, ιστότοποι όπως το Amazon.com έχουν τώρα κλιπ ή δείγματα διαθέσιμα για να ακούσουν σχεδόν κάθε τραγούδι σε κάθε διαθέσιμο CD. Αντί να διασχίσετε τη γραμμή ηθικής, θα πρέπει απλώς να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο σαν αυτόν και να παίξετε τα κλιπ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την αγορά σας. Τελικά, μπορεί να διαπιστώσετε πολύ καλά ότι προτιμάτε να αγοράσετε μόνο ένα ή δύο τραγούδια για $ 1 το καθένα παρά να ξοδέψετε 15 δολάρια για ένα CD γεμάτο κυρίως με μουσική που δεν σας ενδιαφέρει.