Πώς να αυξήσετε το μέγεθος γραμματοσειράς και να κάνετε μεγαλύτερο κείμενο στο iPad

Χρειάζεστε νέα γυαλιά; Ή απλά χρειάζεται να κάνετε το κείμενο μεγαλύτερο στο iPad σας; Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη σύνταξη γραμμάτων και αριθμών στο iPad σας, ίσως είναι καιρός να αυξήσετε το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς. Αυτό μπορεί να μην βοηθήσει στην καθημερινή ζωή, αλλά εάν η κύρια ανησυχία σας με την όρασή σας διαβάζει εύκολα το iPad ή το iPhone σας, αυτό το γρήγορο φροντιστήριο μπορεί σίγουρα να είναι φθηνότερο από μια νέα συνταγή.

Δυστυχώς, κάθε εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί τη δυναμική γραμματοσειρά που παρέχεται από το iPad, επομένως ενδέχεται να μην δείτε κάποιο όφελος στην αγαπημένη σας εφαρμογή. Αλλά αλλάζοντας το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς λειτουργεί για τις περισσότερες εφαρμογές που συνοδεύουν το iPad και πολλά άλλα διαθέσιμα στο κατάστημα εφαρμογών.

Εδώ είναι πώς να κάνετε τη γραμματοσειρά μεγαλύτερη για να δώσετε στα μάτια σας ένα διάλειμμα:

Μην ξεχάσετε να πατήσετε με το πάτημα για μεγέθυνση

Το iPad έχει πολλές τρελές χειρονομίες, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης από την κάτω άκρη της οθόνης για να αποκαλύψει τον κρυφό πίνακα ελέγχου . Ίσως το πιο χρήσιμο είναι το pinch-to-zoom. Με το τσίμπημα προς τα μέσα και προς τα έξω με τον αντίχειρα και το δείκτη μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση από την οθόνη του iPad. Αυτό δεν λειτουργεί σε κάθε εφαρμογή, αλλά λειτουργεί στις περισσότερες ιστοσελίδες και στις περισσότερες εικόνες. Επομένως, ακόμα και αν αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς δεν ξεκαθαρίζει κάθε ζήτημα, η χειρονομία τσίμπημα-ζουμ μπορεί να σας βοηθήσει.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στο iPad

Το iPad έχει επίσης ένα μεγεθυντικό φακό

Εάν η όρασή σας είναι πραγματικά κακή, ίσως είναι καιρός να βγάλετε τον ψηφιακό μεγεθυντικό φακό. Το λειτουργικό σύστημα iOS του iPad διαθέτει πολλές δυνατότητες προσβασιμότητας , συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας γρήγορης ζουμ στην οθόνη. Αυτό λειτουργεί ακόμα και όταν το pinch-to-zoom δεν λειτουργεί. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κάνετε ζουμ μόνο σε ένα τμήμα της οθόνης, το οποίο δημιουργεί έναν εικονικό μεγεθυντικό φακό στην οθόνη.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iPad ή το iPhone ως πραγματικό μεγεθυντικό φακό

Αυτή είναι μια χρήσιμη λειτουργία για την ενεργοποίηση ενώ βρίσκεστε ακόμα στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Η ρύθμιση Μεγέθυνση θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε εύκολα την κάμερα iPad ή iPhone για να μεγεθύνετε κάτι στον πραγματικό κόσμο, όπως ένα μενού ή μια απόδειξη.

Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας ως μεγεθυντικό φακό, κάντε κλικ στο πλήκτρο Home τρεις φορές στη σειρά. Θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε αυτό τρεις φορές μέσα σε περίπου ένα δευτερόλεπτο για να ενεργοποιήσετε το μεγεθυντικό στοιχείο. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η κάμερα θα ανοίξει και θα μεγεθυνθεί κατά περίπου 200%.