Κάντε το κείμενο να ξεχωρίζει στο Photoshop Elements

Πρόσφατα δούλευα με την αδερφή μου για να δημιουργήσω κάποιες εικόνες ταπετσαρίας και ήθελε να κάνει τον τύπο στις φωτογραφίες της να ξεχωρίζει λίγο καλύτερα τοποθετώντας ένα ξεθωριασμένο θάμνο χρώματος πίσω από το κείμενο. Αυτό είναι χρήσιμο εάν το κείμενό σας περνάει από τις φωτεινές και τις σκοτεινές περιοχές μιας φωτογραφίας. μπορεί να χαθεί στο παρασκήνιο σε ορισμένες περιοχές. Η ξεθωριασμένη θόλωση θα απενεργοποιήσει το κείμενο από το παρασκήνιο και θα διευκολύνει την ανάγνωση. Αυτό είναι εύκολο να το κάνετε στο Photoshop χρησιμοποιώντας το φαινόμενο στυλ εξωτερικής λάμψης, αλλά επειδή το Photoshop Elements δεν σας δίνει τόσο μεγάλο έλεγχο πάνω στα εφέ των επιπέδων, είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε με το χέρι.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

  1. Ξεκινήστε ανοίγοντας τη φωτογραφία με την οποία θέλετε να εργαστείτε και χρησιμοποιήστε το εργαλείο τύπου για να προσθέσετε κάποιο κείμενο οπουδήποτε θέλετε στην εικόνα.
  2. Ανοίξτε την παλέτα στρώσεων εάν δεν εμφανίζεται ήδη (Παράθυρο> Στρώματα) και, στη συνέχεια, πατήστε Ctrl (κάντε κλικ με εντολή στο Mac) στη μικρογραφία T για το στυλ τύπου. Αυτό κάνει μια επιλογή marquee γύρω από το κείμενό σας.
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Μενού> Τροποποίηση> Ανάπτυξη και πληκτρολογήστε έναν αριθμό από 5-10 pixels. Αυτό επεκτείνει την επιλογή που περιβάλλει τον τύπο.
  4. Στην παλέτα του στρώματος, κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία νέου στρώματος" και σύρετε αυτό το νέο κενό επίπεδο κάτω από το στρώμα κειμένου.
  5. Μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία> Επιλογή συμπλήρωσης ... Κάτω από τα περιεχόμενα, ορίστε "Χρήση:" στο χρώμα, στη συνέχεια επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να έχετε πίσω από το κείμενο. Αφήστε το τμήμα Blending μόνο σε αυτό το παράθυρο διαλόγου και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να συμπληρώσετε την επιλογή με χρώμα.
  6. Καταργήστε την επιλογή (Ctrl-D στα Windows ή Command-D σε Mac).
  7. Μεταβείτε στο μενού Φίλτρο> Θόλωμα> Θόλωμα Gauss και ρυθμίστε το ποσό ακτίνας στο επιθυμητό αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.
  8. Προαιρετικά: Για να ξεδιαλύνετε το φόντο του κειμένου , ακόμη περισσότερο, πηγαίνετε στην παλέτα στρώσεων και μειώστε την αδιαφάνεια του θολωμένου στρώματος πλήρωσης (πιθανώς ακόμα αποκαλούμενο "Στρώμα 1", αν ποτέ δεν το αλλάξατε).

Δημιουργήστε το εφέ στο Photoshop Elements 14

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στην τρέχουσα έκδοση του Photoshop Elements . Η κύρια διαφορά είναι ότι η δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε μια επιλογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Μπορείτε να κάνετε το κείμενο να ξεχωρίζει σε μια φωτογραφία καλύτερα τοποθετώντας ένα συμπαγές χρώμα πίσω από αυτό που ξεθωριάζει απαλά στο παρασκήνιο. Αυτό είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να επιτευχθεί, αλλά πρέπει να προσεγγίσετε αυτό το έργο λίγο διαφορετικά.

Θα χρειαστείτε δύο στρώματα κειμένου με το κάτω στρώμα να έχει εφαρμοστεί Gaussian Blur. Απλά καταλάβετε ότι όταν εφαρμόζετε ένα φίλτρο στο κείμενο, το κείμενο μετατρέπεται σε ραστεροποιημένο - μετατρέπεται σε εικονοστοιχεία και δεν είναι πλέον επεξεργάσιμο. Ας αρχίσουμε:

  1. Ανοίξτε την εικόνα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα έχουν οριστεί στις προεπιλογές με το χρώμα Black ως χρώμα προσκηνίου. Αυτό θα είναι το χρώμα του θολωμένου κειμένου. Επιλέγετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε για το θολωμένο κείμενο, αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έντονη αντίθεση μεταξύ της εικόνας φόντου και του κειμένου. Μια θαμπάδα θα εξασθενίσει στις άκρες και αν δεν υπάρχει έντονη αντίθεση, η θαμπάδα δεν θα κάνει τη δουλειά της.
  2. Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου και εισαγάγετε κάποιο κείμενο. Μία ή δύο λέξεις είναι συνήθως επαρκείς. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούσα μια εικόνα μιας λίμνης στο λυκόφως, οπότε εισήγαγα τη λέξη Sunset.
  3. Η επιλογή γραμματοσειράς για αυτά τα είδη είναι κρίσιμη. Γραμματοσειρές Italics και Script απλά δεν λειτουργούν όπως μπορείτε να σκεφτείτε. Σε αυτή την περίπτωση, επέλεξα το Myriad Pro Bold Semi Extended. Λόγω του γεγονότος ότι η εικόνα είναι αρκετά μεγάλη, επέλεξα ένα μέγεθος γραμματοσειράς 400 σημείων.
  4. Μετακινήστε το κείμενο σε μια περιοχή της εικόνας, όπου το χρώμα του κειμένου θα έρθει σε αντίθεση με την υποκείμενη εικόνα.
  5. Στον πίνακα "Επίπεδα" αντιγράψτε το στρώμα κειμένου και ονομάστε το κάτω στρώμα κειμένου "Θολή".
  6. Επιλέξτε το στρώμα του επάνω κειμένου, επιλέξτε το Εργαλείο κειμένου και αλλάξτε το χρώμα κειμένου στο πρωτεύον φωτεινό χρώμα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.
  1. Επιλέξτε το στρώμα Blur και επιλέξτε Filter> Blur> Gaussian Blur. Αυτό θα ανοίξει μια Ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι το στρώμα πρέπει να μετατραπεί σε ένα Smart Object ή να γίνει rasterized. Κάντε κλικ στο Rasterize για να προχωρήσετε.
  2. Το παράθυρο διαλόγου Gaussian Blur θα ανοίξει και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό Radius για να ρυθμίσετε τη δύναμη της θολούρας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Προεπισκόπηση για να δείτε πώς λειτουργεί η θολούρα τόσο με το κείμενο του προσκηνίου όσο και με την εικόνα φόντου. Όταν είστε ικανοποιημένοι, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  3. Προαιρετικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική που φαίνεται στην πρώτη προσέγγιση αυτού του έργου, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει την επέκταση επιλογής και επιλογής στο επίπεδο Blur. Μπορείτε επίσης να "παίξετε" με τη θολούρα χρησιμοποιώντας Edit> Transform> Free Transform για να παραμορφώσετε το Blur. Εάν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετακινήσει τη θολούρα στη θέση της κάτω από το κείμενο.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green