Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο προσώπου Aware Discharge χαρακτηριστικό του Photoshop CC 2015

01 από 03

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο προσώπου Aware Discharge χαρακτηριστικό του Photoshop CC 2015

Η νέα λειτουργία Face Aware Liquify του Photoshop CC 2015 τοποθετεί στο χέρι σας ρετουσάρισμα προσώπου ακριβείας.

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι το ποσό της διασκέδασης που μπορείτε να έχετε με αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι παράνομο. Τούτου λεχθέντος, ποτέ, για μια στιγμή, ξεχνάτε ότι ασχολείστε με πραγματικούς ανθρώπους εδώ και αν η πρόθεσή σας είναι να τους κρατήσετε για να γελοιοποιήσετε τότε θα σας ζητούσα με σεβασμό να κατευθυνθείτε σε άλλο φροντιστήριο.

Με την αποποίηση αυτή, η εισαγωγή της δυνατότητας να "τσίμπημα" πρόσωπα στην έκδοση του Ιουνίου του 2016 Photoshop είναι μια αρκετά ισχυρή προσθήκη στη γραμμή χαρακτηριστικών του Photoshop. Αν υπήρχε ένα κοινό θέμα που συζητήθηκε σε όλη την κοινότητα του Photoshop, ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν μικρές τροποποιήσεις στα πρόσωπα των θεμάτων στις εικόνες τους. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κάποιος που αναρωτιέται πώς να ρυθμίσει τα μάτια ενός ατόμου χωρίς να κάνει το θέμα να μοιάζει με ένα ξωτικό από τον Lord Of The Rings ή να κάνει τη μύτη του υποκειμένου λίγο πιο λεπτή.

Το Face Aware Liquify θα θέσει τέλος σε αυτές τις συζητήσεις.

Όταν ανοίγετε αυτήν τη λειτουργία, το Photoshop αναγνωρίζει αμέσως όλα τα πρόσωπα στην εικόνα και θα τεθεί στη διάθεσή σας ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων για την προσαρμογή των ματιών, του προσώπου, της μύτης και του στόματος. Στην πραγματικότητα, αν θέλετε πραγματικά το αποτέλεσμα και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε επόμενες εικόνες, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές ως μάτια και να τις εφαρμόσετε με το πάτημα ενός ποντικιού.

Ας αρχίσουμε.

02 του 03

Επισκόπηση των εργαλείων Face Liquify Tools στο Photoshop CC 2015

Ένα εκτεταμένο σύνολο χειριστηρίων σάς επιτρέπει να κάνετε λεπτές επεξεργασίες στις λειτουργίες προσώπου ενός ατόμου.

Για να ξεκινήσετε πρέπει να ανοίξετε μια εικόνα που περιέχει ένα πρόσωπο. Από εκεί επιλέγετε Φίλτρα> Λιπάνετε . Εμφανίζεται το φίλτρο Liquify και το πρόσωπο αναγνωρίζεται. Το Photoshop σας δίνει δύο ενδείξεις ότι αυτό συνέβη. Το πρώτο είναι ότι το αναγνωρισμένο πρόσωπο είναι "παρεμβλημένο". Η δεύτερη ένδειξη είναι το εργαλείο προσώπου που βρίσκεται στην αριστερή γραμμή εργαλείων.

Στα δεξιά υπάρχει ένα αρκετά πλήρες σύνολο ιδιοτήτων που προσαρμόζουν συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Αυτοί είναι:

Υπάρχουν δύο "gotchas" εδώ που πρέπει να ξέρετε. Η πρώτη είναι αυτή η δυνατότητα εφαρμόζεται καλύτερα σε πρόσωπα που αντιμετωπίζουν η κάμερα. Το δεύτερο είναι ότι όλες οι αλλαγές που εφαρμόζονται μέσω αυτού του φίλτρου γίνονται συμμετρικά. Δεν μπορείτε, για παράδειγμα, να δώσετε στο θέμα ένα μεγάλο μάτι και ένα μικρό μάτι.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι ή ένα στυλό στην εικόνα, απλά κάντε κλικ ή αγγίξτε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου και θα εμφανιστεί μια σειρά από κουκκίδες σχετικά με τα χειριστήρια. Από εκεί μπορείτε απλά να σύρετε την κουκίδα μέχρι να επιτύχετε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

03 του 03

Πώς να δημιουργήσετε μια Πρόσωπο Γνωρίστε Liquify Preset Στο Photoshop CC 2015

Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις σας ως πλέγμα και εφαρμόστε τις σε οποιαδήποτε εικόνα.

Στην παραπάνω εικόνα αποφάσισα ότι το πρόσωπο του υποκειμένου ήταν λίγο υπερβολικά μεγάλο και το τραχύ του βλέμμα του έπρεπε να είναι λίγο μικρότερο και ευγενικότερο. Άνοιξα το φίλτρο Liquify και χρησιμοποίησα αυτές τις ρυθμίσεις:

Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα, αλλά φοβόμουν να ανοίξει άλλη εικόνα και να εισάγει τους αριθμούς. Αυτό δεν είναι πλέον θέμα. Εάν μετακινήσετε τις επιλογές "Load Mesh Options", μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Save Mesh ....

Ουσιαστικά, ένα πλέγμα είναι ένα πλέγμα που καθορίζει την μετατόπιση των εικονοστοιχείων. Για να δείτε το πλέγμα να στρέφεται προς τα κάτω στις επιλογές επιλογής και να επιλέξετε Εμφάνιση ματιών και αποεπιλέξτε την Εμφάνιση εικόνας . Εξετάζετε ένα γράφημα και, εάν έχετε κάνει αλλαγές στην εικόνα, θα δείτε περιοχές όπου το πλέγμα έχει παραμορφωθεί. Αυτά είναι το αποτέλεσμα των τιμών που εφαρμόζονται στα ρυθμιστικά Face Aware Liquify.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ματιών ... το Photoshop δημιουργεί ένα αρχείο ματιών - έχει επέκταση .msh - και το παράθυρο διαλόγου "Αποθήκευση" σάς ρωτάει πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο.

Για να εφαρμόσετε το πλέγμα σε μια άλλη εικόνα, ανοίξτε την εικόνα και εφαρμόστε το φίλτρο Liquify. Στη συνέχεια, απλά επιλέξτε Φόρτωση πλέγματος ... στις επιλογές "Load Mesh", εντοπίστε το αρχείο .msh και κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα" στο παράθυρο διαλόγου. Το πρόσωπο θα αλλάξει στις επιλογές που δημιουργούνται στο πλέγμα.