Δημιουργία τέχνης κόμικς με το Photoshop

01 από 19

Γυρίστε μια φωτογραφία σε Art Comic Book στο στυλ του Roy Lichtenstein

Comic Book Effect στο στυλ του Roy Lichtenstein. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Σε αυτό το σεμινάριο, το Photoshop χρησιμοποιείται για να μετατρέψει μια φωτογραφία σε τέχνη κωμικών βιβλίων στο ύφος του Roy Lichtenstein. Θα εργαστώ με τα επίπεδα και τα φίλτρα, θα επιλέξω ένα χρώμα από τον επιλογέα χρωμάτων και θα το γεμίσω σε μια επιλεγμένη περιοχή, συν το έργο με το εργαλείο γρήγορης επιλογής, το εργαλείο Rectangle, το εργαλείο Ellipse, το εργαλείο Stamp Stamp και το εργαλείο Brush. Θα δημιουργήσω επίσης ένα προσαρμοσμένο μοτίβο που μιμείται τις κουκκίδες Benday, οι οποίες είναι οι μικρές κουκκίδες που μερικές φορές εμφανίζονται σε παλαιότερα κόμικς λόγω της χρησιμοποιούμενης διαδικασίας εκτύπωσης. Και θα δημιουργήσω ένα αφηγηματικό κουτί και μια φούσκα ομιλίας , τα γραφικά που κρατούν το διάλογο.

Παρόλο που χρησιμοποιώ το Photoshop CS6 για τις λήψεις της οθόνης σε αυτό το σεμινάριο, θα πρέπει να είστε σε θέση να ακολουθήσετε μαζί με οποιαδήποτε αρκετά πρόσφατη έκδοση. Για να ακολουθήσετε, κάντε δεξί κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο πρακτικής στον υπολογιστή σας, στη συνέχεια ανοίξτε το αρχείο στο Photoshop. Επιλέξτε Αρχείο> Αποθήκευση ως και στο πλαίσιο διαλόγου πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα, επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να διατηρήσετε το αρχείο, επιλέξτε το Photoshop για τη μορφή και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Κατεβάστε το αρχείο πρακτικής: ST_comic_practice_file.png

02 από 19

Ρυθμίστε τα επίπεδα

Πραγματοποίηση προσαρμογής επιπέδων. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για αυτό το σεμινάριο, χρησιμοποιώ μια φωτογραφία που έχει μια ωραία αντίθεση από τα σκούρα και τα φώτα. Για να αυξήσετε ακόμα περισσότερο την αντίθεση, θα επιλέξω Image> Adjustments> Levels και πληκτρολογήστε 45, 1.00 και 220 για τα επίπεδα εισόδου. Θα κάνω κλικ στο πλαίσιο Προεπισκόπιση για να το δώσετε ένα σημάδι επιλογής και για να υποδείξετε ότι θέλω να δω πώς θα φανεί η εικόνα μου πριν δεσμευτώ για αυτό. Επειδή μου αρέσει πώς φαίνεται, θα κάνω κλικ στο OK.

03 του 19

Προσθήκη φίλτρων

Επιλογή φίλτρου. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα μεταβεί στο Φίλτρο> Φίλτρο φίλτρων και κάντε κλικ στο φάκελο "Καλλιτεχνική" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ταινία σιτηρών". Θέλω να αλλάξω τις τιμές μετακινώντας τα ρυθμιστικά. Θα κάνω το Grain 4, το Highlight Area 0 και το Intensity 8, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK. Αυτό θα έχει την εικόνα να εμφανίζεται σαν να εκτυπώθηκε στο είδος του χαρτιού που βρίσκετε στα κόμικ.

Για να προσθέσετε ένα άλλο φίλτρο, θα επιλέξω πάλι Φίλτρο> Φίλτρο φίλτρου και στον καλλιτεχνικό φάκελο θα κάνω κλικ στις άκρες του αφίσα. Θα μετακινήσω τα ρυθμιστικά για να ρυθμίσετε το πάχος άκρων σε 10, την ένταση ακμής έως 3 και την posterization στο 0, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK. Αυτό θα κάνει τη φωτογραφία να μοιάζει περισσότερο με σχέδιο.

04 του 19

Κάντε μια επιλογή

Θα επιλέξω το εργαλείο γρήγορης επιλογής από τον πίνακα "Εργαλεία" και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε για να "βάψετε" την περιοχή γύρω από το θέμα ή το άτομο μέσα στη φωτογραφία.

Για να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος του εργαλείου γρήγορης επιλογής, μπορώ να πιέσω το δεξί ή το αριστερό στήριγμα στο πληκτρολόγιό μου. Ο δεξιός βραχίονας θα αυξήσει το μέγεθός του και το αριστερό θα το μειώσει. Εάν κάνω λάθος, μπορώ να κρατήσω το πλήκτρο Option (Mac) ή το πλήκτρο Alt (Windows) καθώς πηγαίνω σε μια περιοχή που θέλω να αποεπιλέξω ή να αφαιρέσω από την επιλογή μου.

05 από 19

Διαγραφή περιοχής και μετακίνηση θέματος

Το φόντο διαγράφεται και αντικαθίσταται με διαφάνεια. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με την περιοχή που περιβάλλει το θέμα που έχετε ακόμα επιλέξει, θα πατήσω διαγραφή στο πληκτρολόγιό μου. Για να καταργήσετε την επιλογή, θα κάνω κλικ στην περιοχή του καμβά.

Θα επιλέξω το εργαλείο Μετακίνηση από τον πίνακα "Εργαλεία" και θα το χρησιμοποιήσω για να κάνω κλικ και να σύρετε το θέμα ελαφρώς προς τα κάτω και προς τα αριστερά. Αυτό θα αποκρύψει το υπόλοιπο κείμενο πνευματικών δικαιωμάτων και θα κάνει περισσότερο χώρο για την φούσκα ομιλίας που σχεδιάζω να προσθέσω αργότερα.

06 από 19

Επιλέξτε ένα χρώμα

Επιλέγοντας ένα χρώμα προσκηνίου. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θέλω να επιλέξω ένα χρώμα προσκηνίου χρησιμοποιώντας το Color Picker. Για να το κάνετε αυτό, θα κάνω κλικ στο πλαίσιο Πληρωμής προσκηνίου στον πίνακα "Εργαλεία" και έπειτα στον επιλογέα χρωμάτων θα μετακινήσω τα βέλη στο ρυθμιστικό χρώματος σε μια κόκκινη περιοχή και στη συνέχεια κάντε κλικ σε μια έντονα κόκκινη περιοχή στο πεδίο χρώματος και κάντε κλικ ΕΝΤΑΞΕΙ.

07 από 19

Εφαρμόστε ένα χρώμα γεμίσματος

Θα επιλέξω Παράθυρο> Στρώματα και στον πίνακα " Επίπεδα " θα κάνω κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου επιπέδου. Στη συνέχεια, θα κάνω κλικ στο νέο στρώμα και θα το σύρετε κάτω από το άλλο στρώμα. Με το νέο επιλεγμένο επίπεδο, θα επιλέξω το εργαλείο Rectangle Marquee από τον πίνακα "Εργαλεία" και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε ολόκληρο τον καμβά για να κάνετε μια επιλογή.

Θα επιλέξω Επεξεργασία> Συμπλήρωση και στο παράθυρο διαλόγου "Συμπλήρωση" θα επιλέξω το χρώμα προσκηνίου. Θα βεβαιωθώ ότι η λειτουργία είναι κανονική και η αδιαφάνεια 100%, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK. Αυτό θα κάνει την επιλεγμένη περιοχή κόκκινη.

08 από 19

Ορίστε τις επιλογές σφραγίδας κλωνοποίησης

Οι επιλογές Σφραγίδα κλωνοποίησης. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θέλω να καθαρίσω την εικόνα αφαιρώντας μερικά από τα μαύρα στίγματα και τις βαριές γραμμές. Στον πίνακα "Επίπεδα", θα επιλέξω τη στρώση που περιέχει το αντικείμενο και, στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η επιλογή Προβολή> Μεγέθυνση. Στον πίνακα Εργαλεία, θα επιλέξω το εργαλείο Σφραγίδα κλονισμού και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εργαλείο επιλογής προκαθορισμένων επιλογών στη γραμμή Επιλογών. Θα αλλάξω το μέγεθος σε 9 και τη σκληρότητα στο 25%.

Ενώ εργάζομαι, μπορεί μερικές φορές να χρειαστεί να αλλάξω το μέγεθος του εργαλείου. Μπορώ είτε να επιστρέψω στον επιλογέα Preset για αυτό, είτε να πατήσω το δεξί ή το αριστερό bracket.

09 από 19

Καθαρίστε την εικόνα

Καθαρίστε τα αντικείμενα. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα κρατήσω πατημένο το πλήκτρο Επιλογές (Mac) ή το πλήκτρο Alt (Windows) καθώς κάνω κλικ σε μια περιοχή που κρατά το χρώμα ή τα pixel που θέλω να έχω στη θέση του ανεπιθύμητου speck. Στη συνέχεια, θα απελευθερώσω το πλήκτρο Επιλογές ή το πλήκτρο Alt και θα κάνω κλικ στο στίγμα. Μπορώ επίσης να κάνω κλικ και να σύρετε πάνω από τις μεγαλύτερες περιοχές που θέλω να αντικατασταθούν, όπως οι βαριές γραμμές στη μύτη του ατόμου. Θα συνεχίσω να αντικαθιστώ τα στίγματα και τις γραμμές που δεν φαίνεται να ανήκουν, καθώς θυμάμαι ότι ο στόχος μου είναι να φτιάξω την εικόνα να μοιάζει με τέχνη κωμικών βιβλίων.

10 από 19

Προσθέστε ελλείποντα περιγράμματα

χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για να προσθέσετε τις λεπτομέρειες που λείπουν. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θέλω να χρησιμοποιήσω το εργαλείο "Βούρτσα" για να προσθέσω ένα περίγραμμα που λείπει από τον ώμο και το άνω χέρι του υποκειμένου. Ίσως να μην λείπει αυτό το περίγραμμα στην εικόνα σας, αφού η επιλογή σας κατά τη διαγραφή της περιοχής που περιβάλλει το θέμα μπορεί να ήταν διαφορετική από τη δική μου. Απλά κοιτάξτε να δείτε ποια περιγράμματα λείπουν, αν υπάρχουν, και να τα προσθέσετε.

Για να προσθέσετε ένα περίγραμμα, θα κάνω κλικ στο πλήκτρο D για να επαναφέρετε τα προεπιλεγμένα χρώματα και να επιλέξετε το εργαλείο Brush (Πινέλο) από τον πίνακα Tools (Εργαλεία). Στο εργαλείο επιλογής προκαθορισμένων ρυθμίσεων θα ρυθμίσω το μέγεθος της βούρτσας σε 3 και τη σκληρότητα στο 100%. Στη συνέχεια, θα κάνω κλικ και σύρετε εκεί όπου θέλω να δημιουργήσω ένα περίγραμμα. Εάν δεν μου αρέσει το πώς φαίνεται το περίγραμμα μου, μπορώ να επιλέξω μόνο το Επεξεργασία> Αναίρεση εργαλείου βουρτσίσματος και δοκιμάστε ξανά.

11 από 19

Προσθέστε λεπτές γραμμές

Μια λεπτή πινελιά βούρτσας 1-pixel μπορεί να προσθέσει λεπτομέρειες στις περιοχές. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στον πίνακα "Εργαλεία" θα επιλέξω το εργαλείο ζουμ και θα κάνω κλικ πάνω ή κοντά στη μύτη του υποκειμένου για να δείτε πιο προσεκτικά την περιοχή. Στη συνέχεια θα επιλέξω το εργαλείο βούρτσας, θα θέσω το μέγεθος της βούρτσας στο 1 και θα κάνω κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε μια μικρή, καμπύλη γραμμή στην κάτω αριστερή πλευρά της μύτης και έπειτα άλλη στην αντίθετη πλευρά. Αυτό θα σας βοηθήσει να υποδείξετε τη μύτη, που είναι το μόνο που χρειάζεται εδώ.

Για να σμικρύνετε, μπορώ να κάνω κλικ στην εικόνα με το εργαλείο ζουμ πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Επιλογές (Mac) ή Alt (Windows) ή επιλέξτε Προβολή> Προσαρμογή στην οθόνη.

12 από 19

Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο

Δημιουργία εγγράφου κουκκίδων. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Ορισμένα παλιότερα κόμικς έχουν εμφανή Benday Dots, τα οποία είναι μικρές κουκκίδες που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία εκτύπωσης για να δημιουργηθεί ένα τρίτο χρώμα. Για να μιμηθώ αυτό το βλέμμα, μπορώ είτε να προσθέσω ένα ημίτονο φίλτρο είτε να δημιουργήσω και να εφαρμόσω ένα προσαρμοσμένο μοτίβο.

Θα χρησιμοποιήσω ένα προσαρμοσμένο μοτίβο. Ωστόσο, εάν είστε εξοικειωμένοι με το Photoshop και ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία ενός ημίτονος φίλτρου, δημιουργήστε ένα νέο στρώμα στον πίνακα "Επίπεδα", επιλέξτε το εργαλείο "Διαβαθμίσεις" από τον πίνακα "Εργαλεία", επιλέξτε μια μαύρη προεπιλογή "Λευκή" στη γραμμή επιλογών, κάντε κλικ στο γραμμικό Πατήστε το κουμπί Gradient και κάντε κλικ και σύρετε ολόκληρο τον καμβά για να δημιουργήσετε μια κλίση. Στη συνέχεια, επιλέξτε Φίλτρο> Pixilate> Χρώμα ημίσευσης, κάντε την ακτίνα 4, πληκτρολογήστε 50 για το κανάλι 1, κάντε τα υπόλοιπα κανάλια 0 και κάντε κλικ στο OK. Στον πίνακα "Επίπεδα", αλλάξτε τη λειτουργία συγχώνευσης από Κανονική σε Επικάλυψη. Και πάλι, δεν θα κάνω τίποτα από αυτό, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσω ένα προσαρμοσμένο μοτίβο.

Για να δημιουργήσω ένα προσαρμοσμένο μοτίβο, πρέπει πρώτα να δημιουργήσω ένα νέο έγγραφο. Θα επιλέξω Αρχείο> Νέο και στο παράθυρο διαλόγου θα πληκτρολογήσω το όνομα "κουκκίδες" και θα φτιάξω το πλάτος και το ύψος 9x9 εικονοστοιχεία, την ανάλυση 72 εικονοστοιχεία ανά ίντσα και το χρώμα χρωμάτων RGB και 8 bit. Θα επιλέξω Διαφανής και θα πατήσω OK. Θα εμφανιστεί ένας πολύ μικρός καμβάς. Για να το δείτε μεγαλύτερο, θα επιλέξω Προβολή> Προσαρμογή στην οθόνη.

13 από 19

Δημιουργία και ορισμός προσαρμοσμένου μοτίβου

Δημιουργία προσαρμοσμένου μοτίβου για τις τελείες. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Εάν δεν εμφανίζεται το εργαλείο ελλείψεων στον πίνακα "Εργαλεία", κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εργαλείο "Ορθογώνιο" για να το αποκαλύψετε. Με το εργαλείο Ellipse, θα κρατήσω το πλήκτρο Shift καθώς κάνω κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε έναν κύκλο στο κέντρο του καμβά αφήνοντας άφθονο χώρο γύρω του. Λάβετε υπόψη ότι τα μοτίβα αποτελούνται από τετράγωνα, αλλά θα έχουν ομαλές άκρες όταν χρησιμοποιούνται.

Στη γραμμή Επιλογών, θα κάνω κλικ στο πλαίσιο Shape Fill και θα κάνω κλικ σε ένα δείγμα Pastel Magenta και στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλαίσιο Shape Stroke και επιλέξτε None. Είναι εντάξει ότι χρησιμοποιώ μόνο ένα χρώμα, αφού το μόνο που θέλω να κάνω είναι να αναπαριστώ την ιδέα του Benday Dots. Θα επιλέξω Επεξεργασία> Ορισμός μοτίβου, ονομάστε το μοτίβο "Ροζ Dots" και κάντε κλικ στο OK.

14 από 19

Δημιουργήστε ένα νέο επίπεδο

Προσθέτοντας ένα στρώμα για να κρατήσετε τις τελείες. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στον πίνακα "Επίπεδα" θα κάνω κλικ στο εικονίδιο "Δημιουργία νέου επιπέδου" και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο όνομα του καινούργιου αργότερα και μετονομάστε το "Benday Dots".

Στη συνέχεια, θα κάνω κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέας συμπλήρωσης ή ρύθμισης Layer στο κάτω μέρος του πίνακα Layers και επιλέξτε Pattern.

15 από 19

Επιλέξτε και μοτίβο κλίμακας

Το στρώμα είναι γεμάτο με το μοτίβο. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στο πλαίσιο διαλόγου Pattern Fill, μπορώ να επιλέξω το μοτίβο και να προσαρμόσω την κλίμακα του. Θα επιλέξω το προσαρμοσμένο μοτίβο Pink Dots, θα ορίσω την κλίμακα στο 65% και θα πατήσω OK.

Για να μειώσουμε τη σοβαρότητα του μοτίβου, θα αλλάξω τη λειτουργία ανάμειξης στον πίνακα "Επίπεδα" από το "Κανονικό" στο "Πολλαπλασιασμός".

16 από 19

Δημιουργήστε ένα αφηρημένο πλαίσιο

Το αφηγηματικό πλαίσιο προστίθεται. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τα comics λένε μια ιστορία χρησιμοποιώντας μια σειρά από πίνακες (εικόνες και κείμενο εντός των συνόρων). Δεν θα δημιουργήσω πίνακες ή να πω μια πλήρη ιστορία, αλλά θα προσθέσω ένα αφηγηματικό κουτί και μια φούσκα λόγου .

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο διεύθυνσης, θα επιλέξω το εργαλείο "Ορθογώνιο" από τον πίνακα "Εργαλεία" και κάντε κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο στην επάνω αριστερή πλευρά του καμβά μου. Στη γραμμή Επιλογών θα αλλάξω το πλάτος σε 300 εικονοστοιχεία και το ύψος σε 100 εικονοστοιχεία. Επίσης στη γραμμή Επιλογών, θα κάνω κλικ στο πλαίσιο Shape Fill και σε ένα κίτρινο δείγμα Pastel, στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλαίσιο Shape Stroke και σε ένα μαύρο δείγμα. Θα ρυθμίσω το πλάτος της διαδρομής σχήματος σε 0,75 βαθμούς, στη συνέχεια κάντε κλικ στον Τύπο διαδρομής για να επιλέξετε μια συμπαγή γραμμή και κάντε τη διαδρομή να ευθυγραμμιστεί έξω από το ορθογώνιο.

17 από 19

Δημιουργήστε μια φούσκα ομιλίας

Δημιουργία φούσκα λόγου για το κόμικ. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο ελλείψεων και το εργαλείο πένας για να φτιάξω μια φούσκα ομιλίας. Με το εργαλείο ελλείψεων, θα κάνω κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε μια έλλειψη στη δεξιά πλευρά του καμβά. Στη γραμμή επιλογών θα αλλάξω το πλάτος σε 255 pixels και ένα ύψος στα 180 pixels. Θα κάνω επίσης το λευκό πλήρωσης, το εγκεφαλικό μαύρο, θα ρυθμίσετε το πλάτος της διαδρομής σε 0,75, θα καταστήσει τον τύπο διαδρομής σταθερό και θα ευθυγραμμίσει τη διαδρομή έξω από την έλλειψη. Στη συνέχεια θα κάνω μια δεύτερη ελλειψοειδής με το ίδιο Fill and Stroke, μόνο που θέλω να το κάνω μικρότερο, με πλάτος 200 pixels και ύψος 120 pixels.

Στη συνέχεια, θα επιλέξω το εργαλείο "Στυλό" από τον πίνακα "Εργαλεία" και θα το χρησιμοποιήσω για να δημιουργήσω ένα τρίγωνο που θα επικαλύπτει την κάτω ελλειπτική και θα δείχνει προς το στόμα του ατόμου. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το εργαλείο πένας, απλά κάντε κλικ για να κάνετε σημεία όπου θα θέλατε να είναι οι γωνίες του τριγώνου σας, οι οποίες θα δημιουργήσουν γραμμές. Κάνετε το τελευταίο σημείο σας όπου έγινε το πρώτο σας σημείο, το οποίο θα συνδέσει τις γραμμές και θα σχηματίσει ένα σχήμα. Το τρίγωνο θα πρέπει να έχει το ίδιο πλήρωμα και εγκεφαλικό επεισόδιο που έδωσα σε κάθε έλλειψη.

Θα κρατήσω το πλήκτρο Shift καθώς κάνω κλικ στον πίνακα "Επίπεδα" στα στρώματα των δύο οβάλ και τριγώνου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκαλύψετε το μενού του πίνακα επιπέδων και επιλέξτε Συγχώνευση σχημάτων.

Αν προτιμάτε να μην σχεδιάσετε τη δική σας φούσκα ομιλίας, μπορείτε να κατεβάσετε ένα ελεύθερο προσαρμοσμένο σύνολο στυλ κινούμενων σχεδίων και φυσαλίδων ομιλίας σε στυλ κόμικ από αυτή τη σελίδα:
Προσθέστε μπαλόνια ομιλίας και φυσαλίδες κειμένου στις φωτογραφίες σας

18 από 19

Προσθέστε κείμενο

Το κείμενο προστίθεται στο Αφηγηματικό πλαίσιο. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Είμαι έτοιμος να βάλω κείμενο μέσα στην αφήγηση και την φούσκα λόγου. Το Blambot διαθέτει ένα ευρύ φάσμα κωμικών γραμματοσειρών που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για χρήση, πολλά από τα οποία είναι δωρεάν. Και, παρέχουν εύκολο να ακολουθήσουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των γραμματοσειρών τους. Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσω το Smack Attack από τις γραμματοσειρές Dialogue του Blambot.

Θα επιλέξω το εργαλείο Τύπος από τον πίνακα "Εργαλεία" και στη γραμμή Επιλογών θα επιλέξω τη γραμματοσειρά Smack Attack, θα πληκτρολογήσω ένα μέγεθος γραμματοσειράς 5, θα επιλέξω να επικεντρωθώ στο κείμενό μου και θα δούμε το πλαίσιο "Χρώμα κειμένου" ότι είναι μαύρο. Εάν δεν είναι μαύρο, μπορώ να κάνω κλικ σε αυτό για να ανοίξει το πρόγραμμα επιλογής χρωμάτων, κάντε κλικ σε μια μαύρη περιοχή μέσα στο πεδίο χρώματος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Τώρα, μπορώ να κάνω κλικ και να σύρσω μέσα στα όρια του πλαισίου αφηγήσεών μου για να δημιουργήσω ένα πλαίσιο κειμένου όπου θα πληκτρολογήσω μια πρόταση. Αν το κείμενό σας δεν είναι ορατό, ελέγξτε τον πίνακα "Επίπεδα" για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο για το κείμενό σας είναι μεγαλύτερο από το υπόλοιπο.

Σε κόμικς, ορισμένα γράμματα ή λέξεις γίνονται μεγαλύτερα ή έντονα. Για να γίνει μεγαλύτερο το πρώτο γράμμα στην πρόταση, θα βεβαιωθώ ότι το εργαλείο Τύπου είναι επιλεγμένο στον πίνακα "Εργαλεία" και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε πάνω από το γράμμα για να τον επισημάνετε. Θα αλλάξω το μέγεθος της γραμματοσειράς στη γραμμή Επιλογών σε 8 σημεία και, στη συνέχεια, πατήστε διαφυγή στο πληκτρολόγιό μου για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου κειμένου.

19 από 19

Κάντε προσαρμογές

Τοποθετήστε τον τύπο στη φούσκα ομιλίας. Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα προσθέσω κείμενο στην φούσκα λόγου με τον ίδιο τρόπο που έχω προσθέσει κείμενο στο πλαίσιο αφήγησης.

Εάν το κείμενό σας δεν ταιριάζει με το πλαίσιο διήγησης ή τη φωνή ομιλίας, μπορείτε είτε να προσαρμόσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς είτε να προσαρμόσετε το μέγεθος του πλαισίου αφηγημάτων ή της φούσκας ομιλίας. Απλά επιλέξτε το επίπεδο στο οποίο θέλετε να εργαστείτε στον πίνακα "Επίπεδα" και κάντε τις αλλαγές σας στη γραμμή Επιλογών. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το εργαλείο Τύπος στον πίνακα "Εργαλεία" όταν κάνετε αλλαγές στο κείμενο που έχετε επισημάνει και επιλέξτε ένα από τα εργαλεία σχήματος όταν κάνετε αλλαγές στο πλαίσιο διήγησης ή στην φούσκα λόγου. Όταν είμαι ευχαριστημένος με το πώς τα πάντα φαίνονται, θα επιλέξει Αρχείο> Αποθήκευση και θεωρήστε ότι έγινε. Και μπορώ να εφαρμόσω τις τεχνικές που περιγράφονται σε αυτό το σεμινάριο σε οποιοδήποτε μελλοντικό έργο, είτε πρόκειται για μια προσωπική ευχετήρια κάρτα, προσκλήσεις, πλαισιωμένη τέχνη ή ακόμα και ένα πλήρες κόμικ.

Δείτε επίσης:
Προσθέστε μπαλόνια ομιλίας και φυσαλίδες κειμένου στις φωτογραφίες σας στο Photoshop ή σε στοιχεία
Ενέργειες Cartoon Effects για το Photoshop
• Μετατροπή ψηφιακών φωτογραφιών σε κινούμενα σχέδια