Πώς να διατηρήσετε το Photoshop από το Snapping σε άκρο εγγράφου

Το Adobe Photoshop παρέχει πλέγματα και οδηγούς για να βοηθήσει τους σχεδιαστές να σχεδιάσουν τα έγγραφά τους. Τα πλέγματα και οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν κατά την ιδιοτροπία του σχεδιαστή. Έτσι, η δυνατότητα Snap To που προκαλεί την προσκόλληση αντικειμένων στο πλέγμα, τον οδηγό ή την άκρη του εγγράφου-μια δυνατότητα Photoshop που προορίζεται να βοηθήσει τον σχεδιαστή, αλλά που ορισμένοι χρήστες βρίσκουν ενοχλητικό. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποκοπή για όλες ή μόνο ορισμένες επιλογές.

Απενεργοποίηση αποκοπής

Απενεργοποιήστε όλα τα snapping επιλέγοντας Προβολή στη γραμμή μενού και αφαιρώντας το σημάδι ελέγχου μπροστά από το Snap. Απενεργοποιήστε τη συμπεριφορά θραύσης μόνο ορισμένων επιλογών, επιλέγοντας Προβολή στη γραμμή μενού ακολουθούμενη από Προσθαφαίρεση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Οδηγοί, πλέγμα ή δεσμοί εγγράφων (ή μια από τις άλλες επιλογές) για να καταργήσετε το σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο που θέλετε να απενεργοποιήσετε. Εάν αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής από το πλαίσιο δέσμευσης εγγράφων, το Photoshop δεν προσπαθεί πλέον να σας βοηθήσει, πατώντας ένα στοιχείο στην άκρη του εγγράφου.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για μία μόνο επιλογή

Εάν προτιμάτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή μόνο για μία επιλογή, βεβαιωθείτε πρώτα ότι η εντολή Snap (Προβολή)> Snap (Απενεργοποίηση) είναι απενεργοποιημένη. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην Προβολή> Προσαρμογή σε και επιλέξτε τη μία επιλογή που θέλετε. Αυτό επιτρέπει την αποκοπή μόνο για την επιλεγμένη επιλογή και καταργεί την επιλογή όλων των άλλων επιλογών Snap To.

Απενεργοποιήστε την αποκοπή σε Photoshop Elements

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποκοπή στο Photoshop Elements επιλέγοντας Προβολή> Προσαρμογή και στη συνέχεια επιλέγοντας οδηγούς, πλέγμα, όρια εγγράφων ή στρώμα. Όταν επιλέγετε το πλέγμα στο πλέγμα στο Photoshop Elements, το λογισμικό υποθέτει ότι θέλετε να προσπεράσετε και τα όρια του εγγράφου.

Απενεργοποιήστε προσωρινά την αποκοπή

Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη συμπεριφορά πρόσβασης κατά τη χρήση του εργαλείου "Μετακίνηση", κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στα Windows ή το πλήκτρο εντολής στο MacOS καθώς εργάζεστε κοντά στην άκρη ενός εγγράφου.