Δημιουργία αρχείων PDF Με το Adobe Acrobat Distiller

Το Adobe Acrobat Distiller μεταφέρθηκε αρχικά ως μέρος του Acrobat το 1993 ως τρόπος μετατροπής των αρχείων PostScript σε αρχεία PDF που διατηρούν την εμφάνιση των εγγράφων και ήταν δια-πλατφόρμα. Ωστόσο, το Distiller δεν αποτελεί πλέον ξεχωριστή εφαρμογή Adobe.

Αντ 'αυτού, ενσωματώθηκε σε ένα πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή που δημιουργεί αρχεία PDF . Ως αποτέλεσμα, σε πολλές εφαρμογές, η επιλογή δημιουργίας ενός PDF εμφανίζεται όταν μεταβαίνετε για εκτύπωση ενός εγγράφου. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί με τους περισσότερους τύπους αρχείων, σε αντίθεση με την εφαρμογή Distiller, η οποία απαιτούσε αρχεία PostScript.

Οι χρήστες που έχουν ακόμα ένα αντίγραφο του Distiller μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να μετατρέψουν τα αρχεία PostScript σε έγγραφα PDF. Παρόλο που υπάρχουν άλλα προγράμματα για τη δημιουργία αρχείων PDF , το Acrobat Distiller ήταν το πρωταρχικό. Ορισμένα προγράμματα λογισμικού διάταξης σελίδας μπορούν να δημιουργήσουν αρχεία PDF μέσα από το πρόγραμμα, αλλά μερικές φορές απλά λειτουργούν ως μπροστινό μέρος για το Distiller, το οποίο πρέπει επίσης να εγκατασταθεί.

Συμβουλή: Αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να δείτε ένα αρχείο PDF, μπορείτε να το κάνετε δωρεάν με το Adobe Acrobat Reader ή την εφαρμογή προεπισκόπησης macOS.

Δημιουργία αρχείων PDF με Distiller

Το Distiller λειτουργεί μόνο με αρχεία PostScript. Στο αρχικό πρόγραμμα, αποθηκεύστε το έγγραφο ως αρχείο .PS. Στη συνέχεια, μπορείτε να το σύρετε στο Distiller από την επιφάνεια εργασίας ή μπορείτε:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Distiller.
  2. Επιλέξτε Distiller> Job Options ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + J.
  3. Αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή πραγματοποιήστε οποιεσδήποτε αλλαγές στην ανάλυση ή το βαθμό συμπίεσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο PDF και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  4. Ανοίξτε το αρχείο PostScript επιλέγοντας Αρχείο> Άνοιγμα, επιλέξτε το αρχείο και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.
  5. Ονομάστε το αρχείο PDF ή αποδεχτείτε την προεπιλεγμένη πρόταση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας ενός αρχείου PDF από το αρχείο PostScript.

Τα αρχεία PDF που δημιουργήθηκαν με το Distiller μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε και αν είναι αποδεκτά τα PDF.

Αδυναμία του αποστακτηρίου ως αυτόνομης εφαρμογής

Το Distiller απαιτεί ένα αρχείο PostScript για τη δημιουργία ενός PDF. Δεν προσφέρονται όλα τα προγράμματα λογισμικού .PS ως επιλογή και εκείνα που απαιτούν συχνά ο χρήστης να είναι εξοικειωμένος με όλες τις επιλογές PostScript για να κάνει τις σωστές επιλογές.

Συγκριτικά, το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή που αντικατέστησε το Distiller λειτουργεί με οποιοδήποτε έγγραφο που μπορεί να εκτυπωθεί και η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο η αποθήκευση του εγγράφου.

Adobe Distiller Server

Ένα σχετικό προϊόν, ο Adobe Distiller Server, κυκλοφόρησε από την Adobe το 2000. Παρείχε μεγάλου όγκου μετατροπές PostScript σε μορφή PDF χρησιμοποιώντας ένα διακομιστή.

Το 2013, η Adobe διέκοψε τον Distiller Server και την αντικατέστησε με τον Generator PDF στο Adobe LiveCycle.