Πώς να κάνετε το macOS Mail Κρατήστε ένα αντίγραφο μηνυμάτων στο διακομιστή

Αναγκάστε το macOS Mail να κρατήσει τα μηνύματά σας στο διακομιστή για λίγο

Ένα χαρακτηριστικό των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε πώς συμπεριφέρονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μόλις έχουν μεταφορτωθεί σε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το macOS Mail σάς επιτρέπει να κάνετε αυτήν την αλλαγή για να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να διαγραφούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να διατηρηθούν στο διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν κρατάτε αλληλογραφία στο διακομιστή, μπορείτε να πάρετε ένα δεύτερο αντίγραφο από αυτό το ηλεκτρονικό "αντίγραφο ασφαλείας" αν αφαιρέσετε κατά λάθος ένα σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των ίδιων μηνυμάτων σε άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλη συσκευή.

Ωστόσο, εάν έχετε απομακρύνει όλα τα μηνύματα από το διακομιστή αμέσως μετά τη λήψη τους στο macOS Mail, ενώ δεν κινδυνεύετε να έχετε γεμίσει το γραμματοκιβώτιό σας με παλαιά μηνύματα, χάσετε την ευκαιρία να κάνετε λήψη αυτών των μηνυμάτων σε άλλες συσκευές.

Ευτυχώς, μπορείτε να πάρετε το καλύτερο και των δύο κόσμων κρατώντας ένα αντίγραφο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στον εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πώς να διατηρήσετε την αλληλογραφία στον διακομιστή με το macOS Mail

  1. Μεταβείτε στο μενού Αλληλογραφία και επιλέξτε Προτιμήσεις ... από την αναπτυσσόμενη επιλογή.
  2. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα " Λογαριασμοί " στην κορυφή.
  3. Επιλέξτε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP που θέλετε να επεξεργαστείτε από το αριστερό παράθυρο.
  4. Από την καρτέλα " Πληροφορίες λογαριασμού ", βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια επιλογή στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Κατάργηση αντιγραφής από διακομιστή μετά την ανάκτηση ενός μηνύματος .
    1. Σημείωση: Σε παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής Mail, ίσως χρειαστεί να μεταβείτε πρώτα στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  5. Από το αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς κάτω από αυτό το πλαίσιο ελέγχου, επιλέξτε Μετά από μία ημέρα , Μετά από μία εβδομάδα ή Μετά από ένα μήνα .
    1. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε την πρώτη επιλογή για να διαγράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά από μία εβδομάδα, τότε μόλις τα μηνύματα μεταφορτωθούν στο macOS Mail, θα απομακρυνθούν αυτόματα από το διακομιστή email μία εβδομάδα αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε λήψη των ίδιων μηνυμάτων σε άλλους υπολογιστές και συσκευές εντός της συγκεκριμένης εβδομάδας.
    2. Σημείωση: Υπάρχει επίσης μια επιλογή Όταν μετακινηθεί από το φάκελο " Εισερχόμενα " ( Inbox ) που μπορείτε να διαλέξετε αντί να διαγράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή μόνο αφού μετακινήσετε τα μηνύματα μακριά από το φάκελο Εισερχόμενα .
  1. Κλείστε το παράθυρο " Λογαριασμοί" για να επιστρέψετε στο email σας, επιλέγοντας " Αποθήκευση", εάν σας ζητηθεί.