Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης στο Chrome για iPhone και iPod touch

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε συσκευές iPhone ή iPod touch.

Μεγάλο μέρος της σε απευθείας σύνδεση ζωής μας περιστρέφεται γύρω από την ατομική πρόσβαση σε έναν απεριόριστο αριθμό ιστότοπων, από όπου διαβάζουμε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η πρόσβαση απαιτεί κωδικό πρόσβασης κάποιου είδους. Έχοντας να εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, ειδικά όταν κάνετε περιήγηση εν κινήσει, μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία. Εξαιτίας αυτού, πολλά προγράμματα περιήγησης προσφέρουν την αποθήκευση αυτού του κωδικού πρόσβασης σε τοπικό επίπεδο, προεπικαλύπτοντάς τα οποτεδήποτε προκύψει η ανάγκη.

Το Chrome για το iPhone και το iPod touch είναι ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης, αποθηκεύοντας κωδικούς πρόσβασης στη φορητή σας συσκευή ή / και στην πλευρά του διακομιστή στο λογαριασμό σας στο Google. Ενώ αυτό είναι βέβαια βολικό, μπορεί επίσης να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο ασφαλείας για όσους από εσάς ανησυχούν για τέτοια πράγματα. Ευτυχώς, αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί με μερικά απλά βήματα που περιγράφονται σε αυτό το σεμινάριο.

  1. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης.
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού Chrome (τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες τελείες), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα.
  3. Εντοπίστε την ενότητα Βασικά στοιχεία και επιλέξτε Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης . Η οθόνη Αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης του Chrome θα πρέπει να είναι πλέον ορατή.
  4. Πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Μπορείτε, επίσης, να προβάλετε, να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε κωδικούς πρόσβασης που έχουν ήδη αποθηκευτεί, μεταβαίνοντας στο passwords.google.com και εισάγοντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google.