Πώς να αποθηκεύσετε το υγρό iPad σας

Ένα κατεστραμμένο με νερό iPad δεν είναι πάντα ένα σπασμένο iPad

Εάν η καταστροφή έπληξε το iPad σας, μην πανικοβληθείτε. Ακόμα κι αν χάσατε το iPad σας σε μια πλήρη μπανιέρα νερού, όλα δεν θα χάνονταν. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το νερό που εκτοξεύεται γύρω από το εσωτερικό του υγρού iPad προκαλώντας ηλεκτρικές αναλαμπές, μαύρο καπνό και σπασμένο εξοπλισμό. Αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε για το νερό να πάρει πραγματικά σε αυτό το κύκλωμα. Και ένας από τους μεγάλους λόγους για την αποτυχία iPad μετά από να βυθιστεί στο νερό είναι η μπαταρία διαβρωθεί, η οποία δεν συμβαίνει αμέσως.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ζημιών στο νερό, όταν πρόκειται για ένα iPad, και έτσι υπάρχουν δύο διαφορετικές αντιδράσεις που πρέπει να έχετε σε αυτούς. Το πρώτο ζήτημα είναι απλά να χυθεί νερό πάνω από το iPad. Αυτό περιλαμβάνει παρόμοιους κινδύνους όπως το iPad που ψεκάζεται τυχαία με έναν σωλήνα νερού. Ο δεύτερος τύπος προβλήματος είναι ότι το iPad πέφτει σε μεγάλη ποσότητα νερού όπως μπανιέρα, πισίνα, λίμνη κλπ.

Τι να κάνετε αν έχετε χυθεί νερό στην κορυφή του iPad σας

Αυτό είναι όπου πραγματικά ελπίζετε ότι έχετε μια καλή περίπτωση που προστατεύει τη συσκευή σας. Πιστέψτε το ή όχι, το iPad είναι σχετικά ανθεκτικό στο νερό. Το εξωτερικό του iPad κυριαρχείται από την οθόνη γυαλιού και το αλουμινένιο σώμα, το οποίο δίνει νερό λίγες ευκαιρίες για να μπείτε μέσα στο iPad. Ακόμα και οι άκρες είναι απίθανο να επιτρέψουν οποιοδήποτε νερό μέσα από το χρόνο που χύνετε κάτι πάνω από αυτό στο χρόνο που σκουπίζετε καθαρό.

Αυτό αφήνει μερικές ανησυχητικές περιοχές: τα ηχεία, την υποδοχή ακουστικών, τον συνδετήρα Lightning, τα κουμπιά έντασης ήχου, το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και το κουμπί οικίας.

Αν έχετε το iPad σας τυλιγμένο σε μια έξυπνη θήκη ή σε μια παρόμοια θήκη, είναι πιθανό να μην έχει περάσει νερό από τη θήκη. Θα πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά το μπροστινό μέρος του iPad, σημειώνοντας εάν ή όχι νερό συγκεντρώθηκε γύρω από το κουμπί του σπιτιού, και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το περίβλημα. Πριν σκουπίσετε περισσότερο νερό, επιθεωρήστε τις άκρες του iPad για οποιοδήποτε νερό, πληρώνοντας το πιο άκρη προσοχής του iPad. Εάν ο πυθμένας είναι στεγνός και δεν υπήρχε νερό γύρω από το κουμπί του σπιτιού, ίσως είναι ωραία. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να αφήσετε το iPad αχρησιμοποίητο σε ένα ανοιχτό δωμάτιο για 24-48 ώρες μόνο για να βεβαιωθείτε.

Αν δεν είχατε την τύχη να προστατεύετε το iPad σας από μια θήκη, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση ενός πλήρως βυθισμένου iPad. Εάν μόλις βγάλετε λίγο νερό στην οθόνη και ξέρετε ότι δεν πλησίασε τα κουμπιά, ειδικά το κουμπί του σπιτιού ή τα ηχεία ή το λιμάνι, καλό θα ήταν να το σκουπίζετε. Αλλά εάν το νερό πήγε σε όλο το iPad, το παίξτε ασφαλές, υποθέτοντας ότι το νερό έφτασε στη συσκευή.

Το ρύζι μπορεί να βλάψει το iPad που έχει υποστεί ζημιά στο νερό

Ας το βγάλουμε αυτό, γιατί γνωρίζουμε ότι σκέφτεστε: Πρέπει να βυθίσετε το iPad στο ρύζι; Μπορεί να έχετε ακούσει πώς σώθηκε ένα iPhone ή κάποια άλλη συσκευή επειδή βυθίστηκε σε ένα δοχείο ρύζι και άφησε τη νύχτα. Το κλειδί σε αυτή την παλιά, σθεναρή συμβουλή είναι πραγματικά το μέρος της εξίσωσης «αριστερά». Ο χρόνος, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, θα βοηθήσει να σώσει ένα υγρό iPad.

Μια όχι-εξ ολοκλήρου-επιστημονική μελέτη από Gazelle σχετίζεται με το πώς το ρύζι, τα πλιγούρια βρώμης και ακόμη και τα σίλικα ζελ πακέτα μπορεί να μην είναι σχεδόν τόσο απορροφητικό όσο μπορούμε να σκεφτούμε. Και η κοινή λογική λέει ότι ένα πακέτο πυριτικής πηκτής δεν πρόκειται να αναρροφήσει νερό μέσω αλουμινίου ή γυαλιού.

Αλλά τι θα μπορούσε να βλάψει; Στην πραγματικότητα, το ρύζι μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ένα iPad, iPhone ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή με ένα άνοιγμα αρκετά μικρό για έναν κόκκο ρυζιού που ταιριάζει. Και αν έχετε ακούσει πόσο κάποιες κρυσταλλωμένες μορφές απορριμμάτων γατών είναι παρόμοιες με το silica gel, θυμηθείτε ότι είναι επίσης τόσο μικρές όσο το ρύζι (ή μικρότερο!).

Εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα ασφαλείς, χρησιμοποιήστε πακέτα πυριτικού πήγματος. Δεν πρόκειται να κολλήσουν μέσα στο iPad σας και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάποια σε ένα κατάστημα χόμπι.

Εντάξει, με την επιχείρηση του ρυζιού έξω από το δρόμο, ας αρχίσουμε.

Μετά από να στεγνώσει τελείως το εξωτερικό του iPad με μια μαλακή πετσέτα ή πανί, η μεγάλη απόφαση είναι αν πρέπει ή όχι να απενεργοποιήσετε το iPad. Εάν το iPad είναι ακόμα ενεργοποιημένο, αυτή η απόφαση είναι πιο εύκολη: απενεργοποιήστε την πατώντας το κουμπί αφύπνισης / αναστολής και, στη συνέχεια, μετακινώντας το κουμπί για να το απενεργοποιήσετε όταν σας ζητηθεί ή συνεχίζοντας να κρατάτε πατημένο το κουμπί αφύπνισης / αναστολής μέχρι το iPad από μόνο του.

Θυμηθείτε, το iPad που αναστέλλεται δεν είναι το ίδιο με το iPad που έχει απενεργοποιηθεί. Τμήματα του iPad εξακολουθούν να εκτελούνται ενώ είναι αναρτημένα και το χειρότερο είναι ότι το iPad μπορεί να ξυπνήσει αν λάβετε ειδοποίηση, μήνυμα κειμένου, κλήση FaceTime κ.λπ.

Ωστόσο, εάν το iPad βρίσκεται ήδη σε κατάσταση αναστολής, το ξύπνημα για να το τροφοδοτήσει μπορεί να είναι χειρότερο από το να το αφήνει σε λειτουργία αναστολής. Αυτό εξαρτάται από έναν σημαντικό παράγοντα: την πιθανότητα κάτι να συμβεί στην ενεργοποίηση της οθόνης. Αυτό μπορεί να είναι μια υπενθύμιση ραντεβού, μια τηλεφωνική κλήση που κατευθύνεται στο iPad, ένα μήνυμα, μια ειδοποίηση Facebook, κλπ.

Θα πρέπει να κρίνετε την πιθανότητα να ξυπνήσει το iPad για να σας ενημερώσει για κάτι κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας ή δύο, ενώ αφήστε το να στεγνώσει. Αν είναι πολύ πιθανό, προχωρήστε και ξυπνήστε το iPad και αμέσως τον ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας το κουμπί αφύπνισης / αναστολής και τις παραπάνω οδηγίες. Για πολλούς από εμάς, η πιθανότητα να ξυπνήσει το iPad μπορεί να είναι πολύ απίθανο, οπότε είναι προτιμότερο να το αφήνετε σε λειτουργία αναστολής.

Μην κάνετε και δεν είστε

Μην: Χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήρα μαλλιών ή αφήστε το iPad σας κοντά σε ένα θερμαντήρα χώρου ή χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε μορφή θερμότητας που δεν θα ανατινάξετε στο βραχίονα σας για μια ώρα. Μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας μπορεί να βλάψει σίγουρα ένα iPad.

Να : Αφήστε το iPad σας μόνο για τουλάχιστον 24 ώρες και κατά προτίμηση 48 ώρες. Θα πρέπει να αφήσετε το iPad να κάθονται επάνω με το κουμπί "σπίτι" στο κάτω μέρος. Η βαρύτητα είναι φίλος σου. Εάν οποιοδήποτε νερό το έκανε στο iPad, πιθανόν να το έκανε γύρω από το κουμπί του σπιτιού, την θύρα θωράκισης ή τα κάτω ηχεία.

Αφήνοντας το iPad να στέκεται για λίγες μέρες μπορεί να βοηθήσει αυτή την υγρασία να βγει έξω από το iPad. Αν έχετε ένα iPad με τέσσερα ηχεία, όπως το iPad Pro, μπορείτε να περιμένετε μια μέρα και στη συνέχεια να περιστρέψετε το iPad στο κεφάλι του για τη δεύτερη μέρα. Αυτό ελπίζουμε να επιτρέψουμε σε κάθε νερό προς την κορυφή να διαρρεύσει τα κορυφαία ηχεία.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πακέτα πυριτικού πήγματος, βεβαιωθείτε ότι το iPad βρίσκεται σε όρθια θέση. Η βαρύτητα εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας, οπότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δουλεύει για εσάς καθώς και τα πακέτα ζελέ. Αν δεν έχετε αρκετό για να καλύψετε το iPad, χρησιμοποιήστε αρκετά για να καλύψετε το κάτω μέρος του iPad, συμπεριλαμβανομένου του κουμπιού "σπίτι".

Το iPad μου απέκτησε τροφοδοσία μετά την αποχώρησή του

Ας ελπίσουμε ότι το γεγονός ότι το iPad κάθισε για μερικές ημέρες ήταν αρκετό για να εξατμιστεί οποιαδήποτε αδέσποτη υγρασία μέσα στο iPad. Αν το iPad δεν ενεργοποιηθεί ή εάν ενεργοποιηθεί, αλλά έχει εμφανείς δυσκολίες όπως τα περίεργα χρώματα στην οθόνη ή παγώνει αμέσως, θα πρέπει να το πάρετε στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple ή να το στείλετε στην Apple.

Ένας κοινός λόγος για ζημιά στο νερό για παρεμβολή σε ένα iPad είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στη μπαταρία και η αντικατάσταση της μπαταρίας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να λειτουργήσει ξανά.

Μπορείτε να βρείτε μια τοποθεσία λιανικής πώλησης της Apple χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε την τεχνική υποστήριξη της Apple στο 1-800-676-2775.