Πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας των Windows στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Βήματα για την απενεργοποίηση του τείχους προστασίας σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows

Το Τείχος προστασίας των Windows έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες μη εξουσιοδοτημένων χρηστών να έχουν πρόσβαση σε αρχεία και πόρους στον υπολογιστή σας. Ένα τείχος προστασίας είναι ένα must-have αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Δυστυχώς, το τείχος προστασίας των Windows δεν είναι τελείως τέλειο και μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό, ειδικά εάν υπάρχει άλλο πρόγραμμα τείχους προστασίας που είναι εγκατεστημένο.

Μην απενεργοποιείτε το Τείχος προστασίας των Windows εκτός αν έχετε έναν καλό λόγο, αλλά εάν έχετε ένα άλλο πρόγραμμα ασφαλείας που εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Χρόνος που απαιτείται: Η απενεργοποίηση του τείχους προστασίας των Windows είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια μέτρα πρέπει να ακολουθήσετε μαζί.

Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας στα Windows 10, 8 και 7

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
    1. Μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους, αλλά η πιο εύκολη μέθοδος είναι μέσω του μενού Power User ή του μενού Έναρξη στα Windows 7.
  2. Επιλέξτε το σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Αυτός ο σύνδεσμος είναι ορατός μόνο αν έχετε επιλέξει την επιλογή "Προβολή ανά:" σε "Κατηγορία". Εάν προβάλλετε τις μικροεφαρμογές του πίνακα ελέγχου στην προβολή εικονιδίων, απλά μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
  3. Επιλέξτε Τείχος προστασίας των Windows .
    1. Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας έχει ρυθμιστεί, ίσως ονομάζεται Τείχος προστασίας του Windows Defender . Εάν ναι, αντιμετωπίστε κάθε εμφάνιση του "Τείχους προστασίας των Windows" παρακάτω, σαν να διαβάζει "Τείχος προστασίας του Windows Defender".
  4. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης "Τείχος προστασίας των Windows", επιλέξτε Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας των Windows .
  5. Επιλέξτε τη φούσκα δίπλα στην επιλογή Απενεργοποίηση τείχους προστασίας των Windows (δεν συνιστάται) .
    1. Σημείωση: Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows μόνο για ιδιωτικά δίκτυα, μόνο για δημόσια δίκτυα ή και για τα δύο. Για να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows και για τους δύο τύπους δικτύου, πρέπει να επιλέξετε "Απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows (δεν συνιστάται)" τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τμήμα.
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Τώρα που το τείχος προστασίας των Windows είναι απενεργοποιημένο, επαναλάβετε τα βήματα που προκάλεσαν το πρόβλημά σας, για να δείτε αν η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής έχει διορθώσει το πρόβλημά σας.

Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας στα Windows Vista

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου με ένα κλικ ή πατήστε στο μενού Έναρξη και έπειτα στον σύνδεσμο Πίνακας Ελέγχου .
  2. Επιλέξτε Ασφάλεια από τη λίστα κατηγοριών.
    1. Σημείωση: Εάν βρίσκεστε στην "Κλασσική προβολή" του Πίνακα Ελέγχου , απλά μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε στο Τείχος προστασίας των Windows .
  4. Επιλέξτε το σύνδεσμο στην αριστερή πλευρά του παραθύρου που ονομάζεται Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας των Windows .
  5. Στο παράθυρο "Ρυθμίσεις τείχους προστασίας των Windows", κάτω από την καρτέλα "Γενικά", επιλέξτε τη φούσκα δίπλα στην επιλογή Off (δεν συνιστάται) .
  6. Κάντε κλικ ή πατήστε OK για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας στα Windows XP

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ ή πατώντας στην επιλογή Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα Ελέγχου
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε στη σύνδεση Δικτύου και σύνδεσης στο Internet .
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την "Κλασσική προβολή" του Πίνακα Ελέγχου, κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Συνδέσεις δικτύου" και μεταβείτε στο βήμα 4.
  3. Στην ενότητα "ή επιλέξτε το εικονίδιο του Πίνακα Ελέγχου", κάντε κλικ ή πατήστε στη σύνδεση "Συνδέσεις δικτύου" .
  4. Στο παράθυρο "Συνδέσεις δικτύου", κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο τη σύνδεση δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες .
    1. Σημείωση: Αν έχετε σύνδεση στο internet υψηλής ταχύτητας όπως καλωδιακή ή DSL ή αν βρίσκεστε σε κάποιο δίκτυο, η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα είναι πιθανότατα με τον τίτλο "Σύνδεση τοπικής περιοχής".
  5. Επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους στο παράθυρο "Ιδιότητες" της σύνδεσης δικτύου.
  6. Στην ενότητα "Τείχος προστασίας των Windows" στην καρτέλα "Για προχωρημένους", κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί Ρυθμίσεις ....
  7. Επιλέξτε το κουμπί Απενεργοποίηση (δεν συνιστάται) στο παράθυρο "Τείχος προστασίας των Windows".
  8. Κάντε κλικ ή πατήστε OK σε αυτό το παράθυρο και κάντε κλικ / πατήστε OK ξανά στο παράθυρο "Ιδιότητες" της σύνδεσης δικτύου. Μπορείτε επίσης να κλείσετε το παράθυρο "Συνδέσεις δικτύου".