Πώς να συνδεθείτε σε ένα απομακρυσμένο μητρώο

Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή μητρώου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μητρώο από απόσταση, μέσω του δικτύου σας

Η απομακρυσμένη σύνδεση με το μητρώο των Windows ενός άλλου υπολογιστή δεν είναι κάτι που θα κάνετε τακτικά, αν ποτέ, αλλά ο Επεξεργαστής Μητρώου σας το επιτρέπει να το κάνετε, υποθέτοντας ότι ορισμένα πράγματα είναι εντάξει.

Η απομακρυσμένη επεξεργασία μητρώου είναι πολύ πιο συνηθισμένη εργασία για τεχνική υποστήριξη και ομάδες IT από ό, τι ο μέσος χρήστης του υπολογιστή, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες η απομακρυσμένη επεξεργασία ενός κλειδιού ή μιας αξίας στο μητρώο άλλου υπολογιστή μπορεί να έρθει πραγματικά χρήσιμος.

Ίσως είναι κάτι απλό, όπως το να φανταστούμε ένα BSOD την Ημέρα του Fool του Απριλίου χωρίς ποτέ να επισκεφτούμε τον άλλο υπολογιστή, ή ίσως ένα έργο με λίγο περισσότερη αξία, όπως ο έλεγχος της έκδοσης BIOS σε έναν υπολογιστή δύο ορόφων κάτω.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η πρόσβαση σε ένα μητρώο από απόσταση, στο τοπικό σας δίκτυο στο σπίτι ή στην εργασία, είναι πολύ απλή.

Απαιτείται χρóνος: Η χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) για σύνδεση σε μητρώο απομακρυσμένου υπολογιστή θα πρέπει να διαρκέσει μόνο ένα λεπτό ή δύο, αν υποθέσουμε ότι ο απομακρυσμένος υπολογιστής λειτουργεί, συνδέεται στο δίκτυό σας και εκτελεί την απαραίτητη υπηρεσία.

Τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε σε ένα απομακρυσμένο μητρώο σε όλες τις κοινές εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Πώς να συνδεθείτε σε ένα απομακρυσμένο μητρώο

  1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) εκτελώντας το Regedit από οποιαδήποτε διεπαφή γραμμής εντολών στα Windows.
    1. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος του Επεξεργαστή Μητρώου αν χρειάζεστε βοήθεια
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο από το μενού στην κορυφή του παραθύρου του Επεξεργαστή Μητρώου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Connect Network Network ....
  3. Στο " Εισαγωγή ονόματος αντικειμένου" για να επιλέξετε την περιοχή κειμένου σε αυτό το παράθυρο " Επιλογή υπολογιστή" που θα πρέπει να δείτε τώρα, πληκτρολογήστε το όνομα του υπολογιστή στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση από το μητρώο από απόσταση.
    1. Συμβουλή: Το "όνομα" που ζητείται εδώ είναι το όνομα του άλλου υπολογιστή, όχι το όνομα του υπολογιστή σας ή το όνομα του χρήστη στο απομακρυσμένο. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να βρείτε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή στα Windows, αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να εισαγάγετε εδώ.
    2. Προηγμένη: Τα περισσότερα απλά δίκτυα δεν απαιτούν καμία αλλαγή στα πεδία των τύπων αντικειμένων και τοποθεσίας , τα οποία πρέπει να είναι προεπιλεγμένα στον υπολογιστή και όποια ομάδα εργασίας είναι μέλος του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις αν έχετε πιο πολύπλοκο δίκτυο και ο υπολογιστής που θέλετε να κάνετε απομακρυσμένες επεξεργασίες μητρώου είναι μέλος διαφορετικής ομάδας εργασίας ή τομέα.
  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος ονομάτων μετά την είσοδο στο όνομα του απομακρυσμένου υπολογιστή.
    1. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ή περισσότερο, ανάλογα με την ταχύτητα και το μέγεθος του δικτύου και του υπολογιστή σας, θα δείτε την πλήρη διαδρομή του απομακρυσμένου υπολογιστή, που εμφανίζεται ως LOCATION \ NAME .
    2. Συμβουλή: Εάν λάβετε μια προειδοποίηση που λέει ότι "Δεν μπορεί να βρεθεί ένα αντικείμενο (Υπολογιστής) με το ακόλουθο όνομα:" NAME "." , βεβαιωθείτε ότι ο απομακρυσμένος υπολογιστής είναι σωστά συνδεδεμένος στο δίκτυο και ότι έχετε εισάγει σωστά το όνομα του κεντρικού υπολογιστή του.
    3. Σημείωση: Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε διαπιστευτήρια για έναν χρήστη στον απομακρυσμένο υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε ότι έχετε πρόσβαση για να συνδεθείτε στο μητρώο.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK .
    1. Σε αυτό που μάλλον θα πάρει μόνο δευτερόλεπτα ή λιγότερο, ο Επεξεργαστής Μητρώου θα συνδεθεί με το μητρώο του απομακρυσμένου υπολογιστή. Θα δείτε τον υπολογιστή (στον υπολογιστή σας), καθώς και τον άλλο υπολογιστή που βλέπετε το μητρώο για, κάτω από το [hostname] .
    2. Συμβουλή: Αν λάβετε ένα μήνυμα "Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με το [όνομα]." ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία απομακρυσμένου μητρώου. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ενεργοποίησης της υπηρεσίας απομακρυσμένης μητρώου στα Windows παρακάτω για βοήθεια σχετικά με αυτό.
  1. Τώρα που είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να δείτε ό, τι θέλετε και να κάνετε όποιες αλλαγές στο μητρώο πρέπει να κάνετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προσθήκης, αλλαγής & διαγραφής κλειδιών μητρώου και τιμών για κάποια συνολική βοήθεια.
    1. Σημαντικό: Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των κλειδιών στα οποία κάνετε αλλαγές! Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows για ένα εύκολο φροντιστήριο σχετικά με αυτό.

Καθώς δουλεύετε σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο μητρώο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, μπορεί να παρατηρήσετε δύο πράγματα: σημαντικά λιγότερα κελύφη μητρώου από ό, τι στον υπολογιστή σας και ορισμένα μηνύματα "Πρόσβαση απορρίφθηκε" κατά την πλοήγηση. Περισσότερα για τα δύο παρακάτω θέματα:

Ενώ ο υπολογιστής σας πιθανόν να έχει τουλάχιστον πέντε μεμονωμένες κυψέλες μητρώου, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το μητρώο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι από μακριά εμφανίζει μόνο HKEY_LOCAL_MACHINE και HKEY_USERS .

Τα τρία εναπομείναντα πλήκτρα, HKEY_CLASSESS_ROOT , HKEY_CURRENT_USER και HKEY_CURRENT_CONFIG , ενώ δεν εμφανίζονται όπως ίσως να χρησιμοποιηθούν, περιλαμβάνονται όλα σε διάφορα δευτερεύοντα κλειδιά μέσα στις δύο κυψέλες που βλέπετε.

Τα μηνύματα " Η πρόσβαση είναι απορριφθεί" που πιθανότατα παίρνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE και τα διάφορα κλειδιά κάτω από την ομάδα HKEY_USERS οφείλονται πιθανώς στο γεγονός ότι δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή στον απομακρυσμένο υπολογιστή. Δώστε στον διαχειριστή του λογαριασμού σας πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή και δοκιμάστε ξανά.

Τρόπος ενεργοποίησης της υπηρεσίας απομακρυσμένου μητρώου στα Windows

Η υπηρεσία Windows RemoteRegistry πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στον απομακρυσμένο υπολογιστή που θέλετε να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε το μητρώο.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις των Windows απενεργοποιούν αυτήν την υπηρεσία από προεπιλογή, οπότε μην εκπλαγείτε αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μητρώο από απόσταση.

Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
  2. Μόλις ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου , επιλέξτε Εργαλεία διαχείρισης και, στη συνέχεια, Υπηρεσίες .
  3. Εντοπίστε το αρχείο απομακρυσμένου μητρώου από τη λίστα ονομάτων υπηρεσιών στο πρόγραμμα Υπηρεσίες που είναι πλέον ανοιχτό και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ σε αυτό.
  4. Από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Τύπος εκκίνησης , επιλέξτε Μη αυτόματη .
    1. Συμβουλή: Επιλέξτε Αυτόματο αντί για Χειροκίνητο, εάν θέλετε να εκτελείται συνεχώς η υπηρεσία RemoteRegistry , χρήσιμη αν γνωρίζετε ότι θα θέλετε να συνδεθείτε ξανά στο μητρώο αυτού του υπολογιστή στο μέλλον.
  5. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .
  6. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , ακολουθούμενο από το πλήκτρο OK μόλις ξεκινήσει η υπηρεσία.
  7. Κλείστε το παράθυρο " Υπηρεσίες " και οποιαδήποτε παράθυρα του Πίνακα Ελέγχου που ίσως έχετε ακόμα ανοιχτά.

Τώρα που ξεκινάει η υπηρεσία RemoteRegistry στον απομακρυσμένο υπολογιστή που θέλετε να επεξεργαστείτε το μητρώο, επιστρέψτε στον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά.