Ελέγξτε την Κατάσταση σύνδεσης δικτύου των ασύρματων συσκευών

Όποιος χρησιμοποιεί συσκευές δικτύου συναντά τελικά την κατάσταση όπου η συσκευή τους δεν ήταν συνδεδεμένη όπως είχαν σκεφτεί. Οι ασύρματες συσκευές μπορούν να αποσύρουν ξαφνικά τη σύνδεσή τους και μερικές φορές χωρίς προειδοποίηση για πολλούς λόγους, όπως παρεμβολές σήματος και τεχνικές δυσλειτουργίες. Ένα άτομο μπορεί να ακολουθήσει τα ίδια βήματα για να συνδεθεί με επιτυχία κάθε μέρα για μήνες, αλλά στη συνέχεια μια μέρα τα πράγματα ξαφνικά σταματούν να λειτουργούν.

Δυστυχώς, η μέθοδος ελέγχου της κατάστασης σύνδεσης δικτύου ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Smartphones

Τα smartphones διαθέτουν τόσο την κατάσταση της κυψελοειδούς όσο και της σύνδεσης Wi-Fi μέσω ειδικών εικονιδίων μέσα σε μια μπάρα στην κορυφή της κύριας οθόνης. Αυτά τα εικονίδια εμφανίζουν τυπικά έναν μεταβλητό αριθμό κάθετων ράβδων, με περισσότερες οθόνες να είναι ορατές και να δείχνουν ένα ισχυρότερο σήμα (σύνδεση υψηλότερης ποιότητας). Τα τηλέφωνα Android ενσωματώνουν μερικές φορές βέλη που αναβοσβήνουν στο ίδιο εικονίδιο που δείχνει πότε μεταφέρονται τα δεδομένα σε όλη τη σύνδεση. Τα εικονίδια για το Wi-Fi λειτουργούν ομοίως στα τηλέφωνα και συνήθως υποδεικνύουν την ισχύ του σήματος εμφανίζοντας περισσότερες ή λιγότερες ζώνες. Μια εφαρμογή Ρυθμίσεις συνήθως σας επιτρέπει να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνδέσεις και να ξεκινήσετε την αποσύνδεση. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε προαιρετικά διάφορες άλλες εφαρμογές τρίτου μέρους που αναφέρουν ασύρματες συνδέσεις και προβλήματα.

Φορητούς υπολογιστές, υπολογιστές και άλλους υπολογιστές

Κάθε λειτουργικό σύστημα υπολογιστή περιλαμβάνει ενσωματωμένη διαχείριση σύνδεσης. Στα Microsoft Windows, για παράδειγμα, το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης εμφανίζει την κατάσταση τόσο για ενσύρματα όσο και για ασύρματα δίκτυα. Και στα Windows, αλλά και στο Chrome O / S για Chromebook της Google, οι γραμμές κατάστασης (που βρίσκονται συνήθως στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης) περιλαμβάνουν εικονίδια για την οπτική εμφάνιση της κατάστασης σύνδεσης. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να εγκαθιστούν εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες μέσω εναλλακτικών διεπαφών χρήστη.

Δρομολογητές

Η κονσόλα διαχειριστή ενός δρομολογητή δικτύου καταγράφει λεπτομέρειες τόσο για τη σύνδεση του δρομολογητή δικτύου με τον εξωτερικό κόσμο, όσο και για συνδέσεις για οποιεσδήποτε συσκευές στο LAN που είναι συνδεδεμένο με αυτόν. Οι περισσότεροι δρομολογητές διαθέτουν επίσης φώτα (LED) που υποδεικνύουν την κατάσταση σύνδεσης για το Internet ( WAN ) σύνδεσμο συν τυχόν καλωδιακούς συνδέσμους. Εάν ο δρομολογητής σας βρίσκεται σε ένα μέρος όπου είναι εύκολο να δείτε τα φώτα, ο χρόνος για να μάθετε πώς να ερμηνεύετε τα χρώματα και τις αναλαμπές μπορεί να είναι χρήσιμος εξοικονόμηση χρόνου.

Κονσόλες παιχνιδιών, εκτυπωτές και οικιακές συσκευές

Πέρα από τους δρομολογητές, ένας αυξανόμενος αριθμός συσκευών καταναλωτών διαθέτει ενσωματωμένη ασύρματη υποστήριξη που προορίζεται για χρήση σε οικιακά δίκτυα. Κάθε είδος τείνει να απαιτεί τη δική του ειδική μέθοδο για τη δημιουργία συνδέσεων και τον έλεγχο της κατάστασής τους. Το Microsoft Xbox, το Sony PlayStation και άλλες κονσόλες παιχνιδιών προσφέρουν γραφικά μενού "Εγκατάσταση" και "Δίκτυο". Οι έξυπνες τηλεοράσεις διαθέτουν επίσης παρόμοια μεγάλα μενού στην οθόνη. Οι εκτυπωτές παρέχουν είτε μενού που βασίζονται σε κείμενο στις μικρές τοπικές οθόνες τους είτε μια απομακρυσμένη διεπαφή για να ελέγχουν την κατάσταση από έναν ξεχωριστό υπολογιστή. Ορισμένες συσκευές αυτοματισμού στο σπίτι, όπως οι θερμοστάτες, μπορούν επίσης να διαθέτουν οθόνες μικρών οθονών, ενώ μερικές άλλες προσφέρουν μόνο φώτα ή / και κουμπιά.

Όταν πρέπει να ελέγξετε τις ασύρματες συνδέσεις

Η απόφαση για το σωστό χρόνο για να ελέγξετε τη σύνδεσή σας είναι εξίσου σημαντική, καθώς γνωρίζετε πώς να το κάνετε. Η ανάγκη γίνεται εμφανής όταν εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη σας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν λαμβάνετε άμεση ειδοποίηση. Σκεφτείτε να ελέγξετε τη σύνδεσή σας κάθε φορά που ξεκινάτε προβλήματα αντιμετώπισης προβλημάτων με εφαρμογές που συντρίβουν ή ξαφνικά σταματήσουν να ανταποκρίνονται. Ιδιαίτερα εάν πραγματοποιείτε περιαγωγή κατά τη χρήση μιας κινητής συσκευής, η κίνηση μπορεί να προκαλέσει εγκατάλειψη του δικτύου.