Πώς να συμπιέσετε φωτογραφίες στο PowerPoint 2007

Η μείωση του μεγέθους του αρχείου στο PowerPoint είναι πάντα μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα εάν η παρουσίασή σας είναι έντονη, όπως σε ένα ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών. Η χρήση πολλών μεγάλων φωτογραφιών στην παρουσίασή σας μπορεί να προκαλέσει υποτονικότητα στον υπολογιστή σας και ενδεχομένως να συντρίψει κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο προσκήνιο. Η συμπίεση φωτογραφιών μπορεί να μειώσει γρήγορα το μέγεθος αρχείου μιας ή όλων των φωτογραφιών σας ταυτόχρονα.

01 από 02

Η συμπίεση φωτογραφιών μειώνει το μέγεθος αρχείου των παρουσιάσεων του PowerPoint

Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να χρησιμοποιήσετε εάν πρέπει να στείλετε την παρουσίασή σας σε συναδέλφους ή πελάτες.

  1. Κάντε κλικ σε μια φωτογραφία για να ενεργοποιήσετε τα εργαλεία εικόνας , που βρίσκονται πάνω από την κορδέλα .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Format, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  3. Το κουμπί Συμπίεση εικόνων βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κορδέλας.

02 του 02

Παράθυρο διαλόγου Συμπίεση εικόνων

Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell
  1. Ποιες εικόνες θα συμπιεστούν;

    • Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Συμπίεση εικόνων , ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Συμπίεση εικόνων .

      Από προεπιλογή, το PowerPoint 2007 προϋποθέτει ότι θα θέλετε να συμπιέσετε όλες τις φωτογραφίες στην παρουσίαση. Αν θέλετε να συμπιέσετε μόνο την επιλεγμένη φωτογραφία, επιλέξτε το πλαίσιο για Εφαρμογή μόνο στις επιλεγμένες φωτογραφίες .

  2. Ρυθμίσεις συμπίεσης

    • Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές ....
    • Από προεπιλογή, όλες οι εικόνες στην παρουσίαση συμπιέζονται με την αποθήκευση.
    • Από προεπιλογή, όλες οι περικομμένες περιοχές οποιασδήποτε εικόνας θα διαγραφούν. Καταργήστε αυτό το σημάδι επιλογής εάν δεν θέλετε να διαγραφούν περιοχές με περικοπή. Μόνο η περιοχή περικοπής θα εμφανιστεί στην οθόνη, αλλά οι εικόνες θα διατηρηθούν στο σύνολό τους.
    • Στην ενότητα " Στόχος εξόδου ", υπάρχουν τρεις επιλογές συμπίεσης φωτογραφιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιλέγοντας την τελευταία επιλογή, Email (96 dpi) είναι η καλύτερη επιλογή. Εκτός αν σκοπεύετε να εκτυπώσετε φωτογραφίες ποιότητας των διαφανειών σας, αυτή η επιλογή θα μειώσει το μέγεθος του αρχείου κατά το μεγαλύτερο περιθώριο. Θα υπάρξει μικρή διακριτή διαφορά στην έξοδο οθόνης μιας διαφάνειας στα 150 ή 96 dpi.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί OK , για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου Συμπίεση εικόνων .

Ρίξτε μια ματιά σε άλλες συμβουλές για την επίλυση κοινών προβλημάτων του PowerPoint .