Πώς να αντιστοιχίσετε, να συνδέσετε ή να ξεχάσετε μια συσκευή Bluetooth στο iPad

Εάν έχετε μια συσκευή Bluetooth και δεν είστε σίγουροι πώς να την συνδέσετε με το iPad σας, μην ανησυχείτε, η διαδικασία "σύζευξης" μιας συσκευής Bluetooth είναι σχετικά απλή.

Η διαδικασία "αντιστοίχισης" εξασφαλίζει ότι η επικοινωνία μεταξύ της συσκευής και του iPad είναι κρυπτογραφημένη και ασφαλής. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα ακουστικά είναι ένα δημοφιλές αξεσουάρ Bluetooth και δεν θέλουν κάποιον να είναι σε θέση να εντοπίσει εύκολα το σήμα. Επιτρέπει επίσης στο iPad να θυμάται τη συσκευή, οπότε δεν χρειάζεται να μεταβείτε στα στεφάνια κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αξεσουάρ με το iPad σας. Απλώς το ενεργοποιείτε και συνδέεται με το iPad.

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του iPad ξεκινώντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" .
  2. Πατήστε "Bluetooth" στο αριστερό μενού. Αυτό θα είναι κοντά στην κορυφή.
  3. Εάν το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο, πατήστε το ρυθμιστικό On / Off για να το ενεργοποιήσετε. Θυμηθείτε, πράσινο σημαίνει.
  4. Ρυθμίστε τη συσκευή σας σε λειτουργία εντοπισμού. Οι περισσότερες συσκευές Bluetooth διαθέτουν ένα κουμπί ειδικά για τη σύζευξη της συσκευής. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της συσκευής σας για να μάθετε πού βρίσκεται. Αν δεν έχετε το εγχειρίδιο, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και κάντε κλικ σε άλλα κουμπιά της συσκευής. Αυτή η μέθοδος hunt-and-peck δεν είναι τέλεια αλλά μπορεί να κάνει το τέχνασμα.
  5. Το αξεσουάρ πρέπει να εμφανίζεται στην ενότητα "Οι συσκευές μου" όταν βρίσκεται σε λειτουργία ανίχνευσης. Θα εμφανιστεί η ένδειξη "Δεν έχει συνδεθεί" δίπλα στο όνομα. Απλώς πατήστε το όνομα της συσκευής και το iPad θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει με το αξεσουάρ.
  6. Ενώ πολλές συσκευές Bluetooth θα αντιστοιχούν αυτόματα στο iPad, ορισμένα εξαρτήματα, όπως ένα πληκτρολόγιο, ενδέχεται να απαιτούν κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι μια σειρά αριθμών που εμφανίζονται στην οθόνη του iPad που πληκτρολογείτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το Bluetooth μετά την αφαίρεση της συσκευής

Παρόλο που είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε το Bluetooth όταν δεν τον χρησιμοποιείτε για να εξοικονομήσετε χρόνο μπαταρίας , δεν χρειάζεται να επαναλάβετε αυτά τα βήματα κάθε φορά που θέλετε να συνδέσετε ή να αποσυνδέσετε τη συσκευή. Μόλις συνδεθούν, οι περισσότερες συσκευές θα συνδεθούν αυτόματα στο iPad όταν είναι ενεργοποιημένες τόσο η συσκευή όσο και η ρύθμιση Bluetooth του iPad.

Αντί να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις του iPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα ελέγχου του iPad για να γυρίσετε το διακόπτη Bluetooth. Απλώς σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από την κάτω άκρη της οθόνης για πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου. Πατήστε το σύμβολο Bluetooth για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Bluetooth. Το κουμπί Bluetooth πρέπει να είναι αυτό στο κέντρο. Μοιάζει με δύο τρίγωνα το ένα πάνω στο άλλο, με δύο γραμμές να κολλάνε από την πλευρά τους (σαν ένα Β με τρίγωνα).

Πώς να ξεχάσετε μια συσκευή Bluetooth στο iPad

Μπορεί να θέλετε να ξεχάσετε μια συσκευή, ειδικά αν προσπαθείτε να την χρησιμοποιήσετε με ένα άλλο iPad ή iPhone. Η ξεχασία μιας συσκευής ουσιαστικά την αποπροσαρτάζει. Αυτό σημαίνει ότι το iPad δεν θα συνδεθεί αυτόματα στη συσκευή όταν το εντοπίσει κοντά. Θα πρέπει να αντιστοιχίσετε ξανά τη συσκευή για να την χρησιμοποιήσετε με το iPad, αφού το ξεχάσετε. Η διαδικασία ξεχνώντας μια συσκευή είναι παρόμοια με την αντιστοίχιση.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPad σας.
  2. Πατήστε "Bluetooth" στο αριστερό μενού.
  3. Εντοπίστε το εξάρτημα στην περιοχή "Οι συσκευές μου" και πατήστε το κουμπί "i" με έναν κύκλο γύρω του.
  4. Επιλέξτε "Ξεχάστε αυτή τη συσκευή"