Πώς να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPad σας

Με κάθε έκδοση iPad, παραμένει μια σταθερά. Το iPad γίνεται γρηγορότερο και γρηγορότερο και τα γραφικά βελτιώνονται κάθε χρόνο, αλλά η συσκευή εξακολουθεί να έχει εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας 10 ωρών. Αλλά για όσους από εμάς χρησιμοποιούν το iPad μας όλη την ημέρα, είναι ακόμα εύκολο να τρέξει χαμηλά. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείτε να κάνετε streaming video από το Netflix μόνο για να εμφανιστεί αυτό το μήνυμα χαμηλής μπαταρίας και να διακόψετε την εκπομπή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τη ζωή της μπαταρίας iPad και να την κρατήσετε να συμβαίνει όσο συχνά.

Κρυμμένα μυστικά που θα σας μετατρέψουν σε έναν ειδικό iPad

Εδώ είναι πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία του iPad σας:

  1. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα. Το iPad διαθέτει μια λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας, η οποία βοηθά στην ρύθμιση του iPad με βάση την ποιότητα φωτισμού στο δωμάτιο, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν αρκεί. Η ρύθμιση της συνολικής φωτεινότητας μπορεί να είναι το καλύτερο μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βγάλετε λίγο περισσότερο από την μπαταρία σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του iPad , επιλέγοντας Display & Brightness από το αριστερό μενού και μετακινώντας το ρυθμιστικό φωτεινότητας. Ο στόχος είναι να το πάρετε εκεί όπου εξακολουθεί να είναι αρκετά άνετο για να διαβάσει, αλλά όχι τόσο φωτεινό όσο η προεπιλεγμένη ρύθμιση.
  2. Απενεργοποιήστε το Bluetooth . Πολλοί από εμάς δεν έχουν συσκευές Bluetooth συνδεδεμένες στο iPad, οπότε όλη η υπηρεσία Bluetooth κάνει για εμάς είναι η σπατάλη της ζωής της μπαταρίας του iPad. Εάν δεν έχετε συσκευές Bluetooth, βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο. Ένας γρήγορος τρόπος για να γυρίσετε το διακόπτη για Bluetooth είναι να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου του iPad μετακινώντας το από την κάτω άκρη της οθόνης.
  3. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας . Ενώ ακόμη και το μοντέλο Wi-Fi του iPad κάνει σπουδαία δουλειά στον προσδιορισμό της θέσης του, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPad μας όσο τις χρησιμοποιούμε στο iPhone μας. Η ενεργοποίηση του GPS είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε λίγη ενέργεια από την μπαταρία χωρίς να παραιτηθείτε από κάποια χαρακτηριστικά. Και θυμηθείτε, αν χρειάζεστε GPS, μπορείτε πάντα να το ενεργοποιήσετε ξανά. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στις ρυθμίσεις του iPad με την επιλογή Απόρρητο.
  1. Απενεργοποιήστε την ειδοποίηση Push. Ενώ η Ειδοποίηση Push είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, εξαντλείται λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς η συσκευή ελέγχει για να δει αν χρειάζεται να ωθήσει ένα μήνυμα στην οθόνη. Εάν θέλετε να κάνετε το μέγιστο για να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως την ειδοποίηση Push. Εναλλακτικά, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για μεμονωμένες εφαρμογές, μειώνοντας τον αριθμό των ειδοποιήσεων push που λαμβάνετε. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση Push στις ρυθμίσεις στις "Ειδοποιήσεις".
  2. Λήψη ταχυδρομείου λιγότερο συχνά. Από προεπιλογή, το iPad θα ελέγξει για νέα μηνύματα κάθε 15 λεπτά. Η ώθηση αυτή σε 30 λεπτά ή μία ώρα μπορεί να βοηθήσει τη μπαταρία σας να διαρκέσει περισσότερο. Απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις, επιλέξτε τις ρυθμίσεις αλληλογραφίας και επιλέξτε την επιλογή "Λήψη νέων δεδομένων". Αυτή η σελίδα θα σας επιτρέψει να ορίσετε πόσο συχνά το iPad σας συλλέγει αλληλογραφία. Υπάρχει ακόμα και μια επιλογή για να ελέγξετε μόνο το ταχυδρομείο με μη αυτόματο τρόπο.
  3. Απενεργοποιήστε το 4G . Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούμε το iPad στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμε μέσω της σύνδεσης Wi-Fi. Κάποιοι από εμάς το χρησιμοποιούμε στο σπίτι σχεδόν αποκλειστικά. Αν συχνά βρίσκεστε χαμηλά στην ισχύ της μπαταρίας, καλό είναι να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση δεδομένων 4G. Αυτό θα το κρατήσει από την αποστράγγιση οποιαδήποτε δύναμη όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
  1. Απενεργοποιήστε την Ανανέωση εφαρμογής φόντου . Παρουσιάστηκε στο iOS 7, η ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο διατηρεί τις εφαρμογές σας ενημερωμένες, ανανεώνοντάς τις ενώ το iPad είναι αδρανές ή όταν βρίσκεστε σε άλλη εφαρμογή. Αυτό μπορεί να αποβάλει κάποια επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οπότε αν δεν σας πειράζει αν το iPad ανανεώνει το newsfeed σας στο Facebook και σας περιμένει, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικές ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την "Ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο". Μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία ως σύνολο ή απλά να απενεργοποιήσετε μεμονωμένες εφαρμογές που δεν σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ.
  2. Μάθετε τι εφαρμογές καταναλώνουν όλη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας . Ξέρετε ότι μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση της μπαταρίας του iPad σας; Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πολύ και ποιες εφαρμογές μπορεί να καταναλώνουν περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο της μπαταρίας σας. Μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση στις ρυθμίσεις του iPad επιλέγοντας Battery (Μπαταρία) από το αριστερό μενού.
  3. Παρακολουθήστε τις ενημερώσεις του iPad . Είναι πάντα σημαντικό να διατηρήσετε το iOS ενημερωμένο με τα πιο πρόσφατα patches από την Apple. Όχι μόνο μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο iPad, φροντίζει επίσης να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες διορθώσεις ασφαλείας και να διορθώσετε τυχόν σφάλματα που έχουν εμφανιστεί, γεγονός που θα βοηθήσει το iPad να γίνει πιο ομαλό.
  1. Μειώστε την κίνηση . Αυτό είναι ένα τέχνασμα που θα σώσει μια μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και θα κάνει το iPad φαίνεται λίγο πιο απόκριση. Η διεπαφή του iPad περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων εικόνων, όπως τα παράθυρα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης και το φαινόμενο parallax σε εικονίδια που τα κάνουν να φαίνεται να αιωρούνται πάνω από την εικόνα φόντου. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτά τα εφέ διεπαφής μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις, αγγίζοντας τις Γενικές ρυθμίσεις, αγγίζοντας την Προσβασιμότητα και αγγίζοντας το κουμπί Μείωση κίνησης για να βρείτε τον διακόπτη.
  2. Αγοράστε μια έξυπνη υπόθεση . Η έξυπνη θήκη μπορεί να εξοικονομήσει τη ζωή της μπαταρίας τοποθετώντας το iPad σε λειτουργία αναστολής όταν κλείνετε το πτερύγιο. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά αν δεν έχετε τη συνήθεια να χτυπάτε το κουμπί Sleep / Wake κάθε φορά που τελειώνετε χρησιμοποιώντας το iPad, μπορεί να σας δώσει επιπλέον πέντε, δέκα ή δεκαπέντε λεπτά στο τέλος η μέρα.

Το iPad έχει λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας;

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα μια τακτοποιημένη νέα λειτουργία για iPhones που ονομάζεται "Low Power Mode". Αυτή η λειτουργία σάς ειδοποιεί με 20% και πάλι με ισχύ 10% που έχετε χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σας προσφέρει να θέσετε το τηλέφωνο σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Αυτή η λειτουργία απενεργοποιεί μια σειρά από λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών που συνήθως δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, όπως ειδικά γραφικά που χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον χρήστη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρει το μεγαλύτερο χυμό έξω από τα απορρίμματα της μπαταρίας, αλλά δυστυχώς, το χαρακτηριστικό δεν υπάρχει στο iPad.

Για όσους θέλουν κάτι παρόμοιο, έχω αναλύσει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που θα απενεργοποιήσω στα παραπάνω βήματα. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τον οδηγό Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης iPad .