Συντήρηση του iPad: Κρατώντας τον καθαρό και λειτουργώντας αποτελεσματικά

Πώς να διατηρήσετε το iPad σας

Όπως κάθε υπολογιστή, το iPad απαιτεί λίγη συντήρηση για να διατηρηθεί η λειτουργία του ομαλά και αποτελεσματικά. Αυτό περιλαμβάνει την εκκαθάριση της μνήμης του iPad, τον καθαρισμό της οθόνης, τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας καθώς και τη διατήρηση της προστασίας και σφάλματος. Σε αντίθεση με έναν υπολογιστή, το iPad κάνει τα περισσότερα από αυτά τα καθήκοντα αρκετά απλά να αναλάβουν.

Καθαρίστε την οθόνη iPad σας

Ο καλύτερος τρόπος να πει ένα iPad παίρνει πολλή χρήση είναι να εξετάσουμε όλα τα δακτυλικά αποτυπώματα που καλύπτουν την οθόνη. Σε κανονικό φως σε εσωτερικούς χώρους, αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να βρουν τρόπους για να κρύψουν, αλλά βάζετε το σωστό φως όπως το φως του ήλιου και τα δακτυλικά αποτυπώματα δημιουργούν μια έντονη λάμψη. Όσο για το iPad που δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά, δεν μπορεί να συλλέξει όσα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά μπορεί να συλλέξει σκόνη.

Θα θελήσετε να αποφύγετε το καθαριστικό παραθύρων και οποιοδήποτε άλλο διάλυμα καθαρισμού, ειδικά εκείνα που περιέχουν αμμωνία.

Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα πανί ανθεκτικό στις γρατζουνιές, όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό γυαλιών. Ξεκουμπώστε ελαφρά το ύφασμα με νερό και καθαρίστε την οθόνη iPad τρέχοντας το ύφασμα, ακόμη και εγκεφαλικά επεισόδια είτε κάθετα είτε οριζόντια στην οθόνη, όποια προτιμάτε.

Και μην ξεχνάτε το υπόλοιπο του iPad! Μπορεί να μην καλύπτεται με δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά ίσως και να δώσετε σε ολόκληρο το iPad έναν καλό καθαρισμό. Είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε υφάσματα που υγραννύονται τακτικά και πίσω, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τυχόν λύσεις καθαρισμού.

Πώς να ξεκινήσετε γρήγορα μια εφαρμογή χωρίς να το κυνήξετε

Μάθετε πώς να επανεκκινήσετε το iPad για να εκκαθαρίσετε τη μνήμη

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το εσωτερικό του iPad είναι να τον επανεκκινήσετε. Ενεργοποιώντας το iPad και στη συνέχεια γυρίζοντάς το ξανά, θα ξεκαθαρίσει τη μνήμη και θα δώσει στο iPad ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μια καλή ιδέα να επανεκκινήσετε το iPad οποιαδήποτε στιγμή φαίνεται να τρέχει αργά ή όταν εμφανίζονται παράξενα προβλήματα με αυτό, όπως μια εφαρμογή που αρνείται να ενημερώσει την πιο πρόσφατη έκδοση από το App Store. Η επανεκκίνηση μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα.

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την τοποθέτηση του iPad σε λειτουργία αναστολής με την επανεκκίνηση του. Για να το απενεργοποιήσετε τελείως, θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί Suspend μέχρι το iPad να σας ζητήσει να «σκουπίσετε στην πρίζα». Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη, το iPad θα εκτελέσει μια διαδικασία τερματισμού. Αφού η οθόνη σβήσει για αρκετά δευτερόλεπτα, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ξανά κρατώντας πατημένο το ίδιο κουμπί Suspend. Μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple εμφανίζεται.

Πώς να επανεκκινήσετε το iPad σας

Διατήρηση του iOS Ενημερώθηκε

Το iPad είναι αρκετά ευγενικό για να σας ειδοποιήσει όταν απελευθερώνεται μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αυτή η ειδοποίηση λαμβάνει τη μορφή κόκκινης ειδοποίησης στο εικονίδιο Ρυθμίσεις. Όταν βλέπετε αυτήν την ειδοποίηση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνδέσετε το iPad σε μια πηγή τροφοδοσίας και να ακολουθήσετε τα βήματα για την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος . (Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του γενικού στοιχείου μενού στις ρυθμίσεις iPad .)

Η διατήρηση της ενημέρωσης του iOS θα διασφαλίσει ότι έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας καθώς και τον καθορισμό διαφόρων σφαλμάτων που εντοπίστηκαν στο λειτουργικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει το iPad σας να λειτουργεί πιο ομαλά.

Αγοράστε μια θήκη για το iPad σας

Τα ατυχήματα συμβαίνουν ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές προσπαθείτε να είστε με το tablet σας και λόγω του λεπτού σχεδιασμού του, μια απλή πτώση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ραγισμένη οθόνη καθώς και ένα αρκετά μεγάλο τσαμπιά από το iPad σας. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από αυτό είναι να αγοράσετε μια υπόθεση το συντομότερο δυνατό .

Οι καλύτερες περιπτώσεις είναι η τοποθέτηση σε σχήμα και η κατάλληλη προστασία, ώστε να αποφύγετε την έξυπνη κάλυψη της Apple, η οποία δεν παρέχει καμία πραγματική προστασία, αν και θα μπορούσατε να επιλέξετε τη Smart Case εάν θέλετε τις "έξυπνες" λειτουργίες. Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις βαρύ καθήκοντος τρίτου μέρους που θα παρέχουν προστασία για τα iPads που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως επί το πλείστον στο σπίτι και ακόμη και μερικά που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το iPad ενώ βρίσκονται σε υπαίθριες περιπέτειες. Ένας τύπος περίπτωσης που πρέπει να αποφύγετε είναι οι περιπτώσεις που δεν υπάρχουν, όπως δερμάτινες θήκες για δεσίματα. Το iPad θα πρέπει να ταιριάζει άνετα σε κάθε περίπτωση που αγοράζετε αλλιώς δεν λαμβάνετε την πλήρη προστασία μιας θήκης.

Αν έχετε μικρά παιδιά ή νήπια στο σπίτι, μπορεί επίσης να θέλετε ένα προστατευτικό οθόνης. Αυτό μπορεί να διασφαλίσει ότι ακόμη και τα πιο βρώμικα χέρια δεν θα κάνουν πολύ ζημιά στο iPad σας.

Βελτιστοποιήστε τις ρυθμίσεις για περισσότερη ισχύ μπαταρίας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το iPad σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης της συσκευής 4G όταν δεν την χρησιμοποιείτε και μειώνοντας τη φωτεινότητα στην οθόνη σας. Μπορείτε επίσης να πείτε στο iPad να φτάσει τα μηνύματά σας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να μειώσει την αποστράγγιση της ενέργειας όλη την ημέρα, πατώντας επανειλημμένα τον διακομιστή αλληλογραφίας σας και φορτώντας νέα στοιχεία.

Η Apple συνιστά επίσης να αποστραγγίζετε τη μπαταρία σας μία φορά το μήνα και στη συνέχεια να τη φορτίζετε πάλι σε πλήρη ισχύ, αλλά αυτή είναι μια σύσταση που βασίζεται στο να βεβαιωθείτε ότι το iPad εμφανίζει με ακρίβεια την ποσότητα της μπαταρίας που απομένει και όχι τίποτα που θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας . Στην πραγματικότητα, οι μπαταρίες αυτού του τύπου είναι συνήθως καλύτερες αν ξεκινήσετε να φορτίζετε με τουλάχιστον 5% ισχύ εξόδου, καθώς το αποστράγγισμα για να αδειάσετε δεν είναι μια μεγάλη ιδέα. Έτσι, αν αποφασίσετε να πάρετε αυτή τη συμβουλή - και δεν είναι μια μεγάλη απαίτηση για την καλή υγεία του iPad σας - μην το αποστραγγίζετε μέχρι το τέλος.

Μεγιστοποιήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPad σας

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας

Μπορείτε να ρυθμίσετε το iCloud να εκτελεί τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας στις Ρυθμίσεις του iPad στο iCloud. Αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας γίνονται ενώ χρεώνετε, έτσι δεν θα φτάσουν στο δρόμο μας. Μπορούν επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επαναφέρετε το iPad σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κατά τη ρύθμιση ενός νέου iPad για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εγκατασταθεί οι ίδιες εφαρμογές, να ρυθμιστούν οι ίδιοι λογαριασμοί email, να καταχωρηθούν οι ίδιες επαφές και να τροποποιηθούν οι ίδιες ρυθμίσεις με το προηγούμενο iPad.

Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε το iPad σας στο iTunes για να βεβαιωθείτε ότι έχετε έγκυρο αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, με τη δυνατότητα να εκτελούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στον ίδιο υπολογιστή για να αποκαταστήσουν τα αντίγραφα ασφαλείας, η μέθοδος iCloud είναι η πιο αποδοτική.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας στο iCloud

Εξοικονόμηση χώρου στο iPad σας

Η καλύτερη συμβουλή για την εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης ή τον καθαρισμό του χώρου αποθήκευσης όταν εκτελείτε σχεδόν αδειάστε είναι απλά να διαγράψετε παλιές εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Το App Store του iPad διατηρεί το πλήρες ιστορικό κάθε εφαρμογής που έχετε αγοράσει και κατεβάσει, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θέλετε ή όχι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο μέλλον. Μπορείτε πάντα να κάνετε δωρεάν λήψη της εφαρμογής δωρεάν, ανεξάρτητα από το αν πληρώσατε ή αν ήταν δωρεάν. (Μπορείτε ακόμη να κατεβάσετε όλες τις εφαρμογές που αγοράσατε σε ένα προηγούμενο iPad, στο iPhone ή στο iPod Touch, αν και δεν είναι όλες οι εφαρμογές iPhone και iPod Touch βελτιστοποιημένες για την οθόνη του iPad.)

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι να παραλείψετε να φορτώσετε μια δέσμη μουσικής και ταινιών σε αυτό και να ρυθμίσετε το iTunes sharing με το σπίτι αντί. Η κοινή χρήση στο σπίτι σας επιτρέπει να μοιραστείτε τη μουσική και τις ταινίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας με το iPad σας. Αυτό γίνεται μέσω συνεχούς ροής στο οικιακό ασύρματο δίκτυό σας και επειδή δεν αποθηκεύονται ποτέ στο iPad σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χώρο χρησιμοποιώντας αυτό το τέχνασμα. Και τίποτα δεν σας εμποδίζει να εγκαταστήσετε περιστασιακά μερικά τραγούδια ή μια ταινία στο iPad σας, κάτι που μπορεί να είναι υπέροχο αν βγείτε λίγο έξω από την πόλη.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης χώρου αποθήκευσης στο iPad