Χρησιμοποιήστε το Ημερολόγιο Google. Η οργάνωση του Διαδικτύου δεν ήταν ποτέ ευκολότερη

Τι είναι το Ημερολόγιο Google;

Το Ημερολόγιο Google είναι ένα δωρεάν web και κινητό ημερολόγιο που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα δικά σας γεγονότα και να μοιράζεστε τα ημερολόγιά σας με άλλους. Είναι το ιδανικό εργαλείο για τη διαχείριση προσωπικών και επαγγελματικών προγραμμάτων. Είναι τόσο απλό στη χρήση όσο και πολύ ισχυρό.

Αν έχετε λογαριασμό Google, έχετε πρόσβαση στο Ημερολόγιο Google. Απλώς πρέπει να μεταβείτε στο calendar.google.com ή να ανοίξετε την εφαρμογή Ημερολόγιο στο τηλέφωνό σας Android για να τη χρησιμοποιήσετε.

Η διεπαφή ιστού του Ημερολογίου Google

Η διεπαφή του Ημερολογίου Google είναι οτιδήποτε περιμένετε από την Google. Είναι απλό, με τα χαρακτηριστικά παστέλ μπλε και κίτρινα της Google, αλλά κρύβει πολλά δυνατά χαρακτηριστικά.

Μεταβείτε γρήγορα σε διαφορετικές ενότητες του ημερολογίου σας κάνοντας κλικ σε μια ημερομηνία. Στην επάνω δεξιά γωνία, υπάρχουν καρτέλες για εναλλαγή μεταξύ ημέρας, εβδομάδας, μήνα, τις επόμενες τέσσερις ημέρες και προβολών ατζέντας. Ο κύριος τομέας εμφανίζει την τρέχουσα προβολή.

Το επάνω μέρος της οθόνης έχει συνδέσεις με άλλες υπηρεσίες Google για τις οποίες έχετε εγγραφεί, επομένως μπορείτε να προγραμματίσετε ένα συμβάν και να ελέγξετε το σχετικό υπολογιστικό φύλλο στο Google Drive ή να αποφύγετε ένα γρήγορο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Gmail .

Η αριστερή πλευρά της οθόνης σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε τα κοινόχρηστα ημερολόγια και τις επαφές και το επάνω μέρος της οθόνης προσφέρει αναζήτηση από την Google για τα ημερολόγιά σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα συμβάντα με αναζήτηση λέξεων-κλειδιών.

Προσθήκη Συμβάντων στο Ημερολόγιο Google

Για να προσθέσετε ένα συμβάν, πρέπει απλώς να κάνετε κλικ σε μια ημέρα σε προβολή μήνα ή σε μια ώρα στις προβολές ημέρας ή εβδομάδας. Ένα παράθυρο διαλόγου δείχνει την ημέρα ή την ώρα και σας επιτρέπει να προγραμματίσετε το συμβάν γρήγορα. Ή μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέρειες και να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συμβάντα από συνδέσμους κειμένου στα αριστερά.

Μπορείτε επίσης να εισάγετε ένα ολόκληρο ημερολόγιο γεμάτο συμβάντα ταυτόχρονα από το Outlook, το iCal ή το Yahoo! Ημερολόγιο. Το Ημερολόγιο Google δεν συγχρονίζεται απευθείας με λογισμικό όπως το Outlook ή το iCal, επομένως θα πρέπει να συνεχίσετε να εισάγετε συμβάντα εάν χρησιμοποιείτε και τα δύο εργαλεία. Αυτό είναι ατυχές, αλλά υπάρχουν εργαλεία τρίτων που συγχρονίζονται μεταξύ των ημερολογίων.

Πολλαπλά ημερολόγια στο Ημερολόγιο Google

Αντί να κάνετε κατηγορίες για συμβάντα, μπορείτε να κάνετε πολλαπλά ημερολόγια. Κάθε ημερολόγιο είναι προσβάσιμο μέσα στην κοινή διεπαφή, αλλά το καθένα μπορεί να έχει διαφορετικές ρυθμίσεις διαχείρισης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο για εργασία, ένα ημερολόγιο για το σπίτι και ένα ημερολόγιο για την τοπική λέσχη γεφυρών σας χωρίς να συγκρουστούν οι κόσμοι αυτοί.

Τα γεγονότα από όλα τα ορατά ημερολόγιά σας θα εμφανίζονται στην κύρια προβολή ημερολογίου. Ωστόσο, μπορείτε να χρωματίστε τον κώδικα αυτών για να αποφύγετε τη σύγχυση.

Κοινή χρήση ημερολογίων Google

Αυτό είναι όπου το ημερολόγιο Google πραγματικά λάμπει. Μπορείτε να μοιραστείτε το ημερολόγιό σας με άλλους και η Google σας δίνει ένα μεγάλο έλεγχο σε αυτό.

Μπορείτε να κάνετε τα ημερολόγια εντελώς δημόσια. Αυτό θα λειτουργούσε καλά για οργανισμούς ή εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο καθένας μπορεί να προσθέσει ένα δημόσιο ημερολόγιο στο ημερολόγιό του και να δει όλες τις ημερομηνίες σε αυτό.

Μπορείτε να μοιράζεστε ημερολόγια με συγκεκριμένα άτομα, όπως φίλους, οικογένεια ή συνεργάτες. Αυτό είναι πιο εύκολο αν χρησιμοποιείτε το Gmail, επειδή το Gmail ολοκληρώνει αυτόματα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των επαφών καθώς το πληκτρολογείτε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε μια διεύθυνση Gmail για να στείλετε προσκλήσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε μόνο φορές όταν είστε απασχολημένοι, να μοιραστείτε πρόσβαση μόνο για ανάγνωση με τα στοιχεία του συμβάντος, να μοιραστείτε τη δυνατότητα επεξεργασίας συμβάντων στο ημερολόγιό σας ή να μοιραστείτε τη δυνατότητα διαχείρισης του ημερολογίου σας και να προσκαλέσετε άλλους.

Αυτό σημαίνει ότι ο προϊστάμενος μπορεί να δει το ημερολόγιο εργασίας σας, αλλά όχι το προσωπικό σας ημερολόγιο. Ή ίσως τα μέλη της λέσχης γεφυρών μπορούσαν να δουν και να επεξεργαστούν ημερομηνίες γέφυρας και θα μπορούσαν να πουν πότε ήταν απασχολημένος στο προσωπικό σας ημερολόγιο χωρίς να δούμε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίσεις του Ημερολογίου Google

Ένα από τα προβλήματα με ένα ημερολόγιο του Διαδικτύου είναι ότι είναι στον Ιστό, και μπορεί να είστε πολύ απασχολημένοι για να ελέγξετε. Το Ημερολόγιο Google μπορεί να σας στείλει υπενθυμίσεις για τα συμβάντα. Μπορείτε να λάβετε υπενθυμίσεις ως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και ως μηνύματα κειμένου στο κινητό σας τηλέφωνο.

Όταν προγραμματίζετε συμβάντα, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συμμετέχοντες για να τους προσκαλέσετε να παρακολουθήσουν, όπως μπορείτε με το Microsoft Outlook. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχει το συμβάν σε μορφή .ics, ώστε να μπορούν να εισαγάγουν τις λεπτομέρειες σε iCal, Outlook ή σε άλλα εργαλεία ημερολογίου.

Το Ημερολόγιο Google στο τηλέφωνό σας

Αν έχετε συμβατό κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να δείτε ημερολόγια και ακόμη και να προσθέσετε συμβάντα από το κινητό σας τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ξεχωριστό διοργανωτή σε εκδηλώσεις που θα είναι εντός της εμβέλειας κυψελοειδούς τηλεφώνου. Η διεπαφή προβολής και αλληλεπίδρασης με τα ημερολογιακά συμβάντα στο τηλέφωνό σας Android είναι διαφορετική από την προβολή από ό, τι στον ιστό, αλλά πρέπει να είναι.

Όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε συμβάντα χρησιμοποιώντας το Google Now.

Ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες

Τα μηνύματα Gmail εντοπίζουν συμβάντα σε μηνύματα και προσφέρουν να προγραμματίσουν αυτά τα συμβάντα στο Ημερολόγιο Google.

Με λίγη τεχνική τεχνογνωσία, μπορείτε να δημοσιεύσετε δημόσια ημερολόγια στον ιστότοπό σας, έτσι ώστε ακόμα και άτομα χωρίς ημερολόγιο Google να μπορούν να διαβάσουν τα συμβάντα σας. Το Ημερολόγιο Google είναι επίσης διαθέσιμο ως μέρος του Google Apps for Business .

Αναθεώρηση Ημερολογίου Google: Η κατώτατη γραμμή

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Ημερολόγιο Google, θα πρέπει να είστε. Η Google προφανώς έχει σκεφτεί πολύ στο Ημερολόγιο Google και συμπεριφέρεται σαν ένα εργαλείο που έχει γραφτεί από ανθρώπους που την χρησιμοποιούν πραγματικά. Αυτό το ημερολόγιο καθιστά τις εργασίες προγραμματισμού τόσο εύκολο, θα αναρωτηθείτε τι κάνατε χωρίς αυτό.