Πώς να ρυθμίσετε ένα iPad για πρώτη φορά Χρήση

Μόλις πήρα ένα iPad; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Η διαδικασία για τη δημιουργία ενός iPad που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά είναι εκπληκτικά απλή τώρα που η Apple έχει κόψει το καλώδιο από τον υπολογιστή στη συσκευή iOS επιτρέποντας τη ρύθμιση να γίνει χωρίς τη σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi εάν διαθέτετε ασφαλές δίκτυο. Με αυτό το κομμάτι πληροφοριών, μπορείτε να έχετε το νέο iPad σας σε λειτουργία μέσα σε πέντε λεπτά.

Αρχικοποίηση ενός iPad

  1. Ξεκινήστε τη διαδικασία. Το πρώτο βήμα για τη ρύθμιση του iPad είναι να σύρετε από αριστερά προς τα δεξιά στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό λέει στο iPad ότι είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε και είναι η ίδια ενέργεια που απαιτείται κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPad.
  2. Επιλέξτε Γλώσσα . Πρέπει να πείτε στο iPad πώς να επικοινωνούν μαζί σας. Η αγγλική γλώσσα είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση, αλλά υποστηρίζονται οι περισσότερες κοινές γλώσσες.
  3. Επιλέξτε χώρα ή περιοχή . Το iPad πρέπει να γνωρίζει τη χώρα στην οποία βρίσκεστε για να συνδεθείτε στη σωστή έκδοση του Apple App Store. Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εφαρμογές σε όλες τις χώρες.
  4. Επιλέξτε ένα δίκτυο Wi-Fi . Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείτε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, εάν το δίκτυό σας είναι ασφαλές.
  5. Ενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας . Οι υπηρεσίες τοποθεσίας επιτρέπουν στο iPad να καθορίσει το πού βρίσκεται. Ακόμη και ένα iPad χωρίς 4G και GPS μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας χρησιμοποιώντας τα κοντινά δίκτυα Wi-Fi για να καθορίσει τη θέση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να ενεργοποιήσουν αυτή τη ρύθμιση . Μπορείτε αργότερα να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας και ακόμη να επιλέξετε ποιες εφαρμογές επιτρέπετε να τις χρησιμοποιήσετε και ποιες εφαρμογές δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.
  1. Ρύθμιση ως νέα ή επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας (iTunes ή iCloud) . Εάν αγοράσατε μόνο το iPad, θα το ρυθμίσετε ως νέο. Αργότερα, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που απαιτούν την πλήρη επαναφορά του iPad, θα έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας ή να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία iCloud της Apple. Εάν επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης iCloud και στη συνέχεια να ζητήσετε ποιο αντίγραφο ασφαλείας θα αποκατασταθεί, αλλά εάν πρόκειται για την πρώτη ενεργοποίηση του iPad, απλά επιλέξτε "Ρύθμιση ως νέο iPad".
  2. Εισαγάγετε το Apple ID ή δημιουργήστε νέο αναγνωριστικό της Apple . Εάν χρησιμοποιείτε άλλη συσκευή της Apple όπως iPod ή iPhone ή αν κάνετε λήψη μουσικής μέσω του iTunes, έχετε ήδη αναγνωριστικό της Apple . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο αναγνωριστικό της Apple για να συνδεθείτε στο iPad σας, κάτι που είναι υπέροχο επειδή μπορείτε να κατεβάσετε τη μουσική σας στο iPad χωρίς να το αγοράσετε ξανά.
    1. Εάν πρόκειται για πρώτη φορά με οποιαδήποτε συσκευή της Apple, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό της Apple. Ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε το iTunes και στον υπολογιστή σας . Παρόλο που το iPad δεν το απαιτεί πλέον, το iTunes μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο απλή και να ενισχύσει πραγματικά τι μπορείτε να κάνετε με το iPad. Αν έχετε ήδη αναγνωριστικό της Apple, απλά πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη (συνήθως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας) και τον κωδικό πρόσβασής σας.
  1. Συμφωνείτε με τους Όρους και Προϋποθέσεις . Θα χρειαστεί να συμφωνήσετε με τους Όρους και Προϋποθέσεις και μόλις συμφωνήσετε, το iPad θα σας δώσει ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαιώνοντας ότι συμφωνείτε. Μπορείτε επίσης να λάβετε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που σας αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πατώντας το κουμπί στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Ρύθμιση του iCloud . Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θελήσουν να δημιουργήσουν το iCloud και να ενεργοποιήσουν το iPad να δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας στο iPad σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με το iPad σας, το χάνετε ή το κλέβετε, τα δεδομένα σας θα υποστηρίζονται στο Internet και θα σας περιμένουν όταν επαναφέρετε το iPad σας. Ωστόσο, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την αποθήκευση των πληροφοριών σας στο Διαδίκτυο ή εάν χρησιμοποιείτε το iPad για επιχειρηματικούς σκοπούς και ο τόπος εργασίας σας δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το cloud storage, μπορείτε να αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud.
  3. Χρησιμοποιήστε την επιλογή Εύρεση iPad μου . Αυτό είναι ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα χαμένο iPad ή να ανακτήσει ένα κλεμμένο iPad. Ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη γενική τοποθεσία του iPad. Η έκδοση 4G του iPad, η οποία διαθέτει τσιπ GPS, θα είναι πιο ακριβής, αλλά ακόμη και η έκδοση Wi-Fi μπορεί να προσφέρει εκπληκτική ακρίβεια.
  1. iMessage και Facetime . Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε άτομα να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται με το αναγνωριστικό σας Apple. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε κλήσεις FaceTime, το οποίο είναι λογισμικό τηλεδιάσκεψης παρόμοιο με το Skype, ή να λαμβάνετε κείμενα iMessage, μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα σε φίλους και οικογένειες που χρησιμοποιούν iPad, iPhone, iPod Touch ή Mac. έχετε ήδη ένα iPhone, μπορείτε να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου που εμφανίζεται εδώ, μαζί με οποιονδήποτε άλλο αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με το αναγνωριστικό της Apple σας. Πώς να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στο iPad σας.
  2. Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης . Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε ένα iPad. Υπάρχει ένας σύνδεσμος "Να μην προστεθεί κωδικός πρόσβασης" ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο οθόνης, αλλά ένας κωδικός πρόσβασης μπορεί να κάνει το iPad σας πιο ασφαλές, απαιτώντας την εισαγωγή του κάθε φορά που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το iPad. Αυτό μπορεί να σας προστατεύσει τόσο από τους κλέφτες όσο και από τυχόν φάρσες που ίσως γνωρίζετε.
  3. Siri . Αν έχετε iPad που υποστηρίζει το Siri, θα σας ζητηθεί να το χρησιμοποιήσετε ή όχι. Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να μην χρησιμοποιήσετε το Siri. Ως σύστημα αναγνώρισης φωνής της Apple, το Siri μπορεί να εκτελεί πολλές μεγάλες εργασίες, όπως τη δημιουργία υπενθυμίσεων ή την αναζήτηση της πλησιέστερης θέσης πίτσας. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Siri στο iPad.
  1. Διαγνωστικά . Η τελευταία επιλογή είναι να στείλετε ή όχι μια ημερήσια διαγνωστική αναφορά στην Apple. Αυτό είναι καθαρά η δική σας απόφαση. Η Apple χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της και δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι οι πληροφορίες σας χρησιμοποιούνται για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Αλλά, εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, επιλέξτε να μη μοιραστείτε τις πληροφορίες. Ο βασικός κανόνας εδώ είναι αν πρέπει να το σκεφτείτε για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, επιλέξτε να μην συμμετάσχετε.
  2. Ξεκινήστε . Το τελευταίο βήμα είναι να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Ξεκινήστε" στη σελίδα "Καλωσορίσατε στο iPad". Αυτό ολοκληρώνει τη ρύθμιση του iPad για χρήση.

Θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iPad; Ξεκινήστε με αυτά τα μαθήματα για το iPad .

Είστε έτοιμοι να φορτώσετε το iPad σας με εφαρμογές; Ελέγξτε τις εφαρμογές iPad που πρέπει να έχετε (και δωρεάν!) . Υπάρχει κάτι για όλους σε αυτόν τον κατάλογο.