Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε νέο iPad

Δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε κάποιο άγχος κατά την αναβάθμιση σε μια νέα συσκευή. Μετά από όλα, η αναβάθμιση ενός υπολογιστή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια υπόθεση πολλών ημερών. Μπορεί να χρειαστεί μια ολόκληρη μέρα για να εγκαταστήσετε και πάλι όλο το λογισμικό. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να υποφέρετε ξανά από αυτή τη διαδικασία. Η Apple έχει κάνει αρκετά εύκολο να αναβαθμίσει το iPad σας. Στην πραγματικότητα, τώρα που υπάρχουν τρία διαφορετικά μεγέθη, το πιο δύσκολο κομμάτι μπορεί να είναι η επιλογή του καλύτερου μοντέλου iPad που θα αγοράσει.

Ποιο iPad πρέπει να αγοράσετε;

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αναβαθμίσετε το iPad σας

Ενώ είναι δελεαστικό να βγάζετε αυτό το λαμπερό νέο iPad και να αρχίσετε να παίζετε με αυτό, το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το παλιό σας iPad. Το iPad θα πρέπει να κάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud κάθε φορά που παραμένει συνδεδεμένο για φόρτιση, αλλά είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας πριν από την αναβάθμιση σε ένα νέο iPad.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις . ( Μάθετε πώς ... ) Η λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βρίσκεται κάτω από το iCloud στο αριστερό μενού. Όταν έχετε τις ρυθμίσεις iCloud, πατήστε την επιλογή Backup. Είναι ακριβώς πάνω από το Find My iPad και Keychain. Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: Ένας ρυθμιστής για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας και ένα κουμπί "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα". Αφού πατήσετε το κουμπί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το iPad θα σας δώσει μια εκτίμηση για το πόσο χρόνο θα πάρει η διαδικασία. Εάν δεν έχετε πολλές μουσικές ή φωτογραφίες φορτωμένες στο iPad σας, θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Αφού έχετε δημιουργήσει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας , μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης στο νέο iPad. Η Apple δεν αποκρύπτει τη λειτουργικότητα αποκατάστασης. Αντ 'αυτού, το ενσωματώνει στη διαδικασία ρύθμισης, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολο στη χρήση.

Αφού συνδεθείτε στο δίκτυό σας Wi-Fi, θα σας ζητηθεί κατά τη διαδικασία εκκίνησης εάν θέλετε να επαναφέρετε το iPad από ένα αντίγραφο ασφαλείας, να το ορίσετε ως νέο iPad ή να αναβαθμίσετε από το Android. Αφού επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα πρέπει να συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Apple ID που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας.

Τα εφεδρικά αρχεία παρατίθενται με την ημερομηνία και την ώρα που έγιναν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να επαληθεύσετε ότι επιλέγετε το σωστό αρχείο αντιγράφων ασφαλείας.

Η επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι μια διαδικασία δύο μερών . Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, το iPad επαναφέρει δεδομένα και ρυθμίσεις. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισης iPad, ξεκινά το δεύτερο μέρος της επαναφοράς. Αυτό συμβαίνει όταν το iPad θα αρχίσει να κάνει λήψη εφαρμογών και μουσικής. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad αυτή τη φορά, αλλά η λήψη νέων εφαρμογών από το App Store μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς.

Ακόμα και θέλετε να επαναφέρετε το iPad σας;

Έχω περάσει από τη διαδικασία αναβάθμισης με κάθε γενιά του iPad από τότε που το πρωτότυπο έκανε το ντεμπούτο, αλλά δεν έχω πάντα αποκατασταθεί από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Καθώς χρησιμοποιούμε το iPad μας, γεμίζει με εφαρμογές. Πολλές φορές, με εφαρμογές που χρησιμοποιούμε μερικές φορές και στη συνέχεια ξεχνάμε γι 'αυτό. Αν έχετε σελίδες και σελίδες εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται. Αποθηκεύουμε όλο και περισσότερα από τα δεδομένα μας στο σύννεφο, οπότε η ανάκτηση εγγράφων στο iPad θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο και η εγγραφή στο λογαριασμό σας. Εφόσον συνδέεστε στον ίδιο λογαριασμό iCloud, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες από τις εφαρμογές σας Notes και Calendar. Μπορείτε επίσης να πάρετε οποιοδήποτε έγγραφο είναι αποθηκευμένο στο iCloud Drive . Εφαρμογές όπως το Evernote αποθηκεύουν τα έγγραφα και στο σύννεφο, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Το κατά πόσο μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη διαδρομή θα εξαρτηθεί κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσατε το iPad σας. Εάν έχετε τις φωτογραφίες σας αποθηκευμένες στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud και χρησιμοποιείτε κυρίως το iPad σας για περιήγηση στο Web, Facebook, email και παιχνίδια, δεν θα έχετε μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, εάν έχετε κάνει εργασίες σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους που δεν χρησιμοποιεί το cloud για την αποθήκευση εγγράφων, θα πρέπει να ακολουθήσετε την πλήρη διαδικασία αναβάθμισης.

Και τι γίνεται με όλες αυτές τις εφαρμογές; Μόλις αγοράσετε μια εφαρμογή, μπορείτε να την κατεβάσετε ξανά σε οποιαδήποτε νέα συσκευή . Το App Store διαθέτει ακόμη μια λίστα "που αγόρασα στο παρελθόν" και κάνει αυτή τη διαδικασία εξαιρετικά εύκολη.

Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε για να δείτε πώς σας αρέσει. Το αντίγραφο ασφαλείας από το παλιό σας iPad θα εξακολουθεί να υπάρχει και αν βρείτε δεδομένα που δεν μπορείτε να μεταφέρετε μέσω του iCloud Drive, του Dropbox ή μιας παρόμοιας μεθόδου, μπορείτε να επαναφέρετε το νέο σας iPad στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ( App Settings -> General - > Επαναφορά -> Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων ) και επιλέξτε να επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας όταν πραγματοποιήσετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Τι πρέπει να κάνετε με το παλιό σας iPad;

Πολλοί άνθρωποι αναβαθμίζουν σε μια νέα συσκευή με την ιδέα ότι η παλιά συσκευή θα χωρίσει ένα μέρος του κόστους. Ο ευκολότερος τρόπος πληρωμής για ένα μέρος του νέου σας iPad είναι να πουλήσετε το παλιό σας μέσω ενός προγράμματος συναλλαγών . Τα περισσότερα εμπορικά προγράμματα είναι αρκετά εύχρηστα, αλλά δεν θα έχετε την πλήρη αξία για τη συσκευή σας. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι το eBay, το οποίο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το tablet για δημοπρασία και το Craigslist, το οποίο είναι βασικά οι διαβαθμισμένες διαφημίσεις για την ψηφιακή εποχή.

Αν σκοπεύετε να πουλήσετε το Craiglist, λάβετε υπόψη ότι ορισμένα αστυνομικά τμήματα σας επιτρέπουν να συναντήσετε τον αγοραστή στο αστυνομικό τμήμα για να κάνετε την ανταλλαγή. Επίσης, ορισμένες κοινότητες αρχίζουν να δημιουργούν ζώνες ανταλλαγής για να κάνουν την ανταλλαγή όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Πώς να πωλήσει το iPad σας και να πάρει την καλύτερη τιμή