Πώς η φιλοξενία επηρεάζει την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας;

Ο κόσμος φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε χώρο όπου όλοι θέλουν τα πάντα αμέσως. Κανείς δεν θα ήθελε να περάσει το χρόνο να περιμένει μια ιστοσελίδα να περιστρέφεται και να φορτώνεται με το δικό της ρυθμό. Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου έχει μεγάλη σημασία! Οι ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα αποδίδουν καλά σε όλα τα μέτωπα: περισσότερη εμπλοκή, υψηλότερη μετατροπή και εμπειρία χρήστη. Το πιο σημαντικό, η Google έχει προσθέσει επίσης την ταχύτητα φόρτωσης σελίδων στους αλγόριθμους κατάταξης της και από τότε που αυτό το κριτήριο έχει αποδειχθεί ότι είναι η λέξη-κλειδί στον κόσμο του SEO.

Αν και αυτός ο αλγόριθμος Google έχει περάσει σχεδόν μισή δεκαετία τώρα, ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλές ελλιπείς ή ανακριβείς συμβουλές σχετικά με την ταχύτητα της σελίδας. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μία από τις πιο αγνοηθείσες πτυχές που σχετίζονται με την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιος είναι ο αντίκτυπος της φιλοξενίας ιστοσελίδων στην ταχύτητα φόρτωσης σελίδας.

Επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο

Τα πλεονεκτήματα του πραγματικού κόσμου για την αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας είναι συχνά υπερβολικά, αλλά υπάρχουν ορισμένα οφέλη για την επιτάχυνση της φόρτωσης των ιστοσελίδων σας.

UX

Ο αντίκτυπος που έχει αυτή η πλευρά της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας στους χρήστες είναι πιθανότατα πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τον αντίκτυπο κατάταξης της Google. Αρκετοί τύποι έρευνας έχουν τεκμηριώσει τις επιπτώσεις στην εμπειρία των χρηστών και αυτό έχει δείξει ότι οι αργές ταχύτητες φόρτωσης σελίδας οδηγούν σε μειωμένους ρυθμούς μετατροπής, ειδικά σε περιπτώσεις ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Η αύξηση του ποσοστού μετατροπής μπορεί να είναι πολύ σημαντική για τους μεγάλους εμπόρους ηλεκτρονικών ειδών, αλλά οι περιοχές με λιγότερη κίνηση ενδέχεται να έχουν αμελητέα αξία για πολύ μικρά χρηματικά οφέλη.

SEO

Η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας του ιστότοπού σας ενδέχεται να επηρεάσει τις βαθμολογίες σας Google σε μεγάλο βαθμό, καθώς αποτελεί μέρος του γίγαντα της μηχανής αναζήτησης, την πρόσφατη ενημέρωση του αλγόριθμου κατάταξης της Google. Ωστόσο, δεν είναι σαφώς καθορισμένο κατά πόσο αυτός ο παράγοντας θεωρείται κριτήριο κατάταξης στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. (Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πάρα πολύ για το SEO, θέλετε να διαβάσετε τα βασικά εδώ)

Τι κάνει η φιλοξενία ιστοσελίδων ζωτικό παράγοντα;

Όταν κάποιος χρήστης περιηγείται σε έναν ιστότοπο και προσπαθεί να φορτώσει μια σελίδα, αυτός / αυτή εκτελεί αναγκαστικά προγράμματα και πρόσβαση σε αρχεία από τον διακομιστή ιστού (έναν απομακρυσμένο υπολογιστή). Εάν ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι αρκετά γρήγορος, η ιστοσελίδα που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση θα φορτωθεί επίσης γρήγορα. Οι τρεις κύριες εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσουν ο απομακρυσμένος υπολογιστής είναι: εκτέλεση κώδικα, εκτέλεση ερωτημάτων βάσης δεδομένων και προβολή αρχείων.

Γιατί υπάρχουν λίγα στοιχεία σε πακέτα φιλοξενίας που έχουν αντίκτυπο στην ταχύτητα

Πώς θα επιλέξετε ένα πακέτο φιλοξενίας που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας του ιστότοπού σας; Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε ένα γρήγορο πακέτο φιλοξενίας είναι ίδιοι με αυτούς που κάνουν τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο.

Γρήγορος σκληρός δίσκος : Σε σύγκριση με έναν τυπικό σκληρό δίσκο, μια μονάδα SSD είναι ικανή για ταχύτερη φόρτωση αρχείων, οδηγώντας έτσι σε ταχύτερη απόδοση.

Αφιερωμένοι πόροι : Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα πακέτο φιλοξενίας, καθώς μπορεί να εμποδίσει τους άλλους ιστότοπους να καταναλώνουν πόρους του ιστότοπού σας όπως μνήμη και επεξεργαστή. Επομένως, επιλέγοντας αποκλειστικό διακομιστή ή VPS αντί να επιλέξετε ένα κοινό σχέδιο, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ταχύτητα φόρτωσης.

Τοπικοί πόροι : Η διατήρηση των πηγών σας απευθείας στον εξυπηρετητή ιστού μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σε σύγκριση με την κατοχή τους σε άλλο διακομιστή με κοινή φιλοξενία.

Περισσότερες πηγές : Περισσότερες δυνατότητες μνήμης και επεξεργασίας υποδηλώνουν ότι ο διακομιστής σας μπορεί να εκτελέσει ταχύτερα την εκτέλεση των αιτημάτων. Ένας dedicated server θα προσφέρει σημαντικά περισσότερους πόρους.

Σε ποιο εύρος μπορεί η ταχύτερη φιλοξενία να αυξήσει την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας;

Η αναβάθμιση του σχεδίου φιλοξενίας μπορεί να έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στην ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας του ιστότοπού σας, ιδιαίτερα για ιστότοπους με ένταση πόρων. Ωστόσο, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι μικρότερος εάν ο ιστότοπός σας είναι λιγότερο εντατικός σε πόρους ή είναι ήδη σε μια σχετικά γρήγορη φιλοξενία. Η αναβάθμιση του πακέτου φιλοξενίας σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ταχύτητας, εάν ο ιστότοπός σας φορτώνεται αργά λόγω του ότι πολλοί χρήστες περιηγούνται ταυτόχρονα στον ιστότοπο.

Εάν προσπαθείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, η βελτιστοποίηση κώδικα δεν είναι η μόνη λύση. Θυμηθείτε να ελέγξετε αν το πακέτο φιλοξενίας σας χρειάζεται αναβάθμιση για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης.

Η χρήση μιας υπηρεσίας CDN (Content Distribution Network) μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά στην επιτάχυνση των πύλων ηλεκτρονικού εμπορίου και σε ιστότοπους με πλούσια γραφικά και βαριές εικόνες, οι οποίες κατά τα άλλα δυσχεραίνουν σημαντικά την απόδοση και τους χρόνους φόρτωσης.