Χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη σύνταξη μηνυμάτων ιστολογίου

Πώς να γράψετε μηνύματα που παρατήρησαν και να κρατήσουν τους αναγνώστες ενδιαφέρονται

Ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την επιτυχία του blogging είναι το εξαιρετικό περιεχόμενο. Ακολουθήστε αυτές τις πέντε άκρες για να βεβαιωθείτε ότι οι αναρτήσεις ιστολογίου σας όχι μόνο διαβαίνουν αλλά κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να επιστρέψουν για περισσότερα.

01 από 05

Επιλέξτε τον κατάλληλο τόνο για το ιστολόγιό σας

StockRocket / E + / Getty Images

Κάθε blog έχει ένα κοινό-στόχο για το οποίο έχει γραφτεί. Πριν ξεκινήσετε να γράφετε αναρτήσεις ιστολογίου, προσδιορίστε ποιος θα είναι το πρωτεύον και το δευτερεύον κοινό σας. Ποιος θα θέλει να διαβάσει το ιστολόγιό σας και γιατί; Ψάχνουν επαγγελματικές πληροφορίες και συζητήσεις ή διασκέδαση και γέλιο; Προσδιορίστε όχι μόνο τους στόχους σας για το ιστολόγιό σας, αλλά και τις προσδοκίες του κοινού σας για αυτό. Στη συνέχεια, αποφασίστε ποιος τόνος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος για το ιστολόγιό σας, και να γράφετε σε αυτόν τον τόνο και στιλ με συνέπεια.

02 του 05

Να είσαι ειλικρινής

Blogs που γράφονται με ειλικρινή φωνή και πραγματικά δείχνουν ποιος είναι ο συγγραφέας είναι συχνά τα πιο δημοφιλή. Θυμηθείτε, ένα κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία ενός ιστολογίου είναι η κοινότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτό. Εκπροσωπείτε τον εαυτό σας και το περιεχόμενό σας ειλικρινά και ανοιχτά και η αφοσίωση του αναγνώστη αναμφίβολα θα αυξηθεί.

03 του 05

Μην απλά συνδέσεις λίστας

Το blogging είναι χρονοβόρο και μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να αναφέρετε μόνο συνδέσμους σε άλλο ηλεκτρονικό περιεχόμενο που οι αναγνώστες σας θα ακολουθήσουν. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Οι αναγνώστες δεν θέλουν να ακολουθήσουν μια διαδρομή ψαρέματος για να βρουν κάτι ενδιαφέρον να διαβάσουν. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να βρουν σαν να τους οδηγήσετε περισσότερο από ό, τι τους αρέσει το blog σας. Αντ 'αυτού, δώστε στους αναγνώστες έναν λόγο να παραμείνετε στο ιστολόγιό σας παρέχοντας συνδέσμους με τη δική σας περίληψη και άποψη για το περιεχόμενο αυτών των συνδέσμων. Θυμηθείτε ότι ένας σύνδεσμος χωρίς περιβάλλον είναι ένας απλός τρόπος να χάσετε τους αναγνώστες αντί να τους κρατήσετε.

04 του 05

Παρέχετε την απόδοση

Μην διακινδυνεύετε να κατηγορείτε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων , λογοκλοπή ή κλοπή περιεχομένου από άλλο ιστολόγιο ή ιστότοπο. Εάν βρήκατε πληροφορίες σε άλλο ιστολόγιο ή ιστότοπο που θέλετε να συζητήσετε στο ιστολόγιό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει πίσω στην αρχική πηγή.

05 του 05

Γράψτε σε σύντομες παραγράφους

Η οπτική ευχαρίστηση του περιεχομένου του ιστολογίου σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο το περιεχόμενο. Γράψτε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας σε σύντομες παραγράφους (όχι περισσότερες από 2-3 προτάσεις είναι ένας ασφαλής κανόνας) για να παρέχει οπτική ανακούφιση από μια βαριά ιστοσελίδα. Οι περισσότεροι αναγνώστες θα παρακολουθήσουν μια δημοσίευση στο blog ή μια ιστοσελίδα πριν δεσμευτούν να το διαβάσουν στο σύνολό τους. Οι βαρείς ιστοσελίδες και οι αναρτήσεις ιστολογίου κειμένου μπορεί να είναι συντριπτική για τους αναγνώστες, ενώ οι σελίδες με πολύ λευκό χώρο είναι ευκολότερο να απομακρυνθούν και είναι πιο πιθανό να κρατήσουν τους αναγνώστες στη σελίδα (ή να τους ενθαρρύνουν να συνδεθούν βαθύτερα στον ιστότοπο).