Πώς να γίνετε οδηγός για Uber ή Lyft

Οδήγηση για Uber ή Lyft είναι ένας τρόπος για να κάνετε επιπλέον χρήματα από την πλευρά, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν από το άλμα, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των προσόντων, των πιθανών κερδών και των δαπανών που θα υποστείτε ως οδηγός.

Δεδομένου ότι οι οδηγοί Uber και Lyft χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα, είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και τη διατήρηση της δεξαμενής του φυσικού αερίου. Επιπλέον, δεδομένου ότι και οι δύο υπηρεσίες μερίδιο αγοράς αντιμετωπίζουν τους οδηγούς τους ως εργολάβοι, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν λογιστή για το χειρισμό των τριμηνιαίων φόρων και των επιχειρηματικών εξόδων. Ενώ τα προσόντα Uber είναι παρόμοια με τα προσόντα των οδηγών Lyft, υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις διαφορές που θα περιγράψουμε παρακάτω εκτός από τις βασικές εκτιμήσεις. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς διαφέρουν ανάλογα με το κράτος και την πόλη.

Uber εναντίον Lyft

Πολλές από τις απαιτήσεις του οδηγού είναι οι ίδιες για το Uber και το Lyft. Για να είστε κάτοχος οδηγού Uber ή Lyft, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 21 (23 σε ορισμένες τοποθεσίες), παρόλο που οι άνθρωποι 19 και άνω μπορούν να οδηγήσουν για υπηρεσίες παράδοσης όπως το UberEATS. Οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν ένα smartphone iPhone ή Android. Οι έλεγχοι ιστορικού είναι υποχρεωτικοί και απαιτούν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. οι οδηγοί πρέπει να έχουν καθαρό οδηγό. Οι οδηγοί Uber πρέπει να έχουν τουλάχιστον τριετή εμπειρία οδήγησης, ενώ οι οδηγοί Lyft πρέπει να έχουν άδεια οδήγησης ηλικίας τουλάχιστον ενός έτους.

Άλλες απαιτήσεις ποικίλλουν ανά κράτος και πόλη. Για παράδειγμα, στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι οδηγοί Uber και Lyft πρέπει να έχουν εμπορική άδεια από την TLC της NYC (επιτροπή ταξί και λιμουζίνας) και ένα εμπορικά επιτρεπόμενο όχημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οδηγοί χρειάζονται μόνο άδεια οδήγησης. Το Uber έχει αρκετές βασικές απαιτήσεις για οχήματα σε όλα τα κράτη, αν και, πάλι, ορισμένες τοποθεσίες ενδέχεται να έχουν πρόσθετους κανονισμούς.

Τα οχήματα Uber πρέπει να είναι:

Τα οχήματα Uber δεν πρέπει:

Εάν οδηγείτε αυτοκίνητο που δεν έχετε (όπως μέλος της οικογένειας), πρέπει να συμπεριληφθείτε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος.

Τα οχήματα Lyft πρέπει να έχουν:

Τα οχήματα Lyft δεν πρέπει:

Και οι δύο εταιρίες που συμμετέχουν στην επιθεώρηση επιθεωρούν τα οχήματα για να εξασφαλίσουν ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας, με λειτουργική θερμότητα και AC.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της οδήγησης για Uber και Lyft

Και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής οχημάτων έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με λίγα λόγια:

Πλεονεκτήματα για τους οδηγούς:

Μειονεκτήματα για τους οδηγούς:

Η πιο σημαντική άνοδος του οδηγού Lyft ή Uber είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας και να εργαστείτε σε πολλές ή λίγες ώρες όπως θέλετε. Οι οδηγοί πληρώνονται για κάθε ταξίδι σε βάση ανά λεπτό και μίλια και μπορούν να αποδεχθούν και να απορρίψουν βόλτες κατά βούληση, αν και οι δύο εταιρείες προτιμούν εάν δεν αρνηθείτε τους πελάτες πολύ συχνά.

Κάθε οδηγός Uber και Lyft έχει βαθμολογία, με βάση το μέσο όρο των αξιολογήσεων των επιβατών. Μετά από μια βόλτα, οι επιβάτες μπορούν να βαθμολογήσουν ανώνυμα τον οδηγό τους σε κλίμακα από 1 έως 5 και να αφήσουν ένα σχόλιο. Οι υψηλότερες βαθμολογίες σημαίνουν ότι περισσότερα ταξίδια σας στέλνουν το δρόμο σας. Οι οδηγοί βαθμολογούν επίσης τους επιβάτες ανώνυμα. Οι επιβάτες Uber μπορούν να δουν την αξιολόγησή τους στην εφαρμογή, ενώ οι επιβάτες της Lyft μπορούν να λάβουν τις δικές τους κατόπιν αιτήματος. Οι οδηγοί μπορούν να δουν την βαθμολογία των επιβατών πριν αποδεχτούν ή απορρίψουν μια αίτηση οδήγησης.

Τα μειονεκτήματα της ύπαρξης ενός οδηγού Uber ή Lyft είναι ότι και οι δύο εταιρείες ταξινομούν τους οδηγούς ως εργολάβους και έτσι δεν λαμβάνουν φόρους από την αμοιβή τους. Είναι δική σας ευθύνη να εξοικονομήσετε χρήματα για να πληρώσετε φόρους και να μάθετε για τις κρατήσεις επιχειρήσεων. Οι οδηγοί Uber και Lyft χρησιμοποιούν επίσης τα οχήματά τους, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονται στο γάντζο για όλη τη συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης των καλλυντικών ζημιών. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι όλα είναι σε κατάσταση λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των κλειδαριών θυρών και των διακοπτών ηλεκτρικών παραθύρων. Το όχημα πιθανότατα θα υποτιμάται πιο γρήγορα από ό, τι αν ήταν για προσωπική χρήση. Εάν έχετε ένα αυτοκίνητο που είναι περίπου δώδεκα ή περισσότερα ετών, θα πρέπει να αναβαθμίσετε σε ένα νεότερο μοντέλο.

Οι οδηγοί δεν μπορούν πάντα να δουν τον προορισμό ενός επιβάτη προτού αποδεχτούν μια βόλτα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να καταλήξετε για μεγάλο ταξίδι στο τέλος της βάρδιας σας, για παράδειγμα, ή να βρεθείτε σε μια γειτονιά εκτός δρόμου.

Μια άλλη πτυχή είναι η συμπεριφορά των επιβατών. Μπορεί να υποβάλλονται σε βίαιους και μεθυσμένους επιβάτες που μπορεί να σας επιτεθούν ή να βλάψουν το όχημά σας. Το Uber και το Lyft θα σας βοηθήσουν σε αυτές τις καταστάσεις, αλλά μπορεί να είναι ακόμα ενοχλητικό ή ακόμα και τραυματικό για την αντιμετώπιση επιθετικών επιβατών. Θα πρέπει να εξετάσετε την εγκατάσταση κάμερας ελέγχου για να παρακολουθήσετε το εσωτερικό του οχήματος σας.

Πληρωμή ως οδηγός Uber ή Lyft

Η Uber πληρώνει τους οδηγούς της κάθε εβδομάδα μέσω άμεσης κατάθεσης. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Instant Pay για τη μεταφορά χρημάτων σε πραγματικό χρόνο σε λογαριασμό χρεωστικής κάρτας. Το Instant Pay είναι δωρεάν εάν εγγραφείτε για μια κάρτα χρεωστικής κάρτας Uber από την GoBank ή 50 λεπτά ανά συναλλαγή εάν χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική σας κάρτα. Οι οδηγοί Uber μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα ανταμοιβής της εταιρείας για να εξοικονομήσουν χρήματα για τη συντήρηση του οχήματος, οικονομικές συμβουλές και πολλά άλλα. Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να παραπέμπουν τους νέους αναβάτες και τους οδηγούς να λάβουν ανταμοιβή όταν κάνουν την πρώτη τους πορεία.

Η Lyft πληρώνει επίσης εβδομαδιαία και διαθέτει προαιρετική επιλογή άμεσης πληρωμής με την ονομασία Express Pay. οι συναλλαγές κοστίζουν 50 λεπτά το καθένα. Όταν οι επιβάτες συμβουλεύονται τη χρήση της εφαρμογής, οι οδηγοί διατηρούν ολόκληρο το ποσό. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα για καύσιμα και συντήρηση χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επιβραβεύσεων Lyft, που ονομάζεται Accelerate. Όσο περισσότερες βόλτες ολοκληρώνετε κάθε μήνα, τόσο καλύτερη είναι η ανταμοιβή, η οποία περιλαμβάνει επίσης την υγειονομική περίθαλψη και τη φορολογική βοήθεια. Η υπηρεσία κατανομής οχημάτων διαθέτει επίσης πρόγραμμα παραπομπής για οδηγούς και οδηγούς. Οι οδηγοί Lyft διατηρούν 100 τοις εκατό των συμβουλών επίσης.

Οι οδηγοί Uber και Lyft μπορούν να κερδίσουν περισσότερα κατά τις ώρες αιχμής, όπου οι ναύλοι αυξάνονται όσο αυξάνεται η ζήτηση για βόλτες, όπως κατά την ώρα αιχμής ή τα Σαββατοκύριακα διακοπών. Τόσο η Lyft όσο και η Uber παρέχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια για τους οδηγούς.