Τι είναι το Microsoft PowerPoint;

Γνωρίστε το λογισμικό παρουσίασης της Microsoft

Το Microsoft PowerPoint είναι ένα πρόγραμμα παρουσίασης διαφανειών που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από την Forethought, Inc για τον υπολογιστή Macintosh το 1987. Η Microsoft αγόρασε το λογισμικό τρεις μήνες αργότερα και το προσέφερε στους χρήστες Windows το 1990. Από τότε, η Microsoft κυκλοφόρησε πληθώρα ενημερωμένων εκδόσεις, κάθε μία από τις οποίες προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά και ενσωματώνει καλύτερη τεχνολογία από αυτή που είχε προηγουμένως. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft PowerPoint είναι διαθέσιμη στο Office 365 .

Οι πιο βασικές (και λιγότερο ακριβές) σουίτες της Microsoft είναι το Microsoft PowerPoint, το Microsoft Word και το Microsoft Excel . Υπάρχουν πρόσθετες σουίτες και περιλαμβάνουν άλλα προγράμματα του Office, όπως το Microsoft Outlook και το Skype for Business .

01 από 05

Χρειάζεστε το Microsoft PowerPoint;

Μια κενή παρουσίαση του PowerPoint. Joli Ballew

Το λογισμικό παρουσίασης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε και να δείτε τα είδη διαφανειών που έχετε δει πιθανώς σε συναντήσεις ή σε καταστάσεις στην τάξη.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές, όπως το LibreOffice, το Apache OpenOffice και το SlideDog. Ωστόσο, αν θέλετε να συνεργαστείτε με άλλους για την παρουσίαση, να ενσωματώσετε με άλλα προγράμματα της Microsoft (όπως το Microsoft Word) ή αν χρειάζεστε την παρουσίασή σας για να είναι ορατή από οποιονδήποτε στον πλανήτη, θα θελήσετε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε Microsoft PowerPoint. Εάν η ενσωμάτωση με άλλα προγράμματα της Microsoft δεν είναι σημαντική, η G Suite της Google διαθέτει ένα πρόγραμμα παρουσίασης που επιτρέπει εξαιρετική συνεργασία με άλλους.

Όσον αφορά το Microsoft PowerPoint, έρχεται επίσης με όλες τις λειτουργίες που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε παρουσιάσεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια κενή παρουσίαση, όπως φαίνεται εδώ, ή μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία προκαθορισμένων παρουσιάσεων (που ονομάζονται πρότυπα). Ένα πρότυπο είναι ένα αρχείο που έχει ήδη κατασκευαστεί με διάφορα στυλ και σχέδια που εφαρμόζονται. Αυτή η επιλογή παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να ξεκινήσετε μια παρουσίαση με ένα μόνο κλικ.

Μπορείτε επίσης να εισάγετε εικόνες και βίντεο από τον υπολογιστή σας και το διαδίκτυο, να σχεδιάσετε σχήματα και να δημιουργήσετε ένα ένθετο όλων των ειδών τα διαγράμματα. Υπάρχουν τρόποι για να μεταφέρετε τις διαφάνειες μέσα και έξω καθώς παρουσιάζετε και ζωντανεύετε τα αντικείμενα σε οποιαδήποτε διαφάνεια, μεταξύ άλλων.

02 του 05

Τι είναι η παρουσίαση του PowerPoint;

Μια παρουσίαση για γενέθλια. Joli Ballew

Μια παρουσίαση του PowerPoint είναι μια ομάδα διαφανειών που δημιουργείτε είτε από το μηδέν είτε από ένα πρότυπο που περιέχει τις πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε. Συχνά παρουσιάζετε την παρουσίαση σε άλλους σε ένα γραφείο, όπως μια συνάντηση πωλήσεων, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διαφάνειες για γάμους και γενέθλια επίσης.

Όταν προβάλλετε την παρουσίαση στο κοινό σας, οι διαφάνειες PowerPoint καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη παρουσίασης.

03 του 05

Έχετε ήδη το Microsoft PowerPoint;

Μια αναζήτηση για το PowerPoint παρουσιάζει το PowerPoint 2016 εδώ. Joli Ballew

Πολλοί (αλλά όχι όλοι) υπολογιστές με Windows έρχονται με το Microsoft Office εγκατεστημένο. Αυτό σημαίνει ότι ίσως έχετε ήδη μια έκδοση του Microsoft PowerPoint.

Για να δείτε εάν έχετε εγκατεστημένο το Microsoft PowerPoint στη συσκευή σας των Windows:

  1. Από το παράθυρο "Αναζήτηση" στη γραμμή εργασιών (Windows 10), στην οθόνη "Έναρξη" (Windows 8.1) ή στο παράθυρο "Αναζήτηση" στο μενού Έναρξη (Windows 7), πληκτρολογήστε PowerPoint και πατήστε Enter .
  2. Σημειώστε τα αποτελέσματα.

Για να μάθετε εάν διαθέτετε μια έκδοση του PowerPoint στο Mac σας, αναζητήστε την στην πλαϊνή γραμμή του Finder , στην περιοχή Εφαρμογές ή κάντε κλικ στο μεγεθυντικό φακό στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του Mac και πληκτρολογήστε PowerPoint στο πεδίο αναζήτησης που εμφανίζεται.

04 του 05

Πού να πάρετε το Microsoft PowerPoint

Αγοράστε μια εφαρμογή της Microsoft Suite. Joli Ballew

Οι δύο τρόποι που μπορείτε να αγοράσετε το PowerPoint είναι:

  1. Εγγραφή στο Office 365 .
  2. Αγοράστε συνολικά τη σουίτα του Microsoft Office από το Microsoft Store.

Θυμηθείτε ότι το Office 365 είναι μια μηνιαία συνδρομή ενώ πληρώνετε μόνο μία για τη σουίτα του Office.

Εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις αλλά θέλετε μόνο να δείτε τι έχουν δημιουργήσει άλλοι, μπορείτε να αποκτήσετε το Microsoft PowerPoint Free Viewer. Ωστόσο, αυτός ο ελεύθερος θεατής έχει προγραμματιστεί να αποσυρθεί τον Απρίλιο του 2018, οπότε θα χρειαστεί να το πάρετε πριν από αυτό, εάν θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση : Ορισμένοι εργοδότες, κοινοτικά κολέγια και πανεπιστήμια προσφέρουν το Γραφείο 365 δωρεάν στους υπαλλήλους και τους σπουδαστές τους.

05 του 05

Η ιστορία του Microsoft PowerPoint

PowerPoint 2016. Joli Ballew

Με τα χρόνια υπήρξαν πολλές εκδόσεις της σουίτας του Microsoft Office. Οι σουίτες χαμηλότερης τιμής περιλάμβαναν μόνο τις πιο βασικές εφαρμογές (συχνά Word, PowerPoint και Excel). Οι σουίτες με υψηλότερες τιμές συμπεριλάμβαναν μερικά ή όλα (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, SharePoint, Exchange, Skype και άλλα). Αυτές οι εκδόσεις σουίτας είχαν ονόματα όπως "Σπίτι και φοιτητής" ή "Προσωπικά" ή "Επαγγελματικά".

Το PowerPoint περιλαμβάνεται ανεξάρτητα από την έκδοση της σουίτας του Microsoft Office που αναζητάτε.

Ακολουθούν οι πρόσφατες εκδόσεις του Microsoft Office που περιέχουν επίσης PowerPoint:

Το PowerPoint είναι διαθέσιμο και για υπολογιστές Macintosh, καθώς και για τηλέφωνα και tablet.