Τρόπος δημιουργίας, επεξεργασίας και προβολής εγγράφων του Microsoft Excel δωρεάν

Το Microsoft Excel, μέρος της πασίγνωστης σουίτας του Office, είναι η εφαρμογή λογισμικού που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν πρόκειται για τη δημιουργία, την προβολή ή την επεξεργασία ενός υπολογιστικού φύλλου. Πρώτα κυκλοφόρησε στο κοινό το 1987, το Excel εξελίχθηκε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και τώρα προσφέρει κάτι περισσότερο από απλή λειτουργικότητα που σχετίζεται με λογιστικά φύλλα. Με την προσθήκη μακροοικονομικής υποστήριξης και άλλων προηγμένων λειτουργιών, έχει γίνει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα σκοπών.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει με πολλές άλλες χρήσιμες εφαρμογές, η απόκτηση της πλήρους έκδοσης του Excel απαιτεί να ξοδεύετε χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ανοίξετε, να τροποποιήσετε και ακόμη και να δημιουργήσετε υπολογιστικά φύλλα του Excel από την αρχή χωρίς να σκάβετε στις τσέπες σας. Αυτές οι δωρεάν μέθοδοι περιγράφονται παρακάτω, η πλειοψηφία των οποίων υποστηρίζει αρχεία με XLS ή XLSX επεκτάσεις μεταξύ άλλων.

Excel Online

Παρόμοια με τον αντίγραφο της επιφάνειας εργασίας με πολλούς τρόπους, η Microsoft προσφέρει μια διαδικτυακή έκδοση της σουίτας του Office που περιλαμβάνει το Excel. Προσβάσιμο μέσω των περισσότερων φυλλομετρητών, το Excel Online σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε υπάρχοντα αρχεία XLS και XLSX καθώς και να δημιουργείτε δωρεάν βιβλία εργασίας από την αρχή.

Η ενσωμάτωση του Office Online με την υπηρεσία OneDrive της Microsoft σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αυτά τα αρχεία στο σύννεφο και ακόμη και τη δυνατότητα να συνεργάζεστε με άλλους στο ίδιο υπολογιστικό φύλλο σε πραγματικό χρόνο. Παρόλο που το Excel Online δεν περιλαμβάνει πολλές από τις προηγμένες λειτουργίες της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για τις προαναφερθείσες μακροεντολές, οι χρήστες που αναζητούν βασικές λειτουργίες μπορεί να εκπλαγούν ευχάριστα με αυτήν την επιλογή.

Εφαρμογή Microsoft Excel

Με δυνατότητα λήψης για πλατφόρμες Android και iOS μέσω του Google Play ή του App Store, οι διαθέσιμες λειτουργίες της εφαρμογής του Excel ποικίλλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη συσκευή σας. Οι χρήστες Android που διαθέτουν οθόνες διαμέτρου 10,1 ιντσών ή μικρότερης διαμέτρου μπορούν να δημιουργούν και να επεξεργάζονται υπολογιστικά φύλλα χωρίς χρέωση ενώ όσοι εκτελούν την εφαρμογή σε μεγαλύτερα τηλέφωνα και tablet θα χρειαστούν συνδρομή στο Office 365 αν θέλουν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την προβολή ένα αρχείο Excel.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες iPad Pro με μεγαλύτερες οθόνες (10,1 "ή μεγαλύτερες) θα βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση όταν εκτελούν την εφαρμογή, ενώ οι χρήστες όλων των άλλων εκδόσεων του tablet της Apple καθώς και οι χρήστες με iPhone ή iPod touch μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να προβάλουν Τα έγγραφα του Excel χωρίς να ξοδεύουν δεκάρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ορισμένα προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι προσβάσιμα μόνο με συνδρομή, ανεξάρτητα από τη συσκευή που έχετε.

Office 365 Home Trial

Όπως προαναφέρθηκε, οι δωρεάν προσφορές της Microsoft, όπως η σουίτα Office ή η εφαρμογή Excel, περιορίζουν τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σε εσάς. Εάν βρεθείτε σε θέση όπου χρειάζεστε πρόσβαση σε κάποια από τις προηγμένες λειτουργίες του Excel αλλά δεν θέλετε το πορτοφόλι σας να χτυπήσει, η δοκιμαστική έκδοση του Office 365 μπορεί να είναι μια τέλεια βραχυπρόθεσμη λύση. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να εκτελέσετε την πλήρη έκδοση του Microsoft Office Home Edition (συμπεριλαμβανομένου του Excel) σε συνδυασμό πέντε υπολογιστών και Mac μαζί με την πλήρης εφαρμογή Excel σε έως και πέντε τηλέφωνα και tablet Android ή iOS. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε έναν έγκυρο αριθμό πιστωτικής κάρτας για να ξεκινήσετε τη δοκιμή 30 ημερών και θα χρεωθείτε αυτόματα 99,99 δολάρια για μια δωδεκάμηνη συνδρομή αν δεν ακυρώσετε με μη αυτόματο τρόπο πριν από την ημερομηνία λήξης.

Online Chrome Extension για το Office

Ένα πρόσθετο για το Google Chrome, αυτό το εύχρηστο μικρό εργαλείο ανοίγει μια αρκετά ισχυρή έκδοση του Excel μέσα στην κύρια διεπαφή του προγράμματος περιήγησης σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα για επιτραπέζιους υπολογιστές. Η επέκταση του Office Online δεν θα εκτελεστεί χωρίς μια ενεργή συνδρομή του Office 365, αλλά συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο, καθώς θα λειτουργεί όπως αναμένεται κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου του Office 365.

LibreOffice

Μια σουίτα λογισμικού ανοιχτού κώδικα που μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν, το LibreOffice διαθέτει ένα εναλλακτικό Excel με το όνομα Calc, το οποίο υποστηρίζει αρχεία XLS και XLSX καθώς και τη μορφή OpenDocument. Παρόλο που δεν είναι ένα πραγματικό προϊόν της Microsoft, το Calc προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες υπολογιστικών φύλλων και πρότυπα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο Excel. όλα για μια τιμή τιμής $ 0. Περιέχει επίσης λειτουργίες πολλαπλών χρηστών που επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνεργασία, καθώς και διάφορα εξαρτήματα χρηστών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του DataPivot και ενός συγκριτικού διαχειριστή σκηνικών.

Kingsoft WPS Γραφείο

Η προσωπική, δωρεάν προς λήψη έκδοση της σουίτας WPS του Kingsoft περιέχει μια εφαρμογή που ονομάζεται Spreadsheets που είναι συμβατή με αρχεία XLS και XLSX και διαθέτει εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και γραφικών παράλληλα με την αναμενόμενη βασική λειτουργικότητα υπολογιστικού φύλλου. Τα υπολογιστικά φύλλα μπορούν επίσης να εγκατασταθούν ως αυτόνομη εφαρμογή σε λειτουργικά συστήματα Android, iOS και Windows.

Μια επαγγελματική έκδοση είναι διαθέσιμη έναντι αμοιβής που προσφέρει προηγμένες λειτουργίες, αποθήκευση cloud και υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

Apache OpenOffice

Το OpenOffice του Apache, μία από τις αρχικές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις της σουίτας της Microsoft, έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια λήψεις από την αρχική κυκλοφορία του. Διαθέσιμο σε πάνω από τρεις δωδεκάδες γλώσσες, το OpenOffice περιλαμβάνει τη δική του εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου που ονομάζεται επίσης Calc, η οποία υποστηρίζει βασικές και προηγμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης και της μακροεντολής, μαζί με τις μορφές αρχείων του Excel. Δυστυχώς, το Calc καθώς και το υπόλοιπο του OpenOffice ενδέχεται να κλείσουν σύντομα λόγω μιας ανενεργού κοινότητας προγραμματιστών. Εάν συμβεί αυτό, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες σημαντικές ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιδιορθώσεων για τρωτά σημεία ασφαλείας. Σε αυτό το σημείο συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε πλέον αυτό το λογισμικό.

Gnumeric

Μία από τις μοναδικές αληθινές επιλογές σε αυτή τη λίστα, το Gnumeric είναι μια αρκετά ισχυρή εφαρμογή λογιστικού φύλλου που είναι επίσης διαθέσιμη δωρεάν. Αυτό το συχνά ενημερωμένο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα υποστηρίζει όλες τις μορφές αρχείων του Excel, κάτι που δεν συμβαίνει πάντοτε και είναι επεκτάσιμο για να συνεργαστεί καν με τα μεγαλύτερα υπολογιστικά φύλλα.

Φύλλα Google

Η απάντηση της Google στο Excel Online, Τα φύλλα είναι εξίσου πλήρης όπως γίνεται για ένα υπολογιστικό φύλλο που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Ολοκληρωμένο με το Λογαριασμό σας Google και ως εκ τούτου το Google Drive που βασίζεται σε διακομιστές, αυτή η εύχρηστη εφαρμογή προσφέρει λειτουργίες υψηλών προδιαγραφών, αξιοπρεπή επιλογή προτύπων, δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετων και συνεργασία σε πραγματικό χρόνο. Τα φύλλα είναι πλήρως συμβατά με τις μορφές αρχείων Excel και, εν τέλει, είναι εντελώς δωρεάν. Εκτός από την έκδοση που βασίζεται στον ιστό για επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές, υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εφαρμογές Φυλλαδίων για συσκευές Android και iOS.