Καλοί χάκερ, κακοί χάκερ - Ποια είναι η διαφορά;

Η διαφορά μεταξύ καταστροφής και προστασίας

Πρώτον, τι είναι ένας χάκερ;

Ο όρος "χάκερ" μπορεί να σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα:

  1. Κάποιος που είναι πολύ καλός στον προγραμματισμό υπολογιστών, στη δικτύωση ή σε άλλες συναφείς λειτουργίες ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγαπά να μοιράζονται τις γνώσεις τους με άλλους ανθρώπους
  2. Κάποιος που χρησιμοποιεί τις εξειδικευμένες δεξιότητες και τις γνώσεις του υπολογιστή για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα, εταιρείες, κυβερνήσεις ή δίκτυα, προκειμένου να προκαλέσει προβλήματα, καθυστερήσεις ή έλλειψη πρόσβασης.

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν ακούν τον όρο & # 34; hacker & # 34;

Η λέξη "hacker" δεν φέρνει τις καλύτερες σκέψεις στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Ο δημοφιλής ορισμός ενός χάκερ είναι κάποιος που σκόπιμα σπάει σε συστήματα ή δίκτυα για να παράσχει παράνομα πληροφορίες ή να εισπνεύσει χάος σε ένα δίκτυο για τον ρητό σκοπό του ελέγχου. Οι χάκερ δεν συνδέονται συνήθως με την εκτέλεση καλών πράξεων. στην πραγματικότητα, ο όρος "χάκερ" είναι συχνά συνώνυμος με το "εγκληματικό" προς το κοινό. Αυτοί είναι οι χάκερ μαύρων καπέλων ή οι "κροτίδες", οι άνθρωποι που ακούμε για τις ειδήσεις που δημιουργούν χάος και τραβούν τα συστήματα. Εισέρχονται κακόβουλα σε ασφαλή δίκτυα και εκμεταλλεύονται ατέλειες για την προσωπική (και συνήθως κακόβουλη) ικανοποίησή τους.

Υπάρχουν διάφορα είδη hackers

Ωστόσο, στην κοινότητα των χάκερ, υπάρχουν λεπτές ταξικές διαφορές που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό. Υπάρχουν χάκερ που σπάζουν σε συστήματα που δεν τα καταστρέφουν απαραιτήτως, τα οποία έχουν το καλύτερο ενδιαφέρον του κοινού στην καρδιά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι hackers λευκών καπέλων, ή " καλοί χάκερ ". Οι χάκερ λευκών καπέλων είναι εκείνοι που σπάζουν σε συστήματα για να επισημάνουν τις ατέλειες ασφαλείας ή να δώσουν προσοχή σε μια αιτία. Οι προθέσεις τους δεν είναι απαραιτήτως να προκαλέσουν όλεθρο, αλλά να κάνουν μια δημόσια υπηρεσία.

Hacking ως δημόσια υπηρεσία

Οι χάκερ λευκών καπέλων είναι επίσης γνωστοί ως ηθικοί χάκερ. είναι χάκερ που εργάζονται από το εσωτερικό μιας εταιρείας, με πλήρη γνώση και άδεια της εταιρείας, που hack στα δίκτυα της εταιρείας για να βρουν ατέλειες και να παρουσιάσουν τις εκθέσεις τους στην εταιρεία. Οι περισσότεροι χάκερ των λευκών καπέλων απασχολούνται από τους οργανισμούς ασφαλείας των υπολογιστών, όπως το Computer Sciences Corporation (CSC). Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, "περισσότεροι από 1.000 εμπειρογνώμονες της CSC για την ασφάλεια των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων 40" πλήρων "ηθικών hackers," υποστηρίζουν πελάτες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία. , την ανάπτυξη και τις λειτουργίες και την κατάρτιση.

Η εξάπλωση των δεοντολογικών hackers για να ελέγξει την ευπάθεια των δικτύων υπολογιστών είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η CSC μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες απειλές ασφαλείας. "Αυτοί οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ψάχνουν για ελαττώματα στο σύστημα και επισκευή τους πριν μπορέσουν οι κακοί να τα εκμεταλλευτούν.

Συμβουλή μυστικότητας για μπόνους: Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να επιδείξουν για πολιτικά ή κοινωνικά αίτια, χρησιμοποιώντας δράσεις που αναφέρονται ως « hacktivism ».

Να πάρει δουλειά ως χάκερ

Αν και οι hackers με λευκά καπέλα δεν αναγνωρίζονται απαραίτητα τόσο πολύ όσο πρέπει, όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν ανθρώπους που μπορούν να παραμείνουν μπροστά στα άτομα που είναι αποφασισμένα να μειώσουν τα συστήματά τους. Με την πρόσληψη κάποιων χάκερ λευκών καπέλων, οι εταιρείες έχουν μια πιθανότητα πάλης. Ακόμα κι αν αυτοί οι προγραμματισμένοι γκουρού είχαν θεωρηθεί κάποτε ξεπερασμένοι στο δημόσιο μάτι, πολλοί χάκερ κατέχουν τώρα κρίσιμες και εξαιρετικά υψηλές θέσεις εργασίας με εταιρείες, κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς.

Φυσικά, δεν μπορούν να αποφευχθούν όλες οι παραβιάσεις της ασφάλειας, αλλά αν οι εταιρείες προσλαμβάνουν άτομα που είναι σε θέση να τα εντοπίσουν πριν γίνουν κρίσιμα, τότε η μισή μάχη έχει ήδη κερδηθεί. Οι χάκερ των λευκών καπέλων έχουν τις δουλειές τους αποκομμένες για τους, επειδή οι χάκερ μαύρων καπέλων δεν πρόκειται να σταματήσουν να κάνουν αυτό που κάνουν. Η συγκίνηση των συστημάτων διείσδυσης και η μείωση των δικτύων είναι απλά πάρα πολύ διασκεδαστική και φυσικά η πνευματική διέγερση είναι ασύγκριτη. Αυτοί είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι που δεν έχουν ηθικές ανησυχίες για αναζήτηση και καταστροφή υποδομών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν οτιδήποτε έχουν να κάνουν με τους υπολογιστές αναγνωρίζουν αυτό και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχιών, διαρροών ή άλλων ατυχημάτων ασφάλειας.

Παραδείγματα γνωστών χάκερ

Μαύρο καπέλο

Anonymous : Μια χαλαρά συνδεδεμένη ομάδα hackers από όλο τον κόσμο, με σημεία συνάντησης σε διάφορα ηλεκτρονικά μηνύματα και φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης. Είναι περισσότερο γνωστοί για τις προσπάθειές τους να ενθαρρύνουν την πολιτική ανυπακοή και / ή αναταραχή μέσω δυσφήμισης και παραποίησης διαφόρων ιστοτόπων, επιθέσεων άρνησης παροχής υπηρεσιών και ηλεκτρονικής δημοσίευσης προσωπικών πληροφοριών.

Jonathan James : Έμφυτος για την πειρατεία στην Υπηρεσία Μείωσης Απειλών της Άμυνας και την κλοπή κώδικα λογισμικού.

Adrian Lamo : Γνωστή για την διείσδυση πολλών δικτύων υψηλού επιπέδου των οργανισμών, όπως το Yahoo , οι New York Times και η Microsoft για την εκμετάλλευση ελαττωμάτων ασφαλείας.

Kevin Mitnick : Καταδικάστηκε για πολλαπλά εγκλήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών μετά από διαφυγή αρχών σε μια εξαιρετικά καλά δημοσιευμένη κυνηγητική θητεία για δυόμισι χρόνια. Αφού παρέμεινε στην ομοσπονδιακή φυλακή για τις ενέργειές του, ο Μίτνικ ίδρυσε μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να διατηρήσουν τα δίκτυά τους ασφαλή.

Ασπρο καπέλο

Tim Berners-Lee : Είναι γνωστό για την εφεύρεση του World Wide Web , του HTML και του συστήματος URL .

Vinton Cerf : Γνωστός ως ο «πατέρας του Διαδικτύου», ο Cerf έχει συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία του Διαδικτύου και του Παγκόσμιου Ιστού, όπως τον χρησιμοποιούμε σήμερα.

Dan Kaminsky : Υψηλά σεβαστός εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του στην αποκάλυψη του σκάνδαλο της rootkit για την προστασία αντιγραφής Sony BMG.

Ken Thompson : Συνεργασία με το UNIX, ένα λειτουργικό σύστημα και τη γλώσσα προγραμματισμού C.

Donald Knuth : Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και της θεωρητικής πληροφορικής.

Larry Wall : Δημιουργός PERL, μιας γλώσσας προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία ποικιλία εργασιών.

Οι χάκερ: δεν είναι ένα μαύρο ή λευκό ζήτημα

Ενώ τα περισσότερα από τα εκμεταλλεύματα που θα ακούσουμε στα νέα προέρχονται από ανθρώπους που έχουν κακόβουλες προθέσεις, υπάρχουν πολύ πιο απίστευτα ταλαντούχοι και αφοσιωμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους χάκερ για το καλύτερο καλό. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά.