Ποιος είναι ο Tim Berners-Lee;

Ποιος είναι ο Tim Berners-Lee;

Ο Tim Berners-Lee (γεννημένος το 1955) είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που αποδίδεται στη δημιουργία του World Wide Web. Αρχικά είχε την ιδέα να μοιράζεται και να οργανώνει πληροφορίες από οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστών σε οποιαδήποτε γεωγραφική θέση χρησιμοποιώντας ένα σύστημα υπερσυνδέσμων (απλές συνδέσεις κειμένου που "συνδέουν" ένα περιεχόμενο με το επόμενο) και Hypertext Transfer Protocol (HTTP) έναν τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές θα μπορούσαν να λαμβάνουν και να ανακτούν τις ιστοσελίδες. Η Berners-Lee δημιούργησε επίσης HTML (HyperText Markup Language), την τυποποιημένη γλώσσα προγραμματισμού πίσω από κάθε ιστοσελίδα, καθώς και ένα σύστημα URL (Uniform Resource Locator), το οποίο έδωσε σε κάθε ιστοσελίδα μοναδική ονομασία.

Πώς ο Tim Berners-Lee έρχεται με την ιδέα του World Wide Web;

Ενώ στο CERN, ο Tim Berners-Lee απογοητεύθηκε ολοένα και περισσότερο από το πώς μοιράζονται και οργανώνονται οι πληροφορίες. Κάθε υπολογιστής στο CERN αποθηκεύει διαφορετικές πληροφορίες που απαιτούσαν μοναδικές συνδέσεις και δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση σε όλους τους υπολογιστές. Αυτή η κατάσταση πυροδότησε τον Berners-Lee να καταλήξει σε μια απλή πρόταση για διαχείριση πληροφοριών, η οποία ήταν ο Παγκόσμιος Ιστός.

Ο Tim Berners-Lee εφευρίσκει το Διαδίκτυο;

Όχι, ο Tim Berners-Lee δεν εφευρέθηκε το Διαδίκτυο . Το Διαδίκτυο δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως συνεργατική προσπάθεια μεταξύ διαφόρων πανεπιστημίων και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (ARPANET). Ο Tim Berners-Lee χρησιμοποίησε το ήδη υπάρχον Διαδίκτυο ως θεμέλιο για τον τρόπο λειτουργίας του Παγκόσμιου Ιστού. Για περισσότερες πληροφορίες στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, διαβάστε την Ιστορία του Διαδικτύου .

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Internet και του World Wide Web;

Το Διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο δίκτυο, αποτελούμενο από πολλά διαφορετικά δίκτυα υπολογιστών και καλώδια και ασύρματες συσκευές, όλα διασυνδεδεμένα. Ο ιστός, από την άλλη πλευρά, είναι πληροφορίες (περιεχόμενο, κείμενο, εικόνες, ταινίες, ήχος κ.λπ.) που μπορούν να βρεθούν χρησιμοποιώντας συνδέσεις (υπερσυνδέσεις) που συνδέονται με άλλους υπερσυνδέσμους στον Ιστό. Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να συνδεθούμε με άλλους υπολογιστές και δίκτυα. χρησιμοποιούμε το Web για να εντοπίσουμε πληροφορίες. Ο Παγκόσμιος Ιστός δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς το Ίντερνετ ως θεμέλιο.

Πώς φάνηκε η φράση & # 34; World Wide Web & # 34; γίνεται πραγματικότητα?

Σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση του Tim Berners-Lee, η φράση "World Wide Web" επιλέχθηκε για την αλλιταριστική της ποιότητα και επειδή περιγράφει καλύτερα την παγκόσμια, αποκεντρωμένη μορφή του ιστού (δηλαδή έναν ιστό). Από εκείνες τις πρώτες μέρες η φράση έχει συντομευθεί στη συνηθισμένη χρήση για να αναφέρεται απλά ως Web.

Ποια ήταν η πρώτη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ποτέ;

Ένα αντίγραφο της πρώτης ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε ποτέ από τον Tim Berners-Lee μπορεί να βρεθεί στο The World Wide Web Project. Είναι ένας τρόπος διασκέδασης για να δείτε πραγματικά πόσο μακριά έφτασε ο ιστός σε λίγα μόνο χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο Tim Berners-Lee χρησιμοποίησε τον υπολογιστή γραφείου του NeXT για να λειτουργήσει ως ο πρώτος παγκόσμιος διακομιστής ιστού.

Τι είναι ο Tim Berners-Lee μέχρι τώρα;

Ο Sir Tim Berners-Lee είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της Κοινοπραξίας World Wide Web, μιας οργάνωσης που στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων προτύπων στον Παγκόσμιο Ιστό. Εργάζεται επίσης ως διευθυντής του Ιδρύματος World Wide Web, συν-διευθυντής του Web Science Trust και είναι καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. Μια λεπτομερέστερη ματιά σε όλες τις εμπλοκές και τα βραβεία του Tim Berners-Lee μπορεί να βρεθεί στην επίσημη σελίδα βιογραφίας του.

Ένας πρωτοπόρος Ιστού: Tim Berners-Lee

Ο Sir Tim Berners-Lee δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό το 1989. Ο Sir Tim Berners-Lee (ο οποίος είχε τιμηθεί από την Βασίλισσα Ελίζαμπεθ το 2004 για την πρωτοποριακή του δουλειά) δημιούργησε την ιδέα της ελεύθερης ανταλλαγής πληροφοριών μέσω υπερσυνδέσμων, δημιουργίας HTML (HyperText Markup Language) και ήρθε με την ιδέα κάθε ιστοσελίδας να έχει μια μοναδική διεύθυνση ή διεύθυνση URL (Uniform Resource Locator).