Γράψτε σε HTML: Βασικές έννοιες HTML

Είναι πιο εύκολο από ό, τι μπορεί να σκεφτείς

Ένα καλό CMS σας διευκολύνει να δημοσιεύσετε άρθρα στον ιστότοπό σας. Αλλά τι ακριβώς δημοσιεύετε; Αρκετές παράγραφοι του κειμένου. Και αν το κείμενο δεν έχει διαμορφωθεί σωστά, το υπέροχο άρθρο σας θα φαίνεται σπασμένο στον ιστότοπό σας.

Τα καλά νέα: Αν μάθετε να γράφετε σε HTML, το άρθρο σας θα φανεί εξαιρετικό. Με μερικές βασικές έννοιες, θα γράφετε σε HTML σε χρόνο μηδέν.

HTML: Γλώσσα του προγράμματος περιήγησης στο Web

Το "HTML" σημαίνει "HyperText Markup Language". Βασικά, είναι μια γλώσσα για να επισημάνετε το κείμενό σας, οπότε μπορεί να κάνει τα φανταχτερά πράγματα όπως να φαίνονται τολμηρά ή να συνδεθούν με κάποια άλλη τοποθεσία.

Η HTML είναι η βασική γλώσσα του προγράμματος περιήγησης. Χρησιμοποιούμε πολλές γλώσσες προγραμματισμού για το Διαδίκτυο (PHP, Perl, Ruby και άλλα), αλλά τελικά εκπέμπουν HTML. (Λοιπόν, ή JavaScript, αλλά ας κρατήσουμε αυτό το απλό.)

Ο περιηγητής σας παίρνει το HTML, και το κάνει σε μια όμορφη ιστοσελίδα.

Μάθετε να γράφετε σε HTML και θα ξέρετε ακριβώς τι λέτε να κάνει το πρόγραμμα περιήγησης.

Το HTML σηματοδοτεί το συνηθισμένο κείμενο

Το HTML είναι μια γλώσσα σήμανσης , οπότε τα περισσότερα "HTML" είναι απλά κείμενο. Για παράδειγμα, αυτό είναι πολύ καλό HTML:

Χαίρετε. Είμαι HTML. Συναρπαστικός. Ναι. Φοβερο.

Αλλά περιμένετε, λέτε. Αυτό δεν μοιάζει με γλώσσα υπολογιστή ! Μοιάζει με αγγλικά!

Ναί. Τώρα γνωρίζετε το μεγάλο μυστικό. Το HTML (όταν χρησιμοποιείται σωστά) είναι ευανάγνωστο κείμενο.

Μάθετε από την εμπειρία επεξεργαστή κειμένου σας

Φυσικά, θέλουμε περισσότερο από απλό κείμενο. Θέλουμε, ας πούμε, πλάγια γραφή .

Γνωρίζετε ήδη πώς να κάνετε πλάγια γραφή σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως το Microsoft Word ή το δωρεάν LibreOffice). Πατάτε το μικρό κουμπί I.

Όλα όσα πληκτρολογείτε από τότε είναι με πλάγιους χαρακτήρες. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε για σελίδες. Πώς σταματάτε αυτή τη γιορτή της έμφασης; Πατήστε ξανά το κουμπί I. Τώρα η γραμματοσειρά σας είναι πίσω στο κανονικό.

Εάν επιστρέψετε στη μέση των ρητών λέξεων και προσθέσετε κάποιο κείμενο, θα είναι επίσης με πλάγιους χαρακτήρες. Υπάρχει ένα είδος πλάγιας ζώνης μεταξύ του σημείου εκκίνησης, όπου έχετε ενεργοποιήσει την πλάγια γραφή και του τελικού σημείου όπου τα απενεργοποιήσατε.

Δυστυχώς, αυτά τα τελικά σημεία είναι αόρατα.

Τα αόρατα τελικά σημεία μπορούν να προκαλέσουν πολύ πόνο. Είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσετε την πλάγια γραφή και, στη συνέχεια, να κάνετε κάποιο λάθος με το δρομέα και να βρείτε ότι είστε ακόμα με πλάγιους χαρακτήρες. Προσπαθείτε να τις απενεργοποιήσετε ξανά, αλλά με κάποιο τρόπο μετακινήσατε ξανά , έτσι ώστε να τους απενεργοποιήσετε πραγματικά αλλάζει ... είναι ένα χάος.

HTML Χρήσεις & # 34; Ετικέτες & # 34;

Το HTML χρησιμοποιεί επίσης τελικά σημεία. Η διαφορά είναι ότι Σε HTML, μπορείτε να δείτε αυτά τα τελικά σημεία. Τα πληκτρολογείτε μέσα. Ονομάζονται ετικέτες .

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ξεδιπλώσετε το προηγούμενο παράδειγμα. Θέλετε να τοποθετήσετε τη λέξη "Συναρπαστική". Θα πληκτρολογήσετε Εντυπωσιακά . Σαν αυτό:

Χαίρετε. Είμαι HTML. Το συναρπαστικό . Ναι. Φοβερο.

Θα το αποθηκεύσετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και, στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε το HTML στο πλαίσιο "νέο άρθρο" στο CMS. Όταν ο περιηγητής παρουσίασε τη σελίδα, θα έμοιαζε με αυτό:

Χαίρετε. Είμαι HTML. Συναρπαστικό . Ναι. Φοβερο.

Σε αντίθεση με έναν επεξεργαστή κειμένου, δεν βλέπετε την πλάγια γραφή καθώς τα πληκτρολογείτε. Πληκτρολογείτε τις ετικέτες. Το πρόγραμμα περιήγησης διαβάζει τις ετικέτες, τους καθιστά αόρατους και ακολουθεί τις οδηγίες τους.

Μπορεί να είναι ενοχλητικό να βλέπετε όλες αυτές τις ετικέτες, αλλά ο σωστός επεξεργαστής κειμένου κάνει αυτό πολύ πιο εύκολο.

Ετικέτες ανοίγματος και κλεισίματος

Κοιτάξτε ξανά τις ετικέτες και . Το ενεργοποιείται με πλάγια γραφή, όπως το πρώτο κλικ του κουμπιού I. Το απενεργοποιεί την πλάγια γραφή, όπως το δεύτερο κλικ.

Αντί να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί, πληκτρολογείτε μικρές ετικέτες. Μια ετικέτα ανοίγματος για να ξεκινήσει το πλάγια γραφή, μια ετικέτα κλεισίματος για να σταματήσει.

Σημειώστε τη διαφορά μεταξύ των ετικετών. Το κλείσιμο έχει ένα /, μια κάθετο. Όλες οι ετικέτες κλεισίματος σε HTML θα έχουν αυτή την κάθετο.

Μην ξεχάσετε την ετικέτα κλεισίματος

Οι ετικέτες κλεισίματος είναι μάλλον σημαντικές. Τι γίνεται αν ξεχάσετε το κλείσιμο , όπως αυτό;

Χαίρετε. Είμαι HTML. Συναρπαστικό. Ναι. Φοβερο.

Είναι σαν να ξεχάσατε να κάνετε κλικ στο I και πάλι για να κλείσετε το πλάγιο. Θα πάρετε αυτό:

Χαίρετε. Είμαι HTML. Συναρπαστικός. Ναι. Φοβερο.

Μια μόνο χαμένη ετικέτα μπορεί να μετατρέψει ολόκληρο το άρθρο σας, ή ακόμα και το υπόλοιπο της σελίδας, σε ποτάμι πλάγιας γραφής.

Αυτό είναι ίσως τόσο το πιο εύκολο όσο και το πιο ανυπόληπτο λάθος του αρχαρίτη που μπορείτε να κάνετε. Αλλά είναι εύκολο να το διορθώσετε. Απλά ανοίξτε την ετικέτα κλεισίματος.

Τώρα μάθετε μερικές ετικέτες

Συγχαρητήρια! Καταλαβαίνετε το βασικό HTML!

Το συνηθισμένο κείμενο επισημάνθηκε με ετικέτες ανοίγματος και κλεισίματος. Αυτό είναι λίγο πολύ.

Τώρα πηγαίνετε να μάθετε ορισμένες βασικές ετικέτες HTML. (Ίσως θέλετε να πάρετε πρώτα ένα αξιοπρεπή πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.)