Πώς να ανοίξετε τα μπλοκαρισμένα συνημμένα στο MS Outlook

Ξεμπλοκάρετε τα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook για να τα ανοίξετε

Το Microsoft Outlook εμποδίζει το άνοιγμα πολλών αρχείων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και για καλό λόγο. Πολλές επεκτάσεις αρχείων ανήκουν σε εκτελέσιμους τύπους αρχείων που ενδέχεται να φέρουν ιούς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πραγματικά επιβλαβή όλα τα αρχεία που χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, ενώ η επέκταση του αρχείου EXE είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για την εξάπλωση των αρχείων, επειδή είναι εύκολο να ανοίξουν και μπορούν να παραπλανηθούν για να φαίνονται αβλαβή - και επομένως είναι ένα από τα πολλά μπλοκαρισμένα συνημμένα στο Outlook - χρησιμοποιούνται πραγματικά και για νόμιμους λόγους, όπως για τις εγκαταστάσεις λογισμικού.

Ένα αποκλεισμένο συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας εμποδίσει να ανοίξετε συνημμένα που λαμβάνετε μέσω του Microsoft Outlook. Τα ακόλουθα μηνύματα εμφανίζονται συνήθως όταν το Outlook αποκλείει ένα συνημμένο:

Το Outlook αποκλείσει την πρόσβαση στα ακόλουθα δυνητικά μη ασφαλή συνημμένα

Σημείωση: Ενώ τα παρακάτω βήματα είναι απλά και εύκολα να ακολουθηθούν, φαίνονται αποθαρρυντικά με την πρώτη ματιά. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι να τα ακολουθήσετε, μεταβείτε στην ενότητα "Συμβουλές" για να μάθετε για έναν διαφορετικό τρόπο που μπορείτε να ανοίξετε συνημμένα που έχουν αποκλειστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στον υπολογιστή σας.

Πώς να ανοίξετε τα μπλοκαρισμένα συνημμένα στο Outlook

Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ξεχωριστή απελευθέρωση ορισμένων αρχείων, έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να τα λαμβάνετε χωρίς την παραπάνω προειδοποίηση.

Σημαντικό: Η πρόληψη του Outlook από το να εμποδίζει τα επιβλαβή συνημμένα μπορεί να είναι σίγουρα μια κακή ιδέα για προφανείς λόγους. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας και ότι ανοίγετε μόνο συνημμένα από άτομα που εμπιστεύεστε.

  1. Κλείστε το Microsoft Outlook εάν είναι ανοιχτό.
  2. Ανοίξτε την Επεξεργασία μητρώου
  3. Εντοπίστε το κλειδί μητρώου που αφορά την έκδοση του MS Outlook:
    1. Outlook 2016: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 16.0 \ Outlook \ Security]
    2. Outlook 2013: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 15.0 \ Outlook \ Security]
    3. Outlook 2010: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 14.0 \ Outlook \ Security]
    4. Το Outlook 2007: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 12.0 \ Outlook \ Security]
    5. Outlook 2003: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 11.0 \ Outlook \ Security]
    6. Outlook 2002: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 10.0 \ Outlook \ Security]
    7. Το Outlook 2000: [HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Office \ 9.0 \ Outlook \ Security]
  4. Μεταβείτε στο στοιχείο μενού Επεξεργασία> Νέο> Τιμή στοιχειοσειράς για να δημιουργήσετε μια νέα τιμή που ονομάζεται Level1Remove .
    1. Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προσθήκης, αλλαγής και διαγραφής κλειδιών μητρώου και τιμών για περισσότερη βοήθεια.
  5. Ανοίξτε τη νέα τιμή και εισάγετε τις επεκτάσεις αρχείων που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.
    1. Για παράδειγμα, για να ανοίξετε αρχεία EXE στο Outlook, πληκτρολογήστε .exe (συμπεριλαμβανομένου του ".") Στην ενότητα "Δεδομένα τιμής". Για να προσθέσετε περισσότερες από μία επέκταση αρχείων, διαχωρίστε τις με ένα ερωτηματικό, όπως το .exe; .cpl; .chm; .bat για να ξεμπλοκάρετε τα αρχεία EXE, CPL, CHM και BAT .
  1. Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές στη συμβολοσειρά.
  2. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και το Outlook και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .

Για να αναιρέσετε αυτές τις αλλαγές, ώστε το Microsoft Outlook να αποκλείσει ξανά αυτές τις επεκτάσεις αρχείων, απλώς επιστρέψτε στην ίδια θέση στο Βήμα 3 και διαγράψτε την τιμή Level1Remove.

Συμβουλές για το άνοιγμα των συνημμένων δεσμών αρχείων

Όπως μπορείτε ήδη να πείτε, το Microsoft Outlook αποκλείει τα αρχεία με βάση την επέκτασή τους. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε αρχείο που λαμβάνετε και το οποίο δεν αναγνωρίζεται ως επιβλαβές (δηλ. Δεν χρησιμοποιεί επιβλαβή επέκταση αρχείου) μπορεί να ληφθεί στο Outlook χωρίς μηνύματα σφάλματος ή προειδοποιήσεις.

Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να ζητήσετε από τους αποστολείς να στείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα αρχεία σας χρησιμοποιώντας μια διαφορετική επέκταση αρχείου, ακόμη και αν δεν είναι η πραγματική επέκταση για αυτό το αρχείο. Για παράδειγμα, αντί να σας στείλουμε ένα εκτελέσιμο αρχείο που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .EXE, μπορούν να αλλάξουν το επίθημα σε .SAFE ή οτιδήποτε άλλο δεν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα με μπλοκαρισμένα συνημμένα.

Στη συνέχεια, όταν αποθηκεύετε το αρχείο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το μετονομάσετε για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση αρχείου .EXE ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε κανονικά.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεπεράσετε τους περιορισμούς του Outlook και να ανοίξετε τα μπλοκαρισμένα συνημμένα είναι να στέλνετε στον αποστολέα το αρχείο σε αρχείο αρχείου. Τα ZIP και 7Z είναι μερικά από τα πιο κοινά.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι το ίδιο με την αλλαγή της επέκτασης αρχείου σε κάτι που το Outlook θα δεχτεί (.ZIP ή .7Z σε αυτήν την περίπτωση), αλλά είναι ακόμα πιο κατάλληλο, αφού μπορείτε να το ανοίξετε πιο εύκολα ως αρχείο αντί να αλλάξετε την επέκταση αρχείου. Ένα πρόγραμμα όπως το 7-Zip μπορεί να ανοίξει τους περισσότερους τύπους αρχείων αρχειοθέτησης.

Κατάργηση αποκλεισμού συνημμένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλα προγράμματα MS

Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε να αποκλείετε τα επιπρόσθετα συνημμένα αρχεία σε άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft:

  1. Outlook Express: Μεταβείτε στα Εργαλεία> Επιλογές ...
    1. Windows Live Mail: Χρησιμοποιήστε το μενού Εργαλεία> Επιλογές ασφαλείας ....
    2. Windows Live Mail 2012: Ανοίξτε το μενού Αρχείο> Επιλογές> Επιλογές ασφαλείας ....
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί αυτή η επιλογή: Μην επιτρέπετε να αποθηκεύονται ή να ανοίγουν συνημμένα που πιθανόν να είναι ιός .
  3. Πατήστε OK .