Τι είναι η λειτουργία Drag-and-Drop Online;

Εξηγώντας τι σημαίνει να σύρετε κάτι από μια οθόνη σε μια άλλη θέση

Η λειτουργία "Drag-and-drop" βρίσκεται στο διαδίκτυο από πολύ νωρίς. Στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά μια τυποποιημένη λειτουργία που έχει χτιστεί ακριβώς σε πολλά λειτουργικά συστήματα υπολογιστών που χρονολογούνται χρόνια πίσω, ακόμα και πριν οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μια λειτουργία Intro to Drag-and-Drop

Η μεταφορά και απόθεση αναφέρεται στο χειρισμό αντικειμένων στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το ποντίκι. Ένα πολύ απλό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός εικονιδίου συντόμευσης στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, κάνοντας κλικ και μετά σύροντάς το στην άλλη πλευρά της οθόνης.

Αυτές τις μέρες, είναι επίσης μέρος της κινητής τεχνολογίας . Το ίδιο παράδειγμα που περιγράφηκε παραπάνω μπορεί να εφαρμοστεί παρομοίως στα εικονίδια εφαρμογών που έχετε σε πολλές διαφορετικές κινητές συσκευές, όπως ένα iPhone ή iPad.

Για αυτούς τους τύπους συσκευών που εκτελούνται σε έκδοση iOS, απλά κρατάτε πατημένο το κουμπί home, μέχρι να μετακινηθούν τα εικονίδια της εφαρμογής στην αρχική οθόνη. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούσατε το δάχτυλό σας (αντί για ένα ποντίκι για έναν υπολογιστή) για να αγγίξετε την εφαρμογή που θέλετε να μετακινήσετε και να την σύρετε γύρω από την οθόνη αφής στο σημείο που θέλετε να το αποθέσετε. Είναι τόσο απλό.

Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι συνηθισμένοι τρόποι χρήσης της λειτουργίας "drag-and-drop" στον ιστό:

Μεταφόρτωση αρχείων. Πολλά προγράμματα περιήγησης ιστού, προγράμματα και υπηρεσίες web που σας επιτρέπουν να ανεβάζετε αρχεία συχνά συνοδεύονται από ένα πρόγραμμα μεταφόρτωσης που υποστηρίζει τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης. Το WordPress είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού. Όταν κάνετε κλικ για να ανεβάσετε ένα αρχείο πολυμέσων στον ιστότοπό σας WordPress, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε ένα αρχείο από ένα φάκελο στον υπολογιστή σας απευθείας στον μεταφορτώτη αντί να κάνετε όλα αυτά κάνοντας κλικ στο ποντίκι σας.

Σχεδιασμός γραφικών με ένα εργαλείο που βασίζεται στο web. Δεδομένου ότι η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης είναι τόσο διαισθητική και εύκολη στη χρήση, είναι λογικό τα διάφορα δωρεάν εργαλεία σχεδίασης γραφικών να τα μεταφέρουν στις διεπαφές τους. Περιλαμβάνουν γενικά πλευρικές γραμμές με μια λίστα επιλογών που μπορείτε να επιλέξετε για να σχεδιάσετε τα γραφικά σας σχήματα, εικόνες, γραμμές, εικόνες και πολλά άλλα. Η δουλειά σας είναι να βρείτε μόνο κάτι που θέλετε, κάντε κλικ σε αυτό και σύρετε το πάνω στο γραφικό σας στη σωστή θέση.

Ανακατεύοντας φακέλους γύρω από το Gmail ή άλλο τύπο υπηρεσίας. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να οργανώσετε τους φακέλους στον λογαριασμό σας Gmail κάνοντας κλικ, σύροντάς τους και τοποθετώντας τους επάνω ή κάτω ο ένας από τον άλλο; Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να κρατήσετε τους πιο σημαντικούς φακέλους στους επάνω και στους πιο σημαντικούς φακέλους στο κάτω μέρος. Πολλές άλλες υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε φακέλους - όπως το Digg Reader και το Google Drive - σας επιτρέπουν να το κάνετε και αυτό.

Το πράγμα σχετικά με την εύκολη και βολική λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης είναι ότι δεν είναι πάντα τόσο προφανές να βρίσκετε στους αγαπημένους σας ιστότοπους, προγράμματα, υπηρεσίες online ή εφαρμογές για κινητά . Ορισμένα από αυτά έχουν πραγματικά εκπαιδευτικές περιηγήσεις που περπατούν νέους χρήστες μέσω κάποιων από τις λειτουργίες και τις λειτουργίες της υπηρεσίας τους, κάτι που συχνά αποτελεί ευκαιρία να μάθεις για το τι μπορείς να σύρει και να βάλει στη θέση του για να διευκολύνει τα πράγματα.

Μερικές φορές, ωστόσο, πρέπει απλώς να εξερευνήσετε και να πειραματιστείτε με τον ιστότοπο, το πρόγραμμα, την υπηρεσία ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να δείτε εάν κάποια από τις λειτουργίες του υποστηρίζει τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης. Δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο ποντίκι στον ιστό της επιφάνειας εργασίας ή πατήστε και κρατήστε το δάκτυλό σας στο κινητό για να δείτε αν μπορεί να σύρεται ένα αντικείμενο γύρω από την οθόνη. Αν μπορεί, τότε θα το ξέρετε!

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau