Τι είναι το Crowdfunding;

Χρειάζομαι χρήματα? Σκεφτείτε να πάρετε άλλους ανθρώπους για να σας βοηθήσει να σας χρηματοδοτήσουν

Το Crowdfunding, επίσης γνωστό ως crowdsourcing, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται πολύ αυτές τις μέρες. Όπως δείχνει, το crowdfunding αφορά μόνο τη συγκέντρωση πληροφοριών, υπηρεσιών ή κεφαλαίων από το ευρύ κοινό - ή με άλλα λόγια μια μεγάλη ομάδα ή "πλήθος" ανθρώπων - που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην υποστήριξη ή στην υλοποίηση μιας ιδέας. Γενικά, αυτό είναι το κοινό, αλλά μια επιχείρηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τεχνικές crowdfunding για να αναπτύξει μια εσωτερική εφαρμογή .

Γιατί Crowdfund;

Είναι δύσκολο να ξεκινήσετε και να εφαρμόσετε ένα έργο μόνοι σας ή ακόμα και με μια μικρή ομάδα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορείτε να εμπλακείτε στην ιδέα ή το έργο σας, τόσο περισσότερο μπορεί να έχει κάποιος αντίκτυπος εάν συνεργαστείτε για να συμβεί αυτό.

Εάν η ιδέα ή το έργο σας είναι καλή, οι άνθρωποι θα θέλουν να μπουν σε αυτό. Αυτό είναι μέρος αυτού που κάνει το crowdfunding τόσο μεγάλο. Οι καλύτερες ιδέες αντλούν φυσικά περισσότερους ανθρώπους, οπότε όταν πρόκειται για crowdfunding, η θέση σε δράση πάντα βασίζεται στο εάν το θέλει ή όχι το κοινό.

Παραδείγματα Crowdfunding

Πιστέψτε το ή όχι, το crowdfunding ήταν πολύ πριν από την εφευρέσει ο όρος. Έχουμε δει ότι χρησιμοποιείται για να αποδείξει Bigfoot ή UFOs ή Loch Ness τέρας σε διαγωνισμούς που προσφέρουν μια ανταμοιβή για την παροχή αποδείξεων. Και το έχουμε δει σε αναπτυξιακά έργα ανοικτού κώδικα όπου το πλήθος είναι το κλειδί για τη διαδικασία ανάπτυξης.

Με την αυξανόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων στην κοινωνική πλευρά του ιστού, η αυξανόμενη δημοτικότητα του μοντέλου crowdfunding δεν είναι απροσδόκητη. Έργα όπως η Wikipedia παρέχουν ένα μεγάλο παράδειγμα crowdfunding σε μεγάλη κλίμακα, αλλά το crowdfunding δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγαλειώδες. Ένας κατασκευαστής μπλουζών που ανοίγει ένα κιβώτιο προτάσεων για συνθήματα t-shirt χρησιμοποιεί επίσης την ιδέα του crowdfunding.

Δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες για την εύρεση υποστήριξης για τη δική σας ιδέα

Το Kickstarter είναι μια άλλη εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία crowdfunding την οποία έχουν ακούσει οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν τη δική τους σελίδα προτάσεων έργου και να ορίσουν ένα ποσό στόχου για το κοινό. (Crowdfunding και crowdsourcing είναι όροι που συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά). Μερικές από τις πιο περίεργες ιδέες έχουν χρηματοδοτηθεί , οπότε ποτέ δεν νομίζετε ότι η ιδέα σας είναι πολύ περίεργη.

Εάν το έργο φτάσει στο στόχο του για χρηματοδότηση , αποστέλλεται στην παραγωγή, αλλά εάν όχι, όλοι όσοι έχουν δεσμεύσει κεφάλαια για την υποστήριξη του σχεδίου παίρνουν τα χρήματά τους πίσω. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Kickstarter εδώ , συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας έργο εάν έχετε μια ιδέα που νομίζετε ότι το κοινό μπορεί να αγαπάει πραγματικά.

Το Indiegogo είναι ένα άλλο δημοφιλές site crowdfunding ή crowdfunding που είναι λίγο πιο ευέλικτο από το Kickstarter, δεδομένου ότι οι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για σχεδόν οποιαδήποτε ιδέα που δεν είναι απαραίτητο να παρέχει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κρατούν τα κεφάλαια που αντλούν, ακόμη και αν δεν επιτύχουν τον στόχο τους. Κάθε υπηρεσία έχει τα δικά της καλά σημεία. να τα συγκρίνετε για να δείτε ποια ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.