Πώς να χρηματοδοτήσετε με επιτυχία το παιχνίδι Indie στο Kickstarter

Ή, γιατί το kickstarter σας απέτυχε και πώς να βελτιωθεί

Έτσι, έχετε μια ιδέα για μια ταινία ή ένα παιχνίδι μικρού μήκους και ψάχνετε για χρηματοδότηση. Ή ίσως προσπαθήσατε ήδη να εκτελέσετε μια εκστρατεία crowdfunding και τα πράγματα δεν αποδείχθηκαν ακριβώς όπως σχεδιάσατε.

Οι ιστοσελίδες του Crowdfunding, όπως το Kickstarter, το GoFundMe, το Patreon και το IndieGoGo, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες για την εξασφάλιση κεφαλαίων για πολλά προσωπικά και δημιουργικά επιχειρηματικά έργα, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε απλώς να ρίξετε την ιδέα σας online και να παρακολουθήσετε τα μετρητά.

Η διεξαγωγή μιας επιτυχημένης εκστρατείας Kickstarter απαιτεί τεράστιο προ-προγραμματισμό και μια ισορροπημένη πορεία δράσης για τη δημιουργία ενδιαφέροντος και δημοσιότητας για το έργο σας.

Ακολουθούν μερικές πολύτιμες συμβουλές για τη δημιουργία μιας καμπάνιας Kickstarter την οποία θα θέλουν οι άνθρωποι να υποστηρίξουν. Θυμηθείτε, ζητάτε τα χρήματά τους με βάση την ιδέα και την καλή πίστη που θα ακολουθήσετε, οπότε πρέπει να βάζετε τόσο χρόνο και προσπάθεια στην παρουσίαση του Kickstarter, όπως μπορείτε ενδεχομένως να απολέσετε.

01 από 05

Η ιδέα δεν είναι αρκετή - πρέπει να έχετε μια απόδειξη της έννοιας

gorodenkoff / iStock

Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπουμε στους ιστοτόπους που χρηματοδοτούν το πλήθος. Κάποιος έχει μια καλή ιδέα - ακόμη και μια μεγάλη ιδέα - και στην αρχική βιασύνη του ενθουσιασμού που κάμπτονται μαζί ένα βήμα και να το απελευθερώσετε στην άγρια ​​φύση.

Η ιδέα δεν αρκεί!

Αν δεν είστε κάποιος με θρυλικό ιστορικό όπως ο Tim Schafer και μπορείτε να ανεβάσετε τρία εκατομμύρια δολάρια μόνο για τη δύναμη της κληρονομιάς σας, η κοινότητα Kickstarter θέλει να δει κάτι περισσότερο από μια ιδέα πριν σας προσφέρει την υποστήριξή σας.

Οι ιδέες είναι μια δεκάρα δωδεκάδα - η εκτέλεση είναι το δύσκολο κομμάτι και εάν θέλετε να δείτε το έργο σας με επιτυχία, ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι μπορείτε να ανταποδώσετε τις υποσχέσεις σας.

Πάρτε το σχέδιό σας στο μέτρο του δυνατού, πριν το βάλετε στο Kickstarter ή στο IndieGoGo. Οι καμπάνιες με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας είναι εκείνες που είναι πιο απομακρυσμένες κατά την εκτόξευση.

02 του 05

Η παρουσίαση χρειάζεται να είναι γυαλισμένη

Ζούμε στην εποχή του DSLR και ο μέσος όρος διαδικτυακών περιηγητών έχει φτάσει να αναμένει ένα συγκεκριμένο επίπεδο γυαλίσματος όταν πρόκειται για παρουσιάσεις βίντεο στο διαδίκτυο. Μην κινηματογραφείτε το γήπεδο σας με ένα smartphone σε κάποια άσπρη γωνία του διαμερίσματός σας.

Κάνε το ωραίο!

Αν δεν έχετε μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβήξει επαγγελματικά αναζητούν βίντεο, σκεφτείτε για την ενοικίαση ενός DSLR και ένα αξιοπρεπές φακό για μερικές ημέρες. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που ενοικιάζουν πραγματικά καλό εξοπλισμό φωτογραφικών μηχανών σε πολύ λογικές τιμές - επωφεληθείτε από αυτό!

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με το καθήκον, σκεφτείτε να προσλάβετε κάποιον που θα το χειριστεί για σας. Μην μπλοκάρετε την ιδέα να ξοδέψετε λίγα χρήματα στην παρουσίασή σας. Υπάρχει κίνδυνος, ναι, αλλά αν πρόκειται να δώσετε στην καμπάνια σας ένα πόδι, τότε αξίζει τον κόπο.

Εκτός από το βίντεό σας, προσπαθήστε να κάνετε την παρουσίασή σας οπτικά δελεαστική με ένα καλά εκτυπωμένο λογότυπο, συνεκτικό χρωματικό σχέδιο και πολλά πολυμέσα. Σκίτσα, concept-art, 3D μοντέλα , storyboards - αυτά τα πράγματα μπορούν πραγματικά να προσθέσουν σε μια παρουσίαση, και το γήπεδο σας πρέπει να είναι τόσο καλό όσο μπορείτε να το κάνετε.

03 του 05

Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που χρειάζεστε, η περισσότερη ευαισθητοποίηση που χρειάζεστε!

Η καλύτερη παρουσίαση στον κόσμο δεν θα οδηγήσει σε επιτυχημένη καμπάνια αν κανείς δεν τη βλέπει και όσο περισσότερα χρήματα ζητάτε, τόσο περισσότερους υποστηρικτές θα πρέπει να βρείτε.

Οι ταινίες και τα παιχνίδια δεν φτάνουν φτηνές, οπότε αν χρειάζεστε χρηματοδότηση πέντε ψηφίων θα πρέπει να σκάβετε βαθύτερα από ό, τι οι 200 ​​οπαδοί Twitter για υποστήριξη.

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί το είδος της ευαισθητοποίησης που απαιτείται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο είναι να λάβετε τη νόμιμη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης από ένα πρακτορείο ειδήσεων όπως το Kotaku, το GameInformer, το Machinima κ.λπ.

Κάντε μια εμπεριστατωμένη λίστα όλων των δημοσιεύσεων που μπορείτε να σκεφτείτε στην εξειδικευμένη θέση που προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε. Συνδυάστε ένα είδος πακέτου τύπου και μάθετε πώς μπορείτε να προσεγγίσετε τους ιστότοπους της λίστας σας. Οι περισσότερες συνεντεύξεις που δώσατε, και οι θέσεις που κερδίζετε, βαθμολογείτε το καλύτερο που θα είστε.

Σκεφτείτε τους δημιουργικούς τρόπους για να αποκτήσετε το έργο σας εκεί έξω. Μη φοβάστε να ζητήσετε βύσματα ή αναφορές, ακόμα και από γνωστές προσωπικότητες ( ειδικά από γνωστές προσωπικότητες). Δεν μπορώ να σας πω πόσα έργα Kickstarter έχω δει τον Neil Gaiman retweet. Αν οι άνθρωποι βλέπουν κάτι που ενδιαφέρονται, είναι συχνά ευτυχείς να σας βοηθήσουν.

04 του 05

Αναπτύξτε ένα καλά σχεδιασμένο μάρκετινγκ

Παράλληλα με τα μέσα ενημέρωσης blitz, θα πρέπει να προωθείτε από κάθε γωνία μπορείτε να σκεφτείτε.

Αγοράστε έναν τομέα το συντομότερο δυνατόν και δημιουργήστε μια σελίδα προορισμού με μια φόρμα συμμετοχής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο διαδικτυακό μάρκετινγκ υπάρχει ένα καλοφτιαγμένο τράπα που «τα χρήματα είναι στη λίστα (e-mail)» και όταν έχετε στην πραγματικότητα ένα προϊόν που προσπαθείτε να προωθήσετε, υπάρχει πολλή αλήθεια σε αυτό.

Αποκτήστε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στη σελίδα προορισμού σας και σιγουρευτείτε ότι η σελίδα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να θέλουν να χάνουν τις πληροφορίες επικοινωνίας τους.

Εκτός από το Twitter και το Facebook (το οποίο θα πρέπει να είναι ένα όχι-brainer), αρχίστε να ανεβάζετε ενημερώσεις σταδιακής προόδου τόσο στο YouTube όσο και στο Vimeo τις εβδομάδες που οδηγούν στην καμπάνια σας. Συνδέστε ξανά τη σελίδα προορισμού σας όσο πιο συχνά μπορείτε χωρίς να είστε spammy - οι υπογραφές και τα προφίλ του forum είναι τέλεια για τέτοιου είδους πράγματα.

05 του 05

Μην πάτε ζωντανά πολύ νωρίς, αλλά μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, σκεφτείτε πόσο χρόνο θα ξεκινήσετε την εκτόξευσή σας.

Επειδή το Kickstarter και το IndieGoGo σας κάνουν να ορίσετε ένα πεπερασμένο μήκος καμπάνιας για να αυξήσετε τα μετρητά, ο συγχρονισμός μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Προσπαθήστε να ξεκινήσετε την προώθηση του μάρκετινγκ σας τουλάχιστον μερικές εβδομάδες νωρίτερα και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την καμπάνια σας μόλις η ευαισθητοποίηση του κοινού ξεκινάει. Αλλά μην περιμένετε πολύ . Αν γνωρίζετε ότι το σχέδιό σας πρόκειται να προβληθεί σε ένα καλά εμπορικό ιστολόγιο, για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι η καμπάνια σας είναι έτοιμη και λειτουργεί τουλάχιστον μερικές ημέρες νωρίτερα.

Ορίστε!

Προφανώς αυτό δεν είναι ο "οριστικός οδηγός για το Kickstarter", αλλά ελπίζουμε ότι μάθατε κάτι και απομακρύνθηκε με μια καλύτερη ιδέα για το τι χρειάζεται για να εκτελέσετε μια επιτυχημένη εκστρατεία crowdfunding.

Αν το χάσατε, φροντίστε να μάθετε γιατί τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για την ανάπτυξη indie!

Καλή τύχη!